save the date

Swing it magistern!

Datum: 2011-01-31 Tid: 16:16:00

Det här är en av favoritbilderna på Sofia och Johan från deras bröllopsdag. Just för att den är annorlunda och för att det är så vackert med dem två i det vita vinterlandskapet! Vad tycker ni om bilden?


♥ Sofia och Johan ♥
2011-01-22

Arbetsintervju

Datum: 2011-01-31 Tid: 12:19:28

Idag var jag på arbetsintervju på Svenskt Skolfoto. Det gick bra och han jag var där och träffade var himla trevlig och lättsam :) Där skulle jag absolut kunna tänka mig att jobba!
Och de var mer kreativa än jag trodde, de skolfotograferingar jag har erfarenhet av sedan min egen skoltid var inte alls samma, där fanns ingen utrymme för kreativitet. Jag blev avundsjuk, jag hade också velat ha såna fina och lite mer personliga skolfoton!

Söndagkvällen bjöd på en underbar solnedgång

Datum: 2011-01-30 Tid: 19:48:00


Tagen med Panasonic Lumix DMC-TZ10

Annorlunda grupporträtt

Datum: 2011-01-30 Tid: 16:43:00

Brudparet var mycket klara med att de inte ville ha några uppställda bilder utan de hade många egna kul idéer och vi lekte fram en hel del roliga gruppbilder där tärnorna och marskalken tveklöst hakade på. Trots kylan blev det en hel del skratt när vi tog dessa bilder.


Det är förresten rätt många som frågar mig vem ska fota MITT bröllop.
Det fanns bara en fotograf jag kunde tänka mig till mitt eget bröllop och jag är så tacksam att hon var ledig den 4 juni! Bästa Emelie Ohlsson såklart! :D

February Photo Challange

Datum: 2011-01-30 Tid: 12:00:00På tisdag träder vi in i februari. Årets andra månad och årets kortaste månad. Endast 28 futtiga dagar.
28 bokstäver har vi också i alfabetet (om man inte räknar W). Därför tänkte jag nu i januari starta en liten utmaning som jag kallar February Photo Challange. De som vill får självklart hänga på!

Reglerna är att varje dag fotografera något (ett substantiv) på en bokstav i alfabetet, med start på A och hela vägen till Ö. Ett substantiv är alltså ett ting, en sak.
En bild varje dag, en bild på varje bokstav. Observera här att jag som sagt inte räknar med W.
Bilden ska också vara tagen nu i februari för detta ändamål och får alltså inte tas ur ett redan befintligt bildarkiv.

Kommentera gärna det här inlägget om du tycker det verkar vara en kul idé, då kan jag gå in och kika på era bilder till utmaningen också!

Utmaningen börjar på tisdag, den 1 februari och slutar naturligtvis måndagen den 28 februari.

Vill du följa de andra som är med i utmaningen så finns de länkande i det här inlägget.

Läsarfråga om att fota i kyrka

Datum: 2011-01-29 Tid: 11:27:49

Vad har du för inställningar i kyrkan? Objektiv? Använder du blixt eller skruvar du upp ISO och får brus i bilden? Jag ser i och för sig inget brus, dina bilder är jätteklara, men det kan man väl justera i photoshop eller camera raw?

Under själva vigselcermonien använder jag aldrig blixt då jag tycker det stör för mycket. Jag använder istället högt ISO och ljusstarka objektiv. Jag har en kamera (Nikon D700) som tål ganska höga ISO utan att bruset alldeles tar överhanden.
Men visst blir det brusigt ibland. I lördags under vigseln var ju kyrkan nästan nersläckt och inget naturligt ljus utifrån strömmade in genom fönstrena eftersom det redan var mörkt. Då fick jag förlita mig på ett högt ISO (3200) och en stor bländaröppning (f/2,8).

Till viss del kan man åtgärda brus i den digitala efterbehandlingen av bilderna men inte för mycket för då försvinner kontraster, konturer och skärpa också.

När vi fotade porträtt i kyrkan innan vigseln använde jag dock blixt, för då är det inte mitt i en cermoni så då stör det ingen. När man fotar med blixt gäller det dock att blanda blixtljuset med det naturliga ljuset, annars får man det där osmickrande hårda blixtljuset som gör huden likblek och bakgrunden svart.

Mina tips för att fota i kyrka är alltså framför allt ljusstarka objektiv och sedan att skruva upp ISO. Hellre lite brus än oskarpa bilder.

Lite bilder från fredagkvällens trevligheter

Datum: 2011-01-29 Tid: 09:18:52


God mat, allvar, lek och trevligt umgänge, precis enligt planerna :) Vi har gjort världens kap när det gäller toastmaster, det är ett som är säkert!

Lek och allvar

Datum: 2011-01-28 Tid: 17:07:59


Nu ska det ordnas tacos för om en timme får vi finbesök av vår kära toastmaster och hans förtjusande fästmö. Ikväll blir det både allvar och lek. God mat, bröllopsplanering, spel och skratt står på schemat. Handboll? Nää, screw it :P

Ha en trevlig fredagkväll!

Sofia och Johan

Datum: 2011-01-28 Tid: 11:08:07

Här kommer första titten på bilderna från bröllopet i lördags. Det blir två bilder som togs inne i kyrkan. Vad tycks?


♥ Sofia och Johan ♥
2011-01-22 Gårdeby Kyrka

Blänk i ögonen och redigering

Datum: 2011-01-27 Tid: 09:01:00

Nathalie undrar:
För att få så där undebart blänkande ögon använder du alltid skärm? Redigerar du något för att "öka" glänset det? Hur brukar du oftast göra?

Jag använder allt som oftast reflexskärm och för det mesta den silvriga sidan. Den vita sidan används ibland om jag fotar i direkt solljus. Så blänket i ögonen på mina porträtt är i 90% av fallen reflexskärmens förtjänst. Jag återkommer till den övriga 10% lite senare.
Först tänkte jag visa med en bild på vackra Eleonor, ungefär hur jag redigerar mina bilder. De flesta av mina kunder tycker att jag alltid är snabb med bildleveransen men det beror på att det sällan tar så mycket tid att redigera för det är förhållandevis små korrigeringar jag gör. I alla fall på porträttbilder.

Originalbilden är lite mörk och grådassig pga att den är fotad i raw-format. Bilden är alltså rå, som ett negativ, och bara väntar på att bli formad såsom fotografen önskar.

I programmet Adobe Camera Raw har jag använt följande reglage:
- Exposure (ökar ljuset i hela bilden)
- Blacks (tillför mer svärta)
- Brightness (ökar ljuset i mellantonerna)
- Contrast (ökar kontrasten)
- Clarity (ökar skärpan)
- Vibrance (ökar färgerna)

Sedan öppnar jag bilden i Photoshop och fortsätter redigeringen där med följande verktyg:
- Gradient map satt till blandningsläget Soft light (ger kontrast)
- Unsharp mask (ger skärpa)

Klart! Det hela tog ungefär 5 minuter.
Blänket i ögonen har jag alltså inte redigerat dit, mer än att jag har ökat ljuset i hela bilden, då framträder ju blänket. Men det fanns ju redan där från början, tack vare reflexskärmen.

Nu ska jag återkomma till de övriga 10% av fallen där jag inte använder reflexskärm. I lördags under bröllopsfotograferingen använde jag inte reflexskärm under hela dagen. Då använde jag min externa kamerablixt som också lättar upp skuggor på ett bra sätt. Det krävs dock lite övning för att få det att se naturligt ut så man inte får det där hårda blixtljuset som är så osmickrande.

Några gånger har jag också fotat porträtt helt spontant och oförberett och då har jag inte haft någon reflexskärm med mig. Då gäller det att hitta ett jämnt och fint ljus som i vissa fall kan ge samma effekt. Ett exempel är en bild på min brorson Isak (se nedan t.v.), där jag inte hade reflexskärm men ändå har fått blänk i hans ögon. Då hittade jag ett jämnt fint skuggljus istället och det funkade lika bra. Ett annat exempel är när jag spontant fick för mig att jag ville ta en fin motljusbild på min, då orakade och långhåriga fästman (se nedan t.h.), men inte hade nån reflexskärm att tillgå. Då tog jag av mig min vita adidaströja och höll framför honom och den reflekterade ljuset från solen och gav upplättning i motljuset och blänk i ögonen. Vad är det man säger - alla sätt är bra?! :)

Specialerbjudande till Alla hjärtans dag

Datum: 2011-01-26 Tid: 15:00:00


50 min fotografering
8 bearbetade skärmupplösta bilder
Ord. pris 700 kr
550 kr

Överraska din kära med ett presentkort på parfotografering i Alla hjärtans dag-present.
Erbjudandet gäller för dig som beställer ett presentkort senast 11 februari.

Kontakta mig här för att göra din bokning.

Fler behind the scenes från i lördags

Datum: 2011-01-26 Tid: 09:00:00


Hanna skickade lite behind the scenes till mig som hon tog med sin kamera. Hur proffsig ser jag ut på sista bilden med min snygga kavaj och mitt mastodontobjektiv? Oh yeah! ;) Ser inte lika proffsig ut på mittenbilden, med putande rumpa och toppluva, hahaha!

Lite roligt med det här bröllopet var att det var det första bröllopet någonsin där jag inte använt någon reflexskärm. Vi packade inte ens upp dem! Jo innan brudparet kom, för jag skulle kolla ljuset. Men sedan packade vi ner dem igen och där låg dem under resten av dagen och kvällen. Anyway, det var en parantes..

Igår skickade jag bilderna till brudparet så nu väntar jag med spänning på respons. Så fort de har sett sina bilder ska ni få se några av dem också, I promise! :)

Alla är vi barn i början... del III

Datum: 2011-01-25 Tid: 11:35:59

Del I handlar om bröllopsbilder.
Del II handlar om porträtt.

Nu publicerar jag del tre i min lilla miniserie Alla är vi barn i början. Denna handlar om fashionbilder och när jag skulle sätta ihop inlägget upptäckte jag att under 2009 var jag med om väldigt många fashionplåtningar. En i månaden ett tag, ibland till och med två. Bilderna jag har valt ut är dock inga fotojobb utan alla är TFP-plåtningar där varken fotograf, modell eller makeupartist får betalt utan alla får istället bilder som de kan använda till sin portfolio.

Det är roligt att blicka tillbaka i arkivet bland gamla bilder och utvärdera sig själv. Här får ni ta del av min utvärdering och min utveckling.


¤ 2009-01-26. Modell: Hanna A. Makupartist: Frida D.
Oj vad det här känns avlägset... Temat var lite punkrockigt så där. Meningen var att vi skulle hålla till i nåt industriområde men vädret var emot oss så vi knallade ner i källaren och fotade där.

+ Idén och kompositionen. Det syns att jag har tänkt till.

- Resten.. Nej men ljuset var ju inte optimalt i källaren, så alla bilder blev för grötiga och tappade i kvalitet och skärpa. Dessutom har jag nog fotat med fel vitbalans och i jpeg-format för bilderna är för gulaktiga för min smak och jag tycks inte ha försökt att rätta till det.

¤ 2009-02-25. Modell: Linni-Rows Wiman. Makeupartist: Madeleine Jansson.
Det här var ganska exakt en månad efter plåtningen med Hanna och jag tycker mig redan se lite skillnad.

+ Kompositionen och retuschen. Jag har retuscherat på ett väldigt smakfullt och subtilt sätt, inte överdrivit.

- Ljuset. Även om det är bättre än på bilden med Hanna så har det inte utnyttjas maximalt. Vi använde en reflexskärm vid det här tillfället men inte på rätt sätt.

¤ 2009-03-26. Modell: Linda Mattsson. Makeupartist: Desiree Andersson.
Ytterligare en månad gick och utveckligskurvan fortsatte gå uppåt. Det här var en session med Linda som ägde rum i Norrtälje Bowlinghall. Meningen var att hon skulle vara en discodiva från 80-talet.

+ Ljuset. Det var inte lätt att fota i en mörk bowlinghall med bara discolyset på, men jag använde min softbox och satte på modellljuset och det funkade.

- Jag kunde ha experimenterat mer och tagit ut svängarna mer i efterbehandlingen.


¤ 2009-04-02. Modell: Linni-Rows Wiman. Makeupartist: Madeleine Jansson
Ny plåtning med Linni och Madde. Temat för den här plåtningen var androgyn.

+ Idén och efterbehandlingen. Jag tycker verkligen om redigeringen i de här bilderna. Jag vågade ta ut svängarna lite och leka med blandningslägen och färger.

- Det ser amatörmässigt ut att underlaget Linni sitter på inte är slätt. Önskar jag hade haft en riktig studiobakgrund.

¤ 2009-05-04. Modell: Emelie Persson. Makeupartist: Kim Mattsson (numera Rangemo)
Den här plåtningen hade jag och Kim som kickoff för vårt samarbete. Det var inget speciellt tema, Kim fick göra vad hon ville och det blev lite av en beautyshoot.

+ Kompositionen och efterbehandlingen. Subtil och snygg retusch, sånt gillas! Det var också första gången jag lyckades få till kort skärpedjup trots att jag använde studioblixt. Jag började förstå hur jag skulle ställa in kameran när jag använde blixt.

- Skärpan sitter mer på händerna än på Emelies vänstra öga och det var ju inte meningen så det blir klart minus för det. Önskar också att jag placerat henne längre ifrån bakgrunden så jag sluppit skuggan från blixten.

¤ 2009-06-02. Modell: Linda Mattsson
Det här var lite av en spontansession jag gjorde med Linda. Ingen makeupartist var med utan Linda stylade sig själv. Vi hällde vatten i hennes hår och körde lite rått och sexigt.

+ Kompositionen och efterbehandlingen. Känns som om jag skrivit det några gånger nu men det är så jag tycker. Älskar svärtan och kontrasterna i de här bilderna!

- Jag använde min externa kamerablixt här för det var lite mörkt ute. Och det funkade men jag önskar jag hade fått mer ljus i hennes ögon för de är lite väl mörka.


¤ 2010-02-13. Modell: Kim Bellander. Makeupartist: Madeleine Jansson.
Så förflyttar vi oss till 2010. Det året gjorde jag inte alls lika mycket tfp-plåtningar men några blev det i alla fall. I februari gjorde vi denna kyliga vintersession med Kim.

+ Efterbehandlingen. Jag tycker jag fick till den där kyliga känslan i bilderna.

- Kompositionen och skärpan. Kompositionen är intetsägande och ganska trist. Skärpan sitter inte riktigt där den ska och det ger minus.

¤ 2010-05-21. Modell. Hanna Johansson. Makeupartist: Hilda Rezko.
Det här var första fashionplåtningen jag genomförde i Norrköping. Det var kickoff för mitt samarbete med den duktiga muan Hilda. Temat var kampsport.

+ Ljuset. Ljuset är jämnt och fint. I de här bilderna och jag har enbart använt reflexskärm. Det är ganska stor skillnad om man jämför med bilden på Linni från februari 2009, då jag också använde reflexskärm.

- Det enda jag kan komma på är att kompositionen är lite trist. Men jag har å andra sidan varit med om värre.

¤ 2010-07-22. Modell: Minnah Karlsson.
I somras ville jag testa att genomföra en fotografering med Iphone för att försöka bevisa att det inte är kameran som tar bilderna utan fotografen. Jag ringde upp Minnah och hon ställde gärna upp på mitt experiment.

+ Utförandet. Jag var mer än nöjd över resultatet! Tänk att man kunde få så läckra bilder med en simpel mobilkamera. Mission accomplished!

- Kommer inte på något negativt att säga här faktiskt. Jag uppnådde precis det jag ville med de här bilderna.

Redigeringsarbete pågår

Datum: 2011-01-24 Tid: 19:35:00

Idag har det ekat tomt i bloggen. Jag har suttit och jobbat med bröllopsbilderna hela långa dagen, från 9 imorse tills nu. Ögonen och ryggen börjar säga ifrån så nu tar jag ledigt resten av kvällen, så intar jag soffan med lite glass och tittar på Top Model istället :)

And the winner is...

Datum: 2011-01-23 Tid: 21:08:44Grattis till vinnaren och tack alla som deltog!

Sista chansen att delta i tävlingen!

Datum: 2011-01-23 Tid: 14:00:00

Nu är det en timme kvar till tävlingen tar slut, så nu är det sista chansen att anmäla dig för att ha chansen att vinna en porträttfotografering!

Jag har bestämt mig för att dra vinnaren ikväll i en videoblogg, spännande va? Och visst vill du väl att jag drar ditt namn, så kom igen och anmäl dig NU!

Feelings of belonging

Datum: 2011-01-23 Tid: 10:30:00


En liten sneak peak från gårdagens bröllopsfotografering.

♥ Sofia & Johan 2011-01-22 ♥

Hemma och supertrött

Datum: 2011-01-22 Tid: 20:22:51

Jag la alla mina krafter på dagens heldagsbröllop och tömde ut mig totalt, men det var såå värt det för nu har flera gigabyte fyllda med bilder att gå igenom.

Bjuder på en behind the scenes som min superassistent Hanna tog när vi fotade i snöyran. Det ser inte ut som att det snöar på bilden, men det gjorde det. Snöblandat som for omkring som konfetti i luften. Inte idealt väder men vi fick många fina bilder ändå! Som jag ska gå igenom nu. Och jag kan säkert bjuda på nån liten tjuvkik imorn så kika in då :)

Redo för årets första bröllop

Datum: 2011-01-22 Tid: 11:24:38Solen skiner, utrustningen är packad, kavajen är på. Jag är redo och grymt taggad för årets första bröllop!
Kommer hem ikväll nån gång men jag hinner nog lägga upp lite behind the scenes innan jag stupar i säng. Så kika in då!

PS. Idag är sista dagen att rösta på min bild i fototävlingen, ni kan rösta fram till 16.00. Jag behöver alla röster jag kan få så gör mig den tjänsten att klicka er in här och rösta! Det vore guld! :)
Jag är bidrag nr 4 och ni måste gilla tvspelsweb för att kunna rösta.

Linnéa, mössan och termobyxorna

Datum: 2011-01-21 Tid: 17:50:30

Mötte upp Linnéa och tog en promenad ner på stan, trots att det inte var typ -2 grader som vi trodde, utan snarare.. -4. Eller ja, kallt var det. Men vi höll värmen genom att gå. Sällan jag provar det men det funkar faktiskt förvånansvärt bra. Fast konsekvensen är skoskav och extrem utmattning. Vill man undvika det rekommenderas att krypa ner under en filt, löser alla tre problemen.

Hur som helst, jag var ute efter termobyxor så att jag är redo för morgondagens fotografering i kylan. Och en mössa kom jag på att jag behövde, vilket jag köpte. Jag är ingen mössmänniska men det får gå ändå. Jag tyckte jag gjorde ett kap när jag hittade en billig mössa. Det visade sig sedan att det fanns ännu billigare mössor. Hur som helst, jag hittade det jag letade efter och det var ju bra.
Och Linnéa köpte jeans för under 100-lappen och var supernöjd! Vi fikade också, det kostade ungefär lika mycket som jeansen men det var gott iaf.

Jag vill inte springa Vårruset, men jag vill träffa Linnéa igen. För hon är härlig hon! :D

Mer Therés och Mikael

Datum: 2011-01-21 Tid: 12:43:35

I lördags fotade jag ju Therés och Mikael och några av bilderna har jag redan visat.
Vi tog enskilda porträtt också, även dem i klassisk stil. Här syns både färgversionerna och de svartvita varianterna.

Finalist!

Datum: 2011-01-20 Tid: 18:30:03

Jag gjorde ett nytt försök på en fototävling här för några dagar sedan, och tänka sig att jag gick till final igen! :) Nu behöver jag er hjälp så klicka här för att gilla tvspelsweb och rösta sedan på min bild genom att klicka här! Jag är bidrag nummer 4, jag tävlar med ett sommarporträtt på solskensfina Elin :)

OBS! Du måste alltså gilla tvspelsweb för att kunna rösta!

Att bli och vara egen företagare

Datum: 2011-01-20 Tid: 11:00:00


Att ta steget att registrera mitt eget företag och skaffa en f-skattsedel kan jag tacka min kära bror för. Det var han som pushade mig att satsa och han hjälpte mig även när det gällde alla papper och blanketter man skulle fylla i. Och innan jag visste ordet av hade jag skickat in papprena. En tid efter det fick jag bekräftelse och f-skattebevis och då hade jag helt plötsligt gått från att bara vara Matilda till att vara näringsidkare. Det var en häftig känsla! När jag hade kommit så långt tänkte jag att nu var det bara att köra!

Att registrera sitt företagsnamn kostade en knapp tusenlapp. Gå in på Bolagsverket för att läsa mer om hur du går tillväga.

Jag letade rätt på ett webbhotell med färdiga hemsidemallar så att jag kunde komma ut med min sida och mina bilder på Internet. Jag visste att Internet var en guldgruva när det gäller marknadsföring. Det är i princip kostnadsfritt och du kan nå hur många människor som helst. I och med att jag lanserade min hemsida började folk hitta till mig och redan under första året fotograferade jag 6 bröllop, några porträttfotograferingar samt ett större jobb för ett lokalt företag i Norrtälje

Jag har min hemsida på webhotellet DinStudio och det kostar 99 kr per månad. Jag vet dock att det finns både billigare och bättre webbhotell än det jag har så jag kommer att byta inom snar framtid.
Mitt domännamn har jag köpt på Loopia och det kostar 99 kr per år.

Förutom Internet använder jag mig av WOM vilket också är en billig men ganska effektiv marknadsföringsmetod. WOM står för Word of Mouth och innebär alltså att du sprider till vänner och bekanta att du är fotograf och hoppas att få jobb den vägen. Är de kunderna sedan nöjda med ditt jobb kan de sprida vidare till sina vänner osv. En bra grej här är att ha visitkort till hands. De är enkla att lämna ut och folk vet då hur de på lättast sätt ska kontakta dig.

Jag har beställt mina visitkort hos Tryck & Data som är ett tryckeri i Roslagen. De har bra kvalitet på sina trycksaker och är väldigt serviceinriktade. Kontakta dem för prisuppgifter om du vill beställa visitkort. De hjälper dig med mått och vad du ska tänka på gällande design, om du är osäker.

Att driva ett företag är ingen lek, det krävs engagemang och vilja för att det ska fungera. Det kommer inte att sköta sig själv utan du måste driva på hela tiden och komma med nya idéer som utvecklar ditt företag, utefter kundens efterfrågan.
Att få en stadig kundkrets tar tid så jag kan rekommendera dig som vill starta företag att göra det medan du studerar eller jobbar med något annat vid sidan av. Speciellt som fotograf är konkurrensen stenhård och det dröjer innan du kan försörja dig på det.

Jag har haft mitt företag i snart 2 år och jag är långt ifrån där än. Men genom att driva mig själv framåt hela tiden strävar jag mot det målet, att enbart kunna leva på det jag brinner för.

Inför bröllopssäsongen 2011

Datum: 2011-01-19 Tid: 21:11:53


Inför årets bröllopsäsong kan jag med glädje meddela att fri reseersättning gäller för bröllopsbokningar inom Norrtälje kommun. Detta gäller maj-september och det gäller bokningar gjorda för hel- och halvdagar (gäller ej enbart bröllopsporträtt).

För bröllopsbokningar gjorda oktober-april tillkommer en kostnad på 25 kr/mil.

Fri reseersättning gäller givetvis inom Norrköpings kommun under hela året. För bokningar gjorda på övriga orter tillkommer milersättning.

Role camera aaaand... action!

Datum: 2011-01-19 Tid: 12:46:03

Filmning pågår till kommande DVD-kurser. Tog lite bilder men kanske finns önskemål på en behind the scenes-video? Med bloopers och lite så. För tro mig, det blir en hel del fel, krävs lite mer än en tagning, haha. Men roligt är det! :)

Therés och Mikael

Datum: 2011-01-18 Tid: 18:39:15

I lördags fotade jag Therés och Mikael. De ville ha lite klassiska parporträtt, uppställt på gammaldags vis liksom. Det var svårt att fota på ett sätt som man inte är van vid. Jag är van att fotografera mer i reportagestil där jag fångar ögonblicksbilder utan att regissera allt för mycket. Det här var raka motsatsen men det var kul att få en sådan utmaning. Therés och Mikael blev himla nöjda med sina bilder och det är det viktigaste för mig :)

Paret själva fastnade just för dessa två bilder, här syns dem både i färg och svartvitt. Vad tycks?Vill du också ta parporträtt med din käresta? Klicka här för mer information och priser gällande porträttfotografering.

Många bollar i luften och jag gillart!

Datum: 2011-01-18 Tid: 13:34:46

Idag har jag varit ute och flängt en del. Vi har varit till en verkstad med vår bil för att försöka få den lagad nån gång. Jag var till biblioteket och lånade lite böcker för att kunna komplettera min c-uppsats. 
Men framförallt tog jag bilder till den kommande fotokursen! Grundmaterialet är klart så jag ska börja filma här i veckan, det ska bli jätteroligt!

Jag har också ett intressant inlägg på gång som kommer under veckan. Det handlar om att bli och vara egen företagare. Det är några läsare som önskat veta mer om sådana saker så jag ska fixa ihop ett inlägg om det. Så småningom. När jag hinner. Puh, det är mycket nu! Men jag gillart! :D
Idag ska jag leverera bilderna från helgens parplåtning också. Det kommer komma resultat från den här på bloggen snart. Och i helgen väntar årets första bröllop, iiih vad jag längtar!!

Ny fototävling - nytt försök!

Datum: 2011-01-17 Tid: 12:10:38

Jag deltog ju i ett par fototävlingar här för ett tag sedan men jag vann tyvärr inga priser. Därför gör jag nu ett nytt försök.
Det är Tvspelsweb som anordnar tävlingen via deras Facebooksida. Priset är en reflexskärm 5i1 56 cm och temat är porträtt.

Mitt bidrag blir en härlig sommarbild på fina Elin.


Vill ni också vara med och tävla måste ni gå in och gilla Tvspelsweb på Facebook.

Vinn en porträttfotografering!

Datum: 2011-01-16 Tid: 18:37:41


Nu är målet nått - jag har nu 50 prenumeranter via Bloglovin! Och jag håller vad jag lovar så nu kör tävlingen igång där du kan vinna en porträttfotografering.

Du får 40 minuters fotografering och 5 digitala, skärmupplösta bilder som du kan använda till din Facebook, din blogg eller dylikt.
Denna fotografering har ett värde av 500:- och jag lottar ut den helt gratis! Det enda du behöver göra är att kommentera det här inlägget. Skriv att du vill vara med i dragningen och glöm inte att ange ditt namn och din mailadress så jag kan kontakta dig ifall du blir den lyckliga vinnaren.

Du kan anmäla dig till tävlingen till och med den 23 januari klockan 15.00. Kommentarer som inkommer efter det räknas ej med.
Efter deadline slumpar jag fram en vinnare som presenteras i bloggen så snart jag fått kontakt med vederbörande.
Du kan kommentera hur många gånger du vill! Så - NU KÖR VI!


Fotograferingen sker i Norrköping med omnejd. Vill du att fotograferingen ska ske på din ort får du betala en reseersättning.

Spontan spelkväll

Datum: 2011-01-16 Tid: 08:23:19

Emelie, Sebbe och Mattias kom över igår på en spontan spelkväll. De hade med sig ett modernt TP som också hade inslag av poker. Svåra frågor, men väldigt roligt. Efter TP blev det även en runda Alias. Emelie stod för kvällens klassisker när jag försökte beskriva ordet tårgas genom att först dela upp ordet och sedan ge en helhetsbeskrivning;

- Sitter på foten, fem små stycken.
- Tår.
- Ja. Och sen hela ordet är nåt man använder mot tjuvar.
- Nageltrång!

Vore spännande att följa ett diagram av hur hennes hjärna arbetade och tänkte precis i det ögonblicket. Hon bjöd oss iaf på ett par rejäla skratt så det tackar vi för :)

Studioporträtt

Datum: 2011-01-15 Tid: 15:52:38

Efter bowlingen idag kom Therés och Mikael hit. De ville ta studioporträtt i klassisk stil, ni vet sådana där svartvita fotografier i runt ram som säkert hänger hemma hos era mor- och farföräldrar. Tydligen har de en hel familjevägg fyllda med såna och de ville ha liknande porträtt på dem som skulle passa in på väggen.

Min assistent Hanna var med och jag bad henne ta lite behind the scenes-bilder. En bild på självaste Hanna åkte också med, det var när jag testade ljuset.

300

Datum: 2011-01-15 Tid: 12:26:29


Först examen och sen en 300-ing på match. Jag har en bra vecka! :D

Fredagsmys med älskling

Datum: 2011-01-14 Tid: 20:28:17

Jag och älsklingen var ute och käkade ikväll. Vi åt grekiskt, på Athena i Norrköping. Jättegott var det! Till förrätt blev det vitlöksbröd med tzatziki. Det smakade inte så mycket vitlök om vitlöksbrödet, men däremot tzatzikin, det var så det brände på tungan! YUMMIE! Till varmrätt blev det black&white, en klassiker som alltid går hem! Myspysigt och himla gott, vilken lyckad fredagkväll! :D

Mycket att stå i

Datum: 2011-01-14 Tid: 10:31:43


Idag fejas det för fullt. Julen ska ut och det ska städas och donas i alla vrår. Så jag klonade mig själv så det skulle gå fortare, så nu är det massor av Matildor som springer omkring här och gör massa nytta. Tur det, då hinner ju jag blogga ;-)

Ikväll ska jag och sambon ut och äta grekiskt, det ska bli jättemysigt och smarrigt!

Vad gör ni idag?

Bara för att jag längtar till sommaren

Datum: 2011-01-13 Tid: 13:00:00


Tänk er ljumma sommarkvällar vid bryggan. Underbart. Gud vad jag längtar!

Tilda tycker till - om vintern

Datum: 2011-01-12 Tid: 12:33:22

Jag vet att för många är vintern favoritårstiden. För att det är vackert med all vit snö och för att barnen kan åka pulka, bygga snögubbar och bara vara lyckliga.
Detta gäller inte för mig. När jag var yngre tyckte jag det var mysigt när första snön kom för då visste man att snart var det jul. Och resten av vintern flöt på utan att jag la så stor vikt vid det.

Nu för tiden är vintern bara pest och pina. Hatar kylan, hatar hur svårt det är att ta sig fram, hatar alla tjocka kläder man måste ta på sig. Om jag fick bestämma skulle snön komma vid Lucia och stanna till trettondagsafton. Resten av året kan vi ha vår och sommar. För ja, jag tycker fortfarande det är mysigt om man får en vit jul. Och snön kan få ligga kvar över nyårsafton. Men sedan räcker det!

Nu trodde jag snön var på väg att försvinna eftersom vi har haft plusgrader och slask i några dagar. Men inte då, imorse när jag tittade ut såg det ut så här.


För er vinterälskare - grattis! Vi kommer att ha snö in i maj månad. Hope you're happy.

Snart dags för tävling!

Datum: 2011-01-12 Tid: 09:00:00


Det har verkligen strömmat till prenumeranter här sedan jag utannonserade den kommande tävlingen, jätteroligt verkligen! Trodde faktiskt inte det skulle gå så fort! Men det är jättekul!

Bara 5 kvar nu tills jag når målet 50 prenumeranter och då är det dags att lotta ut en porträttfotografering.
Nu har det gått så fort upp till 45, nu tycker jag vi gasar på upp till 50 också, eller vad säger ni?

Ni som inte redan är prenumeranter, KLICKA HÄR för att börja följa min blogg.

bloglovin

Fotovägg

Datum: 2011-01-11 Tid: 16:23:52

Här om dagen beställde jag 50 bilder från Fujidirekt, eftersom jag fick ett erbjudande. Jag betalade endast frakten (30 pengar).
Idag fick jag mina bilder, som jag tänkte ha som en fotovägg inne på kontoret. Jag har inte satt upp dem på väggen än utan jag har bara lagt ut dem på golvet, ungefär hur jag kommer ha dem.

Tror det kommer bli himla fint :) Speciellt eftersom jag inte har nånting på väggarna sedan innan.

Frågor om reflexskärmar

Datum: 2011-01-11 Tid: 10:00:00

Malin undrar vad en reflexskärm kostar och var man kan köpa en.

Priset beror lite på storleken och om du ska ha en med 2, 5 eller 7 färger. Men de ligger väl på 200-500 kr.
Jag rekommenderar att du kikar in på tvspelsweb.se, de har alla möjliga storlekar och färger på sina reflexskärmar. De är prisvärda och har snabba leveranser.


Reflexskärmar används till att reflektera ljus på motivet man fotograferar. Används med fördel till exempelvis porträtt och blomfotografering.

Ur arkivet: Emilia

Datum: 2011-01-10 Tid: 12:30:00

Jag tycker det är rätt så kul att titta tillbaks i gamla bildmappar och se vad man har åstadkommit och hur man har förbättrats och utvecklas.
Ibland hittar man bilder man bara skrattar åt och tänker: Hur kunde jag nånsin tycka att det där var en bra bild? Och ibland, som nu, ramlar över guldkorn som helt enkelt gått en förbi tidigare.

Den här bilden togs vid ett fotojobb för en frisörsalong i Norrtälje. Vilken version gillar ni bäst, färg eller svartvitt?


Modell: Emilia Magnusson
Makeup och hår: Hälsa för allas frisörer, Norrtälje.
Foto och redigering: Matilda Bäcker

Graduation

Datum: 2011-01-10 Tid: 09:55:00Nu har jag lämnat in examensarbetet!
Dröjer ju lite till man får nån slags respons, först måste man bli godkänd för framläggning och sedan måste man bli godkänd överlag. Och så det är opponering och lite sånt också. Men jag firar ändå!
I did it!! :D

Lite ironiskt kanske att dagen då de flesta går tillbaks till sina jobb och sina skolor, då slutar jag. Typ. Haha!

Förresten, vet nån om man kan få tag på en sån här examensmössa nånstans? Den är ju inte direkt typisk svensk men jag skulle vilja ha en bara för att liksom.

Pulkaåkning med Linnéa!

Datum: 2011-01-09 Tid: 15:45:21

Idag har jag äntligen träffat Linnéa, som jag inte har sett sen förra året. Okej, det skämtet kanske börjar bli uttjatat.. Men i det här fallet känns det faktiskt som om det var år sedan. Skönt och roligt att träffas igen!

Vi tog pulkan och begav oss till backen. Man tröttnar fort eftersom det är så jobbigt att gå upp med pulkan för backen hela tiden. Och det var stenhård snö så man fick välja på att bromsa med fötterna och bryta benen på kuppen eller låta bli att bromsa och stirra döden i vitögat på grund av farten. Som sagt, kul att åka pulka!

Underbart väder var det ute också! Nästan som vår. Och lite höst på några träd som är ungefär som vinterbadare. Lite egna med andra ord. Men det kan vara en komplimang.

Emelies 25-årsfest

Datum: 2011-01-09 Tid: 10:33:39

Emelies 25-årspartaj igår var galet lyckat!

Det började med att vi blev bjudna på en jättegod bål och inte mindre god smörgåstårta. Skumtomtarna kan slänga sig i väggen, yummie!!

Efter lite gott i magen och lite mingel var det dags för femkamp. Jättekul och bra ordnad, sånär som på poängräkningssystemet i vissa grenar, men vi röstade ner domaren så det löste sig, haha!
Grenarna var:
1) Minuten. Hämtad från Dobidoo, då man ska sjunga en låt av angiven artist.
2) Statyn. Lappar med kommandon. Näsa mot axel, hand mot rygg etc.
3) Introt. Man får höra ett intro och så ska man gissa låt och artist. 50 låtar plöjde vi igenom!
4) Kortleken. Man ska flytta längs stolar beroende på vilka kort som dras och då blir det lätt att man hamnar i knät på nån.
5) Duellen. Vi duellerade emot varandra i Singstar.


Tack för en jätterolig och lyckad kväll!!
Avslutar med en bild på födelsedagsbarnet. Som faktiskt fyllde 25 förra året men har festen först nu.. Men fyller man 28 december så kan det vara okej ;-)

En fråga om reflexskärm

Datum: 2011-01-09 Tid: 09:36:41

Fråga: Måste man ha en systemkamera för att använda reflexskärm?

Svar: Nej, en reflexskärm är ett utmärkt hjälpmedel för att reflektera ljus även om man använder en kompaktkamera. Eller till och med en mobilkamera.


När jag tog dessa bilder på Minnah användes en Iphone och en reflexskärm som enda utrustning. Så investera i en reflexskärm även om du inte har en systemkamera, det är mitt råd!

Skumtomtar

Datum: 2011-01-08 Tid: 18:32:14

Idag har jag varit iväg med bowlinglaget och lirat match i Motala och Linköping. Det gick inge vidare så enough said about that.
Men i sista matchen fick man en skumtomte för varje strike och jäklar vad med skumtomtar jag kammade hem ska ni veta! När man ingen annan lycka eller motivation finner, får man vända sig till skumtomtarna. Som de gamla grekerna sa.


Nu ska jag göra mig lite piffig och sedan åker jag och sambon hem till Emelie på 25-årsfest. Kompaktkameran är med så imorn kommer lite partybilder :)

Ha en fin lördagkväll mina vänner! 

Effektiv!

Datum: 2011-01-07 Tid: 14:12:36Jädrar i min låda vad effektiv jag är nu med uppsatsen! Skriver för brinnande livet så jag glömmer bort och äta lunch. Jaja, så kan det gå, det får bli något lätt i magen nu så att jag kan fortsätta skriva. Har kommit in i ett stim och då går det lätt så då vill man inte avbryta.
Det gjorde jag iofs nu ändå genom att blogga, men det räknas typ inte, haha!

10 nya prenumeranter har jag fått sedan igår, jätteroligt! Välkomna ska ni vara :) Bara 14 kvar till delmålet nu, heja heja!

Hoppas ni får en mysig, rolig och härlig fredagkväll, vad än ni hittar på!

Frågor och svar kring fotokurserna

Datum: 2011-01-07 Tid: 11:00:00

Jag har redan fått lite positiv respons på fotokurserna, det är jätteroligt! Jag ser verkligen fram emot att få lansera dem!
Några frågor har uppkommit gällande kurserna och jag tänkte svara på dem här ifall det är fler som undrar samma sak.

Fråga: Hur får man tag på kursen?
Svar: Kurserna kommer att kunna köpas i DVD-form som du får hem i brevlådan efter beställning.

Fråga: Måste man gå kursen för att få DVD:n?
Svar: Nej, kursen köpes i DVD-form, det är alltså ingen kurs man går privat hos mig. Alla lektioner finns på skivan och du ser på kursen hemma i lugn och ro och lär dig efter hand. Det bästa är att du kan se kursen om och om igen eftersom du har den på DVD!

Mer information kommer längre fram så ni kommer att få svar på alla era frågor kring releasedatum, priser och innehåll mm. Lägg till mig på Bloglovin så riskerar du inte att missa information. Du kan också gå med i min Facebookgrupp för att ta del av kommande kursinformation där. 

Nu har jag flyt!

Datum: 2011-01-06 Tid: 18:56:41Jag blev finalist i den andra fototävlingen också! Med bilden på Dante-Vante! Söta Dante! Och dagen till ära är det faktiskt hans 1-årsdag! Detta kunde ju inte komma mer lägligt! Det måste vara ödet ;-)

Om ni är jättegulliga så klickar ni här och lägger en röst på mig där, jag är bidrag nr 8! Ni kan rösta fram till 13 januari kl 23.59.
Tack snälla ni!

PS. Glöm inte att rösta på mig i den andra fototävlingen! DS.

Jag är finalist!

Datum: 2011-01-06 Tid: 12:36:28Jag gick vidare den ena av fototävlingarna jag medverkade i!
Hjälp mig att rösta nu!
Klicka här för att komma till finalistbilderna, min bild är nr 7!

Rösta på någon av bidragen till och med lördag 8 januari kl. 16.00.
Du röstar genom att kommentera: "Jag röstar på denna" eller något liknande under någon av bilderna. Det måste framgå tydligt att ni röstar på en bild och inte bara kommenterar den.

OBS! Tävlingen är på Facebook så du måste Gilla Tvspelsweb där först för att kunna rösta. Klicka här för att Gilla Tvspelsweb.

Målet är 50 prenumeranter!

Datum: 2011-01-06 Tid: 10:07:26


Förra året hade jag en fototävling i samarbete med Madeleine Jansson som driver företaget MJoy. Då kunde man vinna en modellfotografering och det var Ulrica på bilden ovan som vann och fick vara modell för en dag.

Jag tänkte ha en tävling igen, den här gången vinner man en porträttfotografering, innehållandes 40 minuters fotografering och 5 digitala skärmupplösta bilder som du kan använda till din blogg, din Facebook etc. Detta paket är värt 500 kr och jag tänkte alltså lotta ut det helt gratis!

Bara så där undrar ni?
Nej det finns en liten hake. Först när jag har nått 50 prenumeranter på Bloglovin lottar jag ut detta paket! Så nu gäller det att ni talar om för vänner och bekanta att den här bloggen finns och att de ska börja prenumerera på den.

När 50 prenumeranter har anslutit sig lottar jag ut paketet till de som vill vara med och tävla. Kom igen nu! :)

bloglovin

Information om kommande fotokurser

Datum: 2011-01-05 Tid: 12:30:00

Under våren 2011 kommer jag att lansera mina två första fotokurser.
De kommer att kunna köpas i DVD-form. Nedan finner ni lite information om respektive kurs.


Så tar du bättre bilder
Det här är en nybörjarkurs som riktar sig till dig som är fotointresserad. Vare sig du har en systemkamera eller en kompaktkamera kan du gå kursen. Du kommer att få ta del av massor med värdefulla tips på hur du lyfter dina bilder till nästa nivå. Kursen behandlar foto generellt, men kommer även behandla några enstaka teman, såsom landskapsfotografering, blomfotografering och porträttfotografering.


Lär dig fota manuellt
Det här är en nybörjarkurs som riktar sig till dig som vill lära dig systemkamerans funktioner och möjligheter. Du kommer att få lära dig begrepp som slutare, bländare, ISO, vitbalans och exponeringskompensation. Syftet med kursen är att du ska ta kontroll över dina bilder istället för kameran.


Fler kurser kommer att komma men dessa två lanseras först. Information gällande exakt lanseringsdatum, priser mm kommer längre fram så håll utkik!

Läsarfråga: Var kan man köpa close-upfilter?

Datum: 2011-01-05 Tid: 08:30:00

Jennifer undrade:
Ser att du har ett Nikon AF 50mm f/1,8D. Vet du var man kan få tag i ett Close-Up filter till ett sådant?

Filter till sina objektiv kan man köpa lite varstans och det finns olika typer av filter som ger olika typer av effekter. Just close-up filter gör att du kommer närmre ditt motiv än vad den ursprunglinga närgränsen för ditt objektiv tillåter.

Close-upfilter kan du köpa exempelvis på tvspelsweb.se som är en himla bra butik. Prisvärda, snabb leverans och trevligt bemötande om man skulle behöva prata med kundservice.
Filtergängan till detta 50mm-objektiv är 52mm så se till att det blir rätt när du beställer :)

Alla är vi barn i början... del II

Datum: 2011-01-04 Tid: 10:30:00

För en tid sedan gjorde jag ett inlägg om min utveckling där jag visade bröllopsbilder, från första bröllopet till sista. Nu tänkte jag göra ett liknande inlägg men med vanliga porträtt.

Det är roligt att blicka tillbaka i arkivet bland gamla bilder och utvärdera sig själv. Här får ni ta del av min utvärdering och min utveckling.


¤ Ingrid 2009-01-23
Detta var en spontan porträttsession när jag hade besök av min bästa barndomsvän Ingrid. Det var jättefint väder ute och vi gav oss ut för att fotografera.

+ Kompositionen. Jag placerade henne mellan träden för att rama in hennes ansikte.

- Det var verkligen perfekt ljus ute men jag tyckte inte jag utnyttjade det till fullo. En reflexskärm här hade gjort susen, dock tror jag inte ens att jag hade nån vid det här tillfället.

¤ Emelie & Sofie 2009-04-27
Jag bad Emelie och Sofie att ställa upp på en syskonfotografering då jag behövde bilder till min hemsida. Det här var strax före att jag startade mitt företag.

+ Kompositionen. Jag tyckte det var väldigt fint att placera deras huvuden intill varandra på det här viset och fota ovanifrån, speciellt eftersom de är tvillingar.

- Önskar jag hade använt en kortare brännvidd så jag hade fått med lite mer hals på flickorna.

¤ Mathilda 2009-09-20
Det här var en av mina första betalda porträttsessioner, utöver bröllopen. Jag känner Mathilda och hennes familj och därför var det en väldigt lättsam och rolig fotografering.

+ Jämnt och fint ljus. Jag har dessutom fångat ett ganska spontant uttryck hos Mathilda vilket gör att hon ser naturlig ut.

- Jag har slarvat lite vid utsnittet då hennes armar och händer blev lite konstigt beskurna. Jag är heller inte överförtjust i den svartvita konverteringen.


¤ Elin 2010-07-03
Härliga, glada Elin! Här hade vi precis avverkat en bröllopsfotografering, Elin assisterade mig. Efter den begav vi oss till Borgmästarholmen i Norrtälje och tog fina sommarporträtt på Elin. Då fick jag hålla reflexskärmen själv eftersom assistenten hade flyttat framför kameran.

+ Ljuset och kompositionen. Vid den här tidpunkten hade jag fått upp ögonen för motljus och använde det så flitigt jag kunde. Just här var det svårt eftersom solen stod så högt upp men i och med att jag komponerat bilden som gjort kan man ana solstrålarna genom björkarnas gröna löv.

- Brännvidden. Tyvärr fanns det ingenstans att backa för då hade jag plurrat i vattnet, så därför var jag tvungen att fota med vidvinkel. Det gör att hennes vänstra ben ser för stort ut i förhållande till resten. Det hade dock hjälpt lite om jag sagt åt henne att lägga vänstra benet precis som det högra ligger.

¤ Elias 2010-08-06
En söt liten tvåveckorsbebis som jag fotade i min dåvarande studio. Efter fotograferingen ville jag ta med han hem för gud så liten och söt han var!

+ Utsnittet. Att kapa huvuden på det här sättet när man fotar porträtt är ofta ingen nackdel, det ger en känsla av att man kommer nära motivet.

- Hur jag hanterade situationen med att fotografera en nästan nyfödd bebis. Jag borde inte ha tvingat fram bilder där han var vaken, för det ska gudarna veta att han hade inte alls nån lust att bli fotograferad! Han var trött och kinkig och ville sova. Istället borde jag ha utnyttjat ett sovande barn och ömheten mellan honom och hans mamma. Men det är klart att både jag och hans föräldrar ville ha bilder på ett vaket barn.

¤ Mattias och Anna 2010-09-20
De ville ha riktigt höstiga parporträtt så vi gav oss ut bland alla gula löv i Norrköping. Och tänk vilken tur vi hade med vädret också, solen stod lagom lågt och vi fick finfina motljusbilder fulla av kärlek!

+ Ljuset och känslan i bilden. Kärlek är det finaste som finns och således också det roligaste och härligaste att få fotografera!

- Kompositionen är en aning intetsägande, men här tycker jag faktiskt att känslan i bilden överväger det.

Ja vi kör en fototävling till...

Datum: 2011-01-03 Tid: 08:47:45

När jag ändå är igång kan jag lika gärna tävla lite mer!

Nu är det tvspelsweb.se som har en fototävling med tema vinter där priset är en reflexskärm silver/vit 80 cm.

Jag valde den här kyliga fashionbilden på Kim som jag tycker passar temat som handen i handsken! Hon var så himla tapper den där vinterdagen, posade vant i bara strumpbyxor, linne och den öppna pälsjackan, trots att det blåste småspik omkring henne. DET är proffessionalism på hög nivå!


Modell: Kim Bellander
Makeup och hår: Madeleine Jansson
Assistent: Elin Griberg
Foto och redigering: Matilda Bäcker

Det skulle vara väldigt trevligt att vinna en reflexskärm för mina börjar bli så välanvända så att de knakar i fogarna, vet inte hur länge de håller..

Bio: Narnia i 3D

Datum: 2011-01-02 Tid: 20:44:00

Ikväll har jag och Micke varit på bio och sett tredje Narniafilmen - Kung Caspian och skeppet Gryningen. Vi såg den i 3D dessutom, främst för att det inte fanns nåt annat att välja på, om man inte ville se den dubbad till svenska då förstås. Men jag avskyr dubbade filmer, det sänker kvaliteten nåt så fruktansvärt! Så 3D fick det bli och det var helt okej :) Lite jobbigt ibland när det hände många saker tyckte jag, man fick flacka så mycket med blicken.

Filmen var bra, precis som alla Narniafilmer. Lite sorglig i slutet men jag hävdar att jag inte grät utan att jag faktiskt är förkyld, det var därför jag snörvlade. And I'm sticking to that story. Tills vidare.. ;-)

Någon annan som tänker se den? Eller som har sett den? Och vad tyckte ni isåfall?


Jag i de superläckra 3D-glasögonen!

Jag är med och tävlar

Datum: 2011-01-02 Tid: 10:26:48

Det var länge sedan jag deltog i en fototävling så nu tyckte jag det var dags.

Olivia har anordnat en fototävling i samarbete med Johan Pixels Webbshop. Temat är din bästa bild 2010 och det är tre priser.

Jag valde en bild från mitt inlägg med mina bästa bilder från 2010 och jag valde bilden på min söte brorson Dante. Jag fullkomligt älskar hans uttrycksfulla ögon och jag är mycket nöjd med ljuset och den svartvita konverteringen i den här bilden.
Nu håller jag tummarna för att hon väljer mig till en av finalisterna!

Nytt år kräver ny design

Datum: 2011-01-01 Tid: 14:42:30

Åtminstone tyckte jag det!


Nyheterna ligger i headern, samt att jag fixat en horisontell meny under headern, där man kommer åt kategorier, arkiv mm.
Vad tycker ni om min nya design? Säg gärna till om ni hittar några fel eller dylikt, det är lätt att bli hemmablind.

En annan nyhet som dyker upp under 2011 hittar ni om ni scrollar ner lite och tittar i sidomenyn till höger, under rubriken aktuellt.

Min otroligt glamourösa nyårsafton

Datum: 2011-01-01 Tid: 10:10:55


Framåt kvällen intogs en trerätters nyårssupé och menyn bestod av följande:
Förrätt - vitlöksbröd
Varmrätt - kött och potatis (rester)
Efterrätt - en banan

Efter maten tittade jag på Grevinnan och betjänten. Tramsig men ändå lite småkul, precis som jag mindes det. Efter det lilla humorinslaget satt jag faktiskt och pluggade en stund i väntan på tolvslaget. När det började närma sig preppade jag kameran för att gå ut och fota nyårsraketer. Det krävdes några exponeringar för att få det att bli bra men till sist gick det.


God fortsättning på det nya året önskar jag er :)

Jag är en glad och kreativ flicka som ofta har ganska många järn i elden.
Jag driver företaget Bäckers Foto i Norrköping. Utöver fotografi sysslar jag med bowling och bridge.
I bloggen bjuder jag på mitt liv, mina bilder och mina åsikter. Häng med, det blir skoj!

bloglovin
Fotokurser 2011
Läs mer...

Morgongåvefotografering
Läs mer...