save the date

Mycket plugg, men taggad!

Datum: 2010-08-31 Tid: 20:23:14

Mycket plugg. Flera timmar har jag suttit idag. Blir nog en kortis till innan det är läggdags.
Det kommer bli mycket av den varan den här terminen. Plugg alltså. Förutom att jag har en C-uppsats att skriva inom ämnet medie- och kommunikationsvetenskap, så läser jag två distanskurser vid sidan av. Det kanske är att ta sig vatten över huvudet, tänker ni. Ja kanske, men det märker jag nog längs vägen isf.
Jag läser kurserna Fotografi - visuell kommunikation och Digital bildbehandling vid Högskolan för lärande och kommunikation i Jönköping. Jag är supertaggad på dessa två kurser eftersom jag velat läsa dem länge!
Läraren i kursen är grundaren av företaget Moderskeppet som sysslar mycket med fotografi och bildbehandling. Där finns massor av fiffiga redigeringstips, videos, intressanta blogginlägg och mycket mera. De säljer även DVD-kurser i bildbehandling, jag har nästan alla!


Spana in sidan vetja! Klicka på ikonen här ovanför för att komma dit!

 

Elias #2

Datum: 2010-08-30 Tid: 22:41:28

Visar en till bild på den här lille sötnosen. Den första jag visade hittar du här.
Jag tycker barnporträtt i svartvitt blir så himla fint :)Information och priser gällande barn- och familjeporträtt hittar du om du klickar här.

Hjälp, jag behöver inspiration!

Datum: 2010-08-29 Tid: 18:16:35

Imorn börjar skolan igen. Känns lite overkligt, men ska samtidigt bli spännande. Jag ska gå tredje terminen MKV (medie- och kommunikationsvetenskap) och därmed skriva min C-uppsats. Och nu behöver jag lite hjälp från er läsare.

Vad ska jag skriva om? Ge mig tips, idéer och inspiration! I princip kan det handla om vad som helst så länge det på något sätt rör ämnet media och/eller kommunikation.
Så kom igen nu och kommentera nu, för mitt hjärnkontor står still och jag har verkligen ingen aning om vad jag ska skriva om.


Dags för skolstart..

Kärlek

Datum: 2010-08-28 Tid: 10:42:31

Färg eller svartvitt?


Kenny & Luma 2010-08-15
Edsbergs slott, Sollentuna

Jag är med och tävlar!

Datum: 2010-08-27 Tid: 09:53:22

Jag är med och tävlar hos Sara Marklund om en reflexskärm från Tvspelsweb. Vill du också vara med och tävla? Läs mer om tävlingen genom att klicka --->HÄR<---

Temat är glädje och bilden jag tävlar med är den här:Kenny & Luma 2010-08-15
Edsbergs slott, Sollentuna

Annan redigering

Datum: 2010-08-26 Tid: 22:03:45

En annan och lite annorlunda redigering av bilden som ni såg i det här inlägget. Ser ännu mer ut som snö tycker jag. Vilken version är coolast?


Ett inlägg med ett par gamla bilder, om IKEA och teckenspråksdag

Datum: 2010-08-25 Tid: 22:56:44

Var på IKEA idag och shoppade loss. Lönedag och regnrusk, en perfekt dag för IKEA alltså. Tog med mig stora plånboken, och tömde den.
Åt köttbullar och chokladmousse, det var mumsigt värre.
Anna var med också och det var himlans trevligt :) Vem hade trott för ett år sedan att vi skulle kunna umgås som vänner? Jag hade inte satsat mina pengar på det iaf. Men nu gör vi det och det är ju härligt :)

Kan man umgås en hel kväll i tystnad? Jajamen det kan man. Lite dystert dock att vi glömt så många tecken. Konversationen flyter inte direkt på. Men tycker om dig ändå. För dina muffins och för ditt härliga jag! :)

Kenny & Luma 15 augusti 2010

Datum: 2010-08-24 Tid: 15:13:23

Söndagen den 15 aug i år blev Kenny och Luma man och hustru. Jag hade äran att föreviga både porträtten och vigseln. Platsen var Edsbergs slott i Sollentuna, vädret var perfekt och kärleken spirade i luften.

Vi började med porträtten utanför slottet och den vackra miljön passade paret som handen i handsken. De var så himla vackra att både se på och fotografera!Vi avlutade med några fina porträtt inne i slottet också, där ljuset från de stora slottsfönstren gav oss otroligt fina och romantiska bilder.Vigseln skedde utomhus i en liten paviljong alldeles vid vattnet. Den borgliga vigseln var intim, romantisk och vacker.Mitt hjärtligaste tack till brudparet som gav mig den äran att vara deras fotograf under deras bröllopsdag. Tack också till Mikael som var med mig under dagen och assisterade. Ovärderligt!

Färg eller svartvitt?

Datum: 2010-08-23 Tid: 22:32:01


Modell: Minnah Karlsson
Fotograf: Jag
Utrustning: Iphone + reflexskärm silver

Weekend i Oskarshamn

Datum: 2010-08-22 Tid: 22:22:44

Jag har haft en toppenhelg hos L i Oskarshamn! And I've got 15 mosquitobites to prove it ;-) Här kommer min helg i bilder.

Rix FM festival i Norrköping

Datum: 2010-08-19 Tid: 23:42:43

Minns den här tiden för ett år sedan. Då var jag ny och vilsen i stan. Du och jag stod och hoppade vid scenen och sedan skrattade vi hela vägen hem och du snurrade runt lyktstolparna och vi gick genom parken i mörkret fast vi inte skulle.Varit på Rix FM-festivalen ikväll tillsammans med Anna och Tias och några kompisar till dem. Det var trevligt men vi stod långt bak så man såg knappt scenen och de mörka molnen hängde hotande över våra huvuden hela kvällen. Men vi såg och lyssnade till bland andra Anna Bergendahl, Erik Grönwall och Eric Saade.

Knasiga skyltar del II

Datum: 2010-08-18 Tid: 19:52:13

Del I hittar du här.

Denna är kanske något rasistisk men jag kunde inte låta bli att skratta åt den. Jag beundrar trots allt kreativiteten i det hela.

Elias

Datum: 2010-08-17 Tid: 19:11:36

Den här sötisen fotograferade jag för en dryg vecka sedan :)
När man bara är några veckor gammal har man svårt att ta direktiv framför kameran och det blev många gråtbilder men han höll sig lugn när han fick ha nappen i munnen och lät oss ta några bilder. Bland annat den här som jag tycker är himla fin :)Information och priser gällande barn- och familjeporträtt hittar du om du klickar här.

Redigerar bröllopsbilder - and lovin it!

Datum: 2010-08-16 Tid: 14:22:08

Jag jobbar för fullt här hemma med bröllopsbilderna från igår. Och det gör jag med ett stort leende över hela ansiktet :)
Jag bjuder här på en liten preview.

Vackra Edsbergs slott i Sollentuna

Datum: 2010-08-15 Tid: 22:45:41

Bröllopet gick väldigt bra, kom hem med massa fina bilder på det vackra paret. De var så himla gulliga och passade superbra ihop :)

Slottet där vi fotade vid och där de senare vigdes var fantastiskt vackert! Det var inte svårt att hitta fina ställen till porträtten, jag hade kunnat fortsätta fotografera minst den dubbla tiden.
Inga bilder på brudparet än såklart, men bilder på omgivningen visar jag med glädje för det var verkligen en fröjd för ögat :)

Underbara bröllop

Datum: 2010-08-15 Tid: 08:15:33

Nu är det dags att leta fram alla kameratillbehör bland flyttkartongerna för idag står bröllopsfotografering på schemat. Det är en borglig vigsel på Edsbergs slott i Sollentuna och det kommer bli fantastiskt! Jag har äran att föreviga både porträtten och cermonin. Jag bara älskar att fota bröllop så idag känner jag en sprittande lycka i hela kroppen :D

Här är ett par bilder på fina Alex och Sara som gifte sig i Estuna Kyrka den 3 juli i år.

Muffins

Datum: 2010-08-14 Tid: 21:03:55

Imorn efm/kväll får vi fikagäster hit. Då fick jag för mig att jag skulle baka muffins. Och lämpligtvis köpte jag en diskhandduk här om dagen på ICA med ett muffinsrecept på.
Resultatet blev väl inte så estetiskt snyggt kanske. Micke kallade det världsklass med en gnutta ironi på rösten. Jag själv kallar det man kan inte lyckas med allt.

Blomma under vattenspridare i motljus

Datum: 2010-08-14 Tid: 09:33:27

Ser nästan ut som att det snöar. Ganska läckert, tycker ni inte?

Tårta

Datum: 2010-08-13 Tid: 21:07:05

Eftersom Micke inte fick fira sin födelsedag ordenligt i tisdags (vi var ju mitt i flytten) så köpte jag en frukttårta åt honom idag och han blev jätteglad! Men jag tänkte att vi kan ju inte sitta och smälla i oss hela den själva så vi bjöd över Anna och Tias på lite kvällsfika. Mycket trevligt men de var lite tveksamma till inredningen. Det ligger nåt i det, flyttkartonger kanske inte är så tjusigt ändå..?

Favoriten på Ida

Datum: 2010-08-13 Tid: 10:56:26

Min favoritbild på Ida, mycket för att jag tycker ljuset faller så fint på hennes blonda prinsesslockar. Vilken version tycker ni är bäst, färg eller svartvitt?


Modell: Ida Kentner
Makeup och hår: Madeleine Jansson
Foto: Jag
Utrustning: Pentax K200D + Tamron 28-75mm f/2,8 + reflexskärm silver

Norrköpingsbo

Datum: 2010-08-12 Tid: 19:30:44

Så var man Norrköpingsbo då :) Känns himla roligt men fortfarande lite overkligt. Det har nog inte sjunkit in riktigt än. Ge det några veckor så ska jag nog fatta att jag bor här på riktigt.

Det är ett smärre kaos här hemma just nu med lådor och påsar och grejer överallt. Jag plockar och plockar och har fått lite ordning i några hörn, mer mer oordning i andra :P Men mitt i kaoset har jag iaf fått igång Internet vilket är mer än välkommet. "Upplev mer, upplev mer, upplev mer med Bredbandsbolaget!"

Mera Sandra

Datum: 2010-08-11 Tid: 07:49:11


Modell: Sandra Björnberg
Makeup och hår: Madeleine Jansson
Foto: Jag
Utrustning: Pentax K200D + Tamron 28-75mm f/2,8 + reflexskärm silver

 


 

Vill du också vara modell för en dag? Klicka här för mer information och priser!

Mitt i flytten

Datum: 2010-08-10 Tid: 07:51:10

Blev inget bloggande igår, fanns inte tid. Finns inte tid nu heller, men skriver ett snabbt inlägg iaf.
Vi är mitt i flytten men vi gjorde undan det värsta igår. Nya hemmet är fullt av kartonger, sopsäckar och möbler som alla står på fel plats. Efter att vi tömt lastbil och släpvagn igår blev vi bjudna på middag av goa vänner, helt underbart! Och middagen gick inte av för hackor så jag ska försöka norpa receptet vid tillfälle. Efter middagen tittade vi på liveunderhållning i form av polisarbete efter fotbollsmatchen mellan IFK och Hammarby. Sura Bajare slussades ut till bussar och bilar och IFK-fans fick ta skydd och fira segern i smyg. Emelie har skrivit ett inlägg och tagit bilder på händelsen.
Vid 10-tiden igår kväll körde vi ut på motorvägen, då var det dags att återvända till Norrtälje med lastbilen och släpvagnen. Vi ramlade in på Öwfre Höjden vid halv två i natt, lagom möra i kroppen och i huvudet.

Idag är det bara på't igen, vi har lite smått och gott kvar i lägenheten, såsom en hatthylla och en och annan gardin. Men det värsta är som sagt gjort och ikväll blir det ingen returresa, då intar vi Casa Peking och där planerar vi att bo framöver.


Tagen med min dassiga mobilkamera

30-årsfest och flyttkalas

Datum: 2010-08-08 Tid: 11:08:23

Fina bordsdekorationer hade vi. En försmak till bröllopet nästa år..? :)Grillfest stod på schemat och vi trotsade vädret. Det var ju faktiskt uppehåll under grillningen och det var precis det vi hade räknat med också!
Gick åt lite grillbriketter..Vi sjöng förjubilaren som senare höll ett tacktal till alla som var där för att fira med honom.Det blev presentöppning med tema golf plus lite annat smått och gott såsom en minigrill, för stora kalsonger och en dagstripp till Mantorp för lite brumbrum. Jag tror han var nöjd. Rättelse, jag vet att han var det.Tack alla som var där och firade med oss, framförallt med Micke då!
Nu styr vi vår kosa mot nya äventyr i Norrköping. Bye!

Mycket att stå i

Datum: 2010-08-07 Tid: 15:28:31

Mitt i flyttpackningen ska vi ordna en fest också. Kombinerad 30-årsfest och flyttkalas. Men det ordnar sig. Lite mycket just nu bara. Ska bli härligt ikväll att få umgås med nära och kära :) Och fira min blivande make som på tisdag fyller 30. Men då är vi mitt i flytten så vi festar nu istället.

Kommer säkert lite bilder från festen här på bloggen imorn. Ha nu en trevlig lördagkväll, det ska jag ha :)

Tillbaks från Örebro

Datum: 2010-08-06 Tid: 20:51:28

Efter en veckas bridge i Örebro är vi nu tillbaks hemma bland flyttkartonger och ordnat kaos.
Vi har haft en härlig vecka och bridgen har gått upp och ner men totalt 1080:- i prispengar vilket inte är fy skam. Igår avslutade vi veckan med en god lyxmiddag för endast 93 kr och husvagnsbridge till framåt halv två på natten. Mysigt värre :)
Har varit lite lat med kameran trots att jag hade kompakten med mig, men ett några bilder har jag lyckats ta i alla fall.

Flera Iphonebilder

Datum: 2010-08-05 Tid: 18:53:03

Här är ett par bilder till från Iphoneplåtningen. Vad tycker ni?


Modell: Minnah Karlsson
Fotograf: Jag
Utrustning: Iphone + reflexskärm silver

Ida

Datum: 2010-08-04 Tid: 20:41:20

Sandra fick ju i present att vara modell för en dag (ni hitter bilder på henne här och här) och då hade hon med sig sin kompis Ida som också blev stylad och plåtad. Här är ett par bilder på henne. Hur söt är hon liksom? :) Jag tycker hon påminner om en ung Goldie Hawn. Håller ni med eller är jag helt ute och cyklar?


Modell: Ida Kentner
Makeup och hår: Madeleine Jansson
Foto: Jag
Utrustning: Pentax K200D + Tamron 28-75mm f/2,8 + reflexskärm silver

Favoriten på Sandra

Datum: 2010-08-03 Tid: 22:55:42

Älskar den här bilden på Sandra, sååå vacker! Föredrar ni färg eller svartvitt?


Modell: Sandra Björnberg
Makeup och hår: Madeleine Jansson
Foto: Jag
Utrustning: Pentax K200D + Tamron 28-75mm f/2,8 + reflexskärm silver

Plåtning med Iphone

Datum: 2010-08-02 Tid: 20:32:25

Som ni kanske minns postade jag för en tid sedan en video med en fotograf som genomförde en fotosession med en Iphone. Många var positiva till klippen men jag fick en del kommentarer kring att det trots allt var under optimala förutsättningar, med en professionell modell och en professionell bildbehandlare samt att plåtningen genomfördes med topputrustning i form av studiolampor och bakgrunder. Och det är helt rätt, det var ju ingen större utmaning för dem även om det blev ett häpnadsväckande resultat.
Men dessa kommentarer fick mig att vilja genomföra en egen Iphone-plåtning under lite sämre förhållanden. Jag lånade Minnah (som är både vacker och proffsig) och så tog jag med mig pojkvännens Iphone och en reflexskärm och mötte Minnahn på stan. Resultatet? Ja det har ni här nedanför. Tell me what you think!


Modell: Minnah Karlsson
Fotograf: Jag
Utrustning: Iphone + reflexskärm silver

En veckas bridge

Datum: 2010-08-01 Tid: 13:18:07

Nu är jag och älskling i Örebro för Bridgefestivalen 2010. Vi kommer att spela kort till fingrarna blöder och till hjärnan helt har torkat ur. Nej då, men mycket kortspelande kommer det bli, och massa umgänge med andra bridgenördar, haha. Det ska bli roligt!Don't worry though, bloggen kommer inte eka alldeles tomt. Nej då, jag har förberett en del blogginlägg för er till veckan. Jag har massa massa bilder (porträtt) att visa så det får ni inte missa!

Jag är en glad och kreativ flicka som ofta har ganska många järn i elden.
Jag driver företaget Bäckers Foto i Norrköping. Utöver fotografi sysslar jag med bowling och bridge.
I bloggen bjuder jag på mitt liv, mina bilder och mina åsikter. Häng med, det blir skoj!

bloglovin
Fotokurser 2011
Läs mer...

Morgongåvefotografering
Läs mer...