save the date

Sjukamp

Datum: 2010-10-31 Tid: 15:24:44

Igår kväll var det middag och sjukamp här hemma hos Bäcker-Wik. Vilken succé det blev! Och det säger jag inte bara för att jag vann.. ;-)
Tack grabbar för en mycket trevlig och underhållande afton!

Här kommer lite bilder från kvällen!

Fantastiska Minnah!

Datum: 2010-10-30 Tid: 07:58:00

Återigen gjorde hon en klockren fredagsfinal och gick med råge vidare i tävlingen. Härligt tjejen, vi är många som håller på sig så fortsätt i samma stil!

Daniel fick åka hem vilket jag tyckte var helt rätt. Han är ingen artist, han råkar bara vara söt.

Grävde fram ytterligare ett par gamla bilder i arkivet på Minnah. Många "fel" hittar jag i bilderna, som jag inte hade gjort idag. Men är det något jag gillar med dessa bilder (förutom den vackra och duktiga modellen) så är det färgtonen.

Vad tycker ni om bilderna och om gårdagens fredagsfinal?


Modell: Minnah Karlsson
Fotograf: Matilda Bäcker (jag)

Ett par gamla bilder på Minnah

Datum: 2010-10-29 Tid: 19:39:00

Nu är det snart dags att bänka sig framför tv:n. Fredagkväll och Idol! Heja Minnah!

Grävde lite i bildarkivet och hittade dessa gamla godbitar. Oj vad jag har utvecklats sedan dess! När dessa togs hade jag precis lärt mig att ställa in bländare och slutare manuellt..

Men hur som helst, heja Minnah!


Modell: Minnah Karlsson
Fotograf: Matilda Bäcker (jag)

Discshop hellre än CDON.COM!

Datum: 2010-10-29 Tid: 13:24:25

I tisdags beställde jag varor från CDON.COM. Idag är det fredag. De har fortfarande inte kommit. Jag tycker det är dåligt! De borde ha kommit senast igår egentligen.
Dessutom har de så dålig kundservice, man kan inte ringa utan enbart maila. Sedan får man svar när de anser sig ha tid att svara. Bah!


Tacka vet jag Discshop. De garanterar att du har dina varor nästa dag om du beställer innan kl 16. Och det har aldrig slagit fel hittills. Och beställer du efter 16.00 har du dem garanterat efter två dagar. OM det skulle vara något problem där så är det bara att ringa så fixar dem det. Just det, ringa. CDON.COM kanske skulle investera i en telefon?


Enda anledningen till att jag handlade på CDON.COM nu var att jag visste att jag skulle ha gratis frakt som student. Dock fick jag se senare, efter att jag redan gjort min beställning, att studenter har fri frakt även på Discshop. Nu vet jag det till nästa gång och hädanefter blir det BARA Discshop!


Någon annan som upplevt samma besvär med CDON.COM?
Var handlar ni era skivor/filmer/spel etc?

Kärlek i motljus

Datum: 2010-10-29 Tid: 08:33:00

Har bara hunnit testa nya objektivet och nya kameran lite grann, än så länge lever de upp till förväntningarna. Under helgen nu ska jag fota lite produktbilder på utrustningen så ni får se och så ska jag skriva om dem också. En ny design är på ingång också, så håll utkik ;)

Och så vill jag återigen säga välkomna till nya besökare som har hittat hit, och tack till alla ni som kommenterar! Jag blir så glad av alla era fina ord! ♥

Här bjuder jag på en söt motljusbild på Mattias och Anna. Vi hade verkligen strålande väder den dagen vi fotograferade och ljuset gjorde verkligen så att höstfärgerna i träden kom fram!
Dessutom är det lättare att ta motljusbilder på hösten än på sommaren tycker jag, för solen står inte så högt den här tiden på året.

Vad tycker ni om bilden?




Klicka här för priser och mer information gällande parporträtt.

Nya leksaker

Datum: 2010-10-28 Tid: 12:57:54

Min bild på Idolsajten

Datum: 2010-10-27 Tid: 21:51:38



Idag när jag skulle klicka mig in på Minnahs blogg såg jag min bild på första sidan på Idolsajten. Är inte det lite coolt? Jo minsann det är det!

Här är några fler bilder från samma plåtning:


Modell: Minnah Karlsson
Makeup och hår: Desiree Andersson
Foto: Matilda Bäcker (jag)

Fler läsare strömmar hit

Datum: 2010-10-27 Tid: 14:06:16

Tog mig nyss ett avslappnande bad, det var jätteskönt! Nu har jag återfått lite energi och koncentration så nu kan jag fortsätta plugga.

Förresten så har mitt läsarantal ökat dramatiskt de senaste dagarna. I söndags hade jag ett brakrekord på drygt 650 läsare, helt otroligt! Jag vet inte vad det beror på men det är jätteroligt så fortsätt kika in här :) Och kommentera gärna, jag blir jätteglad av alla era fina ord och komplimanger för mina bilder :)

Här är ytterligare en bild från Mattias och Annas parfotografering, som jag tycker är gullig. Tell me what you think. 



Vill du också boka mig till en parfotografering? Klicka in här för mer information och priser.

Draken Per

Datum: 2010-10-26 Tid: 17:31:53

Idag träffade jag härliga L och vi gjorde en egen drake. Vi googlade först på hur man skulle göra, men när det stod massa om borra, hamra och snickra bestämde vi oss för att göra på vårt vis. Och jag ska säga att man kommer långt med papper, snöre och tejp!



Draken fick heta Per (eller Perra som jag kallar honom). Och Per var jätteduktig på att flyga!



Efter drakflygningen blev vi lite trötta så då gick vi in och åt glass med chokladsås och strössel. Japp det kan man göra mitt på dagen om man känner fört. Vi avslutade med lite Singstar som inte alltid lät klockrent, men det måste ju ha varit spelet det var fel på? För vi kan ju faktiskt sjunga!

Tack för idag fina du

Hon och han ♥

Datum: 2010-10-25 Tid: 17:52:36

Bloggat dåligt idag och det kommer nog bli lite så under veckan. Har en hemtenta som ska in på fredag så mycket tid går till pluggandet just nu.

Men då och då kommer det självklart ett inlägg, liksom det gör nu :) Här är en till bild på Mattias och Anna från deras parfotografering som jag tycker är himla fin. Vad tycker ni?




För priser och information gällande parfotografering, klicka här!

Hej då Pentax!

Datum: 2010-10-25 Tid: 08:29:00



Idag säger jag hej då till en kär vän. Min Pentax K200D, som varit mig trogen sedan starten på min fotokarriär. Men det är dags för den här kameran att glädja någon annan nu. Så jag lägger den i en låda och så är det postens ansvar att den hittar till sitt nya hem.

Tack för två fina år, du har lärt mig mycket!

En tjej som kan rita!

Datum: 2010-10-24 Tid: 17:10:49

Jag måste bara visa detta!!
Hittade Malins blogg via Idolsajten på tv4.se och det är jag glad för. Tjejen vet hur man handskas med pennor! Hon har ritat av flera kändisar, bland annat Minnah. Och som mall har hon använt en av mina bilder från Iphoneplåtningen. Hur smickrad blev jag?! Mycket faktiskt :D

Hon har högerklicksskydd på sin blogg (klokt!) så jag kunde inte spara ner bilden men tog en skärmdump så ni kan få se hennes talang! Vill ni se hela bilden (och en del av processen) kan ni klicka här.


Modell: Minnah Karlsson
Illustratör (till vänster): Malin Johansson
Fotograf (till höger): Matilda Bäcker

Anna och Mattias

Datum: 2010-10-24 Tid: 08:24:00

Här är två av bilderna från parfotograferingen med Anna och Mattias. Vad tycker ni?

Behind the scenes från parfotograferingen

Datum: 2010-10-23 Tid: 13:16:00

När jag gick igenom bilderna från fotograferingen igår hittade jag ett par bilder tagna behind the scenes. Det var min busiga fästman som hade knäppt av ett par bilder i smyg. Kvaliteten kan väl diskuteras men kan ju vara kul att se ändå så jag slänger upp dem här.

Vilken grym revansch!

Datum: 2010-10-23 Tid: 10:24:57

Igår kväll gjorde Minnah comback på Idolscenen. Och det med bravur! Herregud vad bra hon är! På en dag repar hon in ett nummer som verkligen står ut bland de andra och hon går vidare i tävlingen utan att blinka. Helt makalöst bra!!

Linda fick lämna igår. Rätt eller fel tycker ni?

Letade i arkivet och hittade ett par bilder på Minnah från en spontanplåtning vi körde. Vi körde lite 70-tals hippietema. Hon var lite förkyld den här dagen kommer jag ihåg men det var inget som hindrade henne. Hon kliver över de flesta hinder, det bevisade hon igår!


Modell: Minnah Karlsson
Foto och redigering: Matilda Bäcker (jag)

Kärleksporträtt bland höstlöven

Datum: 2010-10-22 Tid: 16:44:17

Idag har jag fotat kärleksbilder. Underbart, älskar verkligen det! Gör mig ännu mer målmedveten, jag vill verkligen fotografera på heltid! Blir alldeles lycklig i hela kroppen av att få göra det!

Det såg mörkt ut imorse då det var mulet och dessutom vitt på marken. Blir inte direkt några fina höstporträtt. Men vi hade tur och mitt på dagen sken det upp, då passade vi på. Fick några riktigt fina bilder, men visar bara en sneak peak än så länge. Färdigt resultat får bli en annan gång.





Vill du också bli fotad med din käresta? Klicka här för mer information och priser.

Minnah tillbaks i Idol!

Datum: 2010-10-21 Tid: 18:42:32

Fick just höra av Elin att Minnah är tillbaks i Idol! Tydligen så hoppas Alice av tävlingen och eftersom Minnah var sist ut får hon en ny chans. Vad roligt tycker jag, då finns det en anledning att titta på fredag ju! :D

Klicka här om du vill läsa om händelsen.

Bjuder på en gammal bild på Minnah, denna är från vår allra första fotosession och min allra första fotosession med en modell jag inte kände innan. Bilden är tagen i januari 2009 så jag var fortfarande väldigt grön på både fotografering och bildbehandling. En del har hänt sen dess, men Minnah var lika vacker och duktig framför kameran då som nu :)


Modell: Minnah Karlsson
Foto och redigering: Matilda Bäcker (jag)

Påminnelse! Sista dagen att köpa min kamera!

Datum: 2010-10-21 Tid: 09:09:21

Ikväll via niotiden går auktionen för min kamera ut. Så idag gäller det att passa på om du vill köpa ett helt systemkamerakit med kamerahus, objektiv och lite andra tillbehör.

Klicka på bilden här nedanför för att komma till auktionen.

Kyligt

Datum: 2010-10-20 Tid: 16:09:59

Det var riktigt kyligt ute idag. Tror vintern knackar på snart. Uscha, det är alldeles för tidigt redan i oktober. Vi har inte hunnit ha höst färdigt än.
Jag sitter och huttrar inne, under filten. Hur ska det då bli senare när jag faktiskt måste gå ut? Hua!

Bjuder på en kylig men vacker bild på tappra Kim. Denna bild togs förra vintern och trots den bitande kylan och snön som yrde poserade Kim vant i pälsjacka, ett linne och tunna strumpbyxor. Och inte ett gnäll under hela plåtnignen. Det kallar jag proffessionellt!

 


Modell: Kim Bellander
Makeup och hår:
Madeleine Jansson
Foto och redigering: Matilda Bäcker (jag)
Assistent:
Elin Griberg Lindkvist

Fika på Peters

Datum: 2010-10-19 Tid: 18:50:55



Idag efter skolan träffade jag Tias för en trevlig fikastund. Det var länge sedan han och jag var och fikade så det var riktigt mysigt att få lite kvalitetstid och kunna prata igenom ditten och datten.
Favoritfikastället heter Peters och är ett jättemysigt och lugnt café här i Norrköping. Dessutom är personalen väldigt trevliga vilket är ett stort plus. Så det kan jag rekommendera ifall ni ska fika i "Peking" :)

Bilden är dock inte från idag, den är från ett café i Rom. Måste införskaffa en ny kompaktkamera som jag kan ha med mig när jag gör saker, annars blir det sällan vardagsbilder tagna. Min gamla är nämligen paj. Och orka släpa med sig systemkameran liksom?!

Efter två timmars promenad..

Datum: 2010-10-18 Tid: 21:58:02


Livet är för kort för att inte vara vänner.

Ny fotopryl

Datum: 2010-10-18 Tid: 14:28:59



Idag fick jag hem ett UV-filter på posten. Ett stooort UV-filter. Jag har inte ens nåt objektiv som passar till filtret. Än. Men snart så ;-)

Älskar att köpa nya fotoprylar, vare sig det är ett litet fjuttigt filter eller ett nytt objektiv eller nånting däremellan. Klart det är roligare att köpa stora (och dyra) saker än små (och billiga) men ändå, det är en speciell känsla.

Vad är ert senaste fotoinköp? Och vad blir ert nästa?

Snacka om pengar i sjön..

Datum: 2010-10-18 Tid: 00:24:26

Det är ganska surt när man betalar 80 spänn (ja jag tog i lite för att inte få böter) i parkeringsavgift, när det är söndag och gratis parkering. Vad glad man blir klockan 9 på morgonen, småfrussen och halvt nyvaken. Var nog därför jag inte tänkte på det heller.
Gladare blir man när man, några timmar senare, återvänder till bilen och noterar en p-bot på 800 spänn för att jag stod för nära korsningen (man måste stå minst 10m från angränsande väg).
Tack för kaffet liksom. Jag vaknade imorse, så var den dagen förstörd.

Tur att kvällen blev 100 gånger trevligare. Vi var över till Blomman en sväng och blev bjudna på gourmetbuffé och 32 brickor bridge. Gjorde mig på bättre humör vilket var tur, jag var farligt nära psykbryt tidigare idag.

Bloggade dåligt igår också men kan ju berätta att vi vann bowlingmatchen igår mot rivalerna Zorita från Linköping. Göttans! Jag var reserv, men en bra sådan som hoppade in i tredje serien och visade vad jag gick för. Och bara för det bjuder jag på en supercharmig lagbild som togs av hallchefen. Tror inte han har en framtid som fotograf, vad tror ni? Ungefär lika stor chans som att vi nio har en framtid som fotomodeller.. :P

Minnah ute ur Idol :(

Datum: 2010-10-16 Tid: 08:38:25

Tyvärr fick Minnah lämna Idol igår kväll, vilket i mitt tycke var flera veckor för tidigt då hon gjort ett strålande jobb hittills. Inte en sur ton under hela tävlingen och så får hon ändå åka hem. Ofattbart. Men det är Idol, det är som det är.
Jag tyckte inte Alice heller skulle åka hem iofs. Någon som borde ha fått lämna Idol igår var Daniel.

Vad tycker ni? Rätt eller fel beslut igår?


Modell: Minnah Karlsson
Makeup och hår: Desiree Andersson
Foto: Matilda Bäcker (jag)

You don't need me anymore

Datum: 2010-10-15 Tid: 17:12:46

Min fredag blev inte riktigt som jag tänkt mig. Den blev mycket mycket sämre. Hade tänkt mig en trevlig och rolig förmiddag. Så blev det inte.

Vet inte ens vad jag ska säga. Tom. Ledsen. Arg. Utbytt.


All the memories, all our days,
disapearing in the haze.
One last look, then out the door.
You don't need me anymore.

Bröllopsbestyr

Datum: 2010-10-14 Tid: 16:09:30


Kenny & Luma 2010-08-15
Edsbergs slott, Sollentuna


Idag har jag ringt och bokat cateringen till vårt bröllop. Han reserverade vårt datum och så ska vi träffa honom efter jul och gå igenom menyförslag och så där.
Känns roligt nu när man kan börja bocka av saker på checklistan :) Tiden går fort, den 4 november är det bara 7 månader kvar :D

Jag vill påminna om auktionen med min kamera, några har bjudit och priset är för tillfället uppe i 5030 kr. Vill du också lägga ett bud? Klicka här för att komma till auktionen!

Svartvita bilder i Photoshop

Datum: 2010-10-13 Tid: 09:25:18

Det finns massor av olika sätt att göra en bild svartvit i Photoshop. Och när du har lärt dig alla olika sätt kan du lära dig nya sätt genom att kombinera två eller fler av de sätt du redan lärt dig. Svartvitt i Photoshop är en helt egen värld.

Här är fyra olika, vanliga sätt att konvertera färgbilder till svarvita bilder i Photoshop.
Jag använder Photoshop CS3 och CS5.

Image > Mode > Grayscale

Det är ett snabbt sätt att göra bilden svartvit (eller i gråskala snarare) men denna funktion har vissa begränsningar. När du väljer Grayscale förkastar du färginformationen i bilden och går in i vad vi kan kalla för ett gråskaleläge. Du kan alltså inte gå tillbaka till färgbilden annat än att öppna orginalbilden på nytt.
Dessutom ger det en tämligen gråblaskig konvertering snarare än att göra bilden svart och vit.


Image > Adjustments > Desaturate

Detta verktyg liknar på många sätt Grayscale eftersom den snabbt konverterar din bild till gråskala. Däremot förkastar du inte färginformationen på samma sätt som med Grayscale. Du är fortfarande kvar i färgläget.
Du kan också göra samma konvertering genom att välja Layer > New Adjustment Layer > Hue/Saturation och sedan dra reglaget för Saturation ner till -100. Effekten blir densamma men nu har du dessutom din konvertering på ett eget justeringslager.

Image > Adjustments > Gradient Map

När du har fått fram verktyget måste du välja en svartvit övergång. Alternativt att du har förgrundsfärgen och bakgrundsfärgen redan inställt på svart och vitt. Det finns en snabbknapp för det i din verktygspanel till höger.
Detta är mitt absoluta favoritsätt att konvertera en bild till svartvitt i Photoshop. Det går snabbt och det blir snyggt och kontrastrikt. Detta går också att göra så att du får din korrigering på ett eget justeringslager. Välj då Layer > New Adjustment Layer > Gradient Map.

Image > Adjustments > Black & White

Den här funktionen kom först i Photoshop CS3. I det här verktyget jobbar du fram en svartvit variant av din bild genom olika färgreglage. Här har jag exempelvis jobbat med den röda kanalen och gjort röda delar i bilden mörkare. Hade jag istället jobbat i den blåa kanalen och infört mer svärta i de blåa delarna hade himlen blivit mörkare. 
Även detta verktyg går att få på ett eget justeringslager genom att välja Layer > New Adjustment Layer > Black & White. 



Vilket verktyg man väljer beror helt på hur man vill att resultatet ska bli. Och som jag nämnde kan man kombinera olika metoder, men även kombinera en metod med andra typer av verktyg för ljus och kontrast.
Detta är enbart några sätt att göra svartvita konverteringar, det finns många fler.

Jag gör ganska ofta mina svartvita konverteringar direkt i Adobe Camera Raw innan jag öppnar bilden i Photoshop. Jag tycker det ger fler möjligheter och mer kontroll. 
Finns det intresse av att se hur jag gör det? Isf ska jag ordna ett inlägg med det också. Hoppas ni uppskattat detta Photoshopinlägg :)

Älskar att ha kvällssol på balkongen

Datum: 2010-10-12 Tid: 17:40:12

Så många vackra himlar att fota, speciellt så här på hösten. Himlen är som ett färgsprakande konstverk. Lovin it!

Tilda tycker till - om nya medier och medieanvändning

Datum: 2010-10-11 Tid: 22:56:48


Som medievetare kunde jag inte låta bli att blogga när jag läste den här hemska artikeln på Aftonblandets hemsida.

Att nya medier trätt fram mer och mer under 2000-talet är inget nytt. Fenomen som Facebook, Twitter och bloggar är i princip det enda man hör om. Vissa av oss har fler vänner och mer social kontakt på olika forum än vi har IRL. Det är den nya tidens kommunikation, där tid och rum suddas ut och vi kan kommunicera med andra var och när vi vill.

Gränserna mellan det privata och det offentliga suddas också ut i och med att vårt sociala liv flyttar ut på Internet. Vi Twittrar om att vi dammsuger vardagsrummet medan vi kikar på bilder från grannens grillfest på Facebook. Vi vet vad andra äter till middag och vi berättar själva om vad vi har med oss i plastkassen hem från ICA.

Jag har, som medborgare i det nya mediesamhället, funnit mig tillrätta i tillvaron eftersom jag i princip har växt upp med det. Jag är van att folk har insyn i mitt liv och att jag har insyn i deras, jag har valt det själv och jag har accepterat de nya sätten att kommunicera. Men till och med jag tycker att det finns en gräns.

Först och främst är min åsikt om självmord den att det är ett själviskt val man gör, där de som lider mest är familjen, släkten och vännerna som blir lämnade med sorg, saknad, tomhet och ett stort VARFÖR som de aldrig riktigt får svar på.
Att sedan livefilma sitt eget självmord och publicera/sända i ett forum.. Det finns egentligen inga ord. Aldrig i min vildaste fantasi kunde jag ana att man med hjälp av nya medier kunde nå så långt in i den privata sfären som att faktiskt bevittna någon som tar sitt eget liv. Då har det för länge sedan gått över gränsen.

Fy fan säger jag bara. Fy fan.

Fler bilder från Rom

Datum: 2010-10-11 Tid: 20:47:07

101010

Datum: 2010-10-10 Tid: 16:34:56

Jag kände att den här dagen krävde den där rubriken. Det är inte så ofta man får chansen liksom. Jag skulle ha passat på att blogga kl 10:10 också. Damn it! Lätt att vara efterklok.

Nåja, hur som haver så har jag precis kommit hem från bowlinghallen. Idag gjorde jag debut (!) i B-laget och vi vann matchen, trots lite onödig spänning på slutet.
Jag själv spelade stundtals bra och stundtals som en påse skit, men så kan det va. Vinst är ju huvudsaken :)

Solen går ner över Norrköping

Datum: 2010-10-09 Tid: 18:38:39

Tänk att ha lyxen att få njuta av den här vyn från vardagsrummet.

Kan inte du gå ut till hösten, får hösten komma till dig..

Datum: 2010-10-09 Tid: 13:27:29

Sitter här omgiven av kurslitteratur och anteckningar. Idag är det plugglördag här hemma hos mig.
Tittar längtansfullt ut till alla härliga höstfärger som bara väntar på att finna väg in i min kamera. Sååå sugen på att gå ut och fotografera höstens intågande! Meeen, plikten kallar..

Då kompromissade jag. Knäppte av några snabba bilder genom fönstret. Funkar ju i brist på annat.
Men jag råder er som har tid och en kamera att gå ut idag och bara fota allt vad ni orkar. För ni vet, snart är det november och då väntar slask och grå-grå.

Spelkväll med vänner

Datum: 2010-10-09 Tid: 10:23:50

Heja Minnah som gick vidare i Idol igår kväll, hon är grym!!

Här kommer lite bilder från min fredagkväll som spenderades tillsammans med Emelie och Sebbe. Tack för en trevlig afton hörrni, alltid lika kul :)

Bowling, plankstek, vänner, Idol = Fredag

Datum: 2010-10-08 Tid: 19:11:01

Det blev en sväng till bowlinghallen (616 på tre, helt okej) och en plankstek så här på fredagkvällen. Något som vi egentligen inte hade varken tid eller råd med. Men det är ju bara fredag en gång i veckan, som Micke sa. Då får man unna sig :P

Om en liten stund kommer Sebbe och Emelie hit, då blir det fredagsmys i goda vänners sällskap :)

Glöm nu inte att ringa och rösta ikväll på Idolen nr 1, Minnah Karlsson :) Klicka på bilden nedan för att komma till hennes Idol-blogg.

Jag är med och tävlar om en canvastavla

Datum: 2010-10-08 Tid: 14:30:21

Neha har just nu en tävling i samarbete med canvasfabriken.com där man vinner en canvastavla. Du kan välja din egen bild, en bild från canvasfabriken.se eller en av Nehas bilder att trycka. Klicka här för att komma till tävlingen.

Om jag vinner vill jag trycka min egen bild, den här nedanför. Motiveringen kan ni läsa under bilden.


Jag vill ta den här möjligheten
att få upp en canvas på tapeten.
Motivet ska bli bilden här ovanför,
eftersom den sig bra på väggen gör.
Ett vackert motiv, men lite abstrakt.
Nu har jag sagt det jag ville få sagt.
Så var snälla och håll alla tummar ni har
för att mitt namn dyker upp när hon vinnaren drar.

Nu säljer jag min kamera!

Datum: 2010-10-07 Tid: 21:07:28

Sugen på att köpa en digital systemkamera? Här får du allt i ett kit, till ett kalaspris!

Jag har lagt ut min första kamera på annons hos Tradera. Anledningen är att jag vill ha ett reservhus som är av samma märke som min huvudsakliga kameran, en Nikon alltså.

Klicka på bilden här nedaför för att komma till annonsen och läsa mer om priser och vad som ingår.

Lite tankar kring värderingar, lagmoral och föreningsliv

Datum: 2010-10-06 Tid: 17:02:25

Hur gör man när allt känns bakvänt? När den egna personen gör tvärtemot de egna värderingarna?

Jag har knappt någon tid för bowlingen och jag får dåligt samvete av det, gentemot klubben och gentemot laget. Känns inte alls rätt. Jag har den synen att antingen är man med i en klubb/ett lag och då lägger man ner 100% (eller ja, i varje fall 90% då om man har jobb/skola) energi och engagemang på det. Annars kan man lika gärna inte vara med.
Och bäst som jag står i valet och kvalet om jag överhuvudtaget ska fortsätta med bowlingen så får jag höra att det inte är någon fara, att det är fullt accepterat att vara frånvarande och oengagerad.

Hur gör man då? Lägger man de egna värderingarna åt sidan och faller in i lunken eller håller man hårt på sina principer och kliver åt sidan?

Så går mina tankar så här på onsdagseftermiddagen, medan kycklingen fräser på i stekpannan. Och vad vore lite filosofi á la Tilda utan en bild som jag lekt med i Photoshop? Inte mkt, så här kommer den.

Castel Sant'Angelo

Datum: 2010-10-05 Tid: 18:30:21

Spelar du The Sims?

Datum: 2010-10-04 Tid: 17:30:30



Jag ska skriva en C-uppsats nu under höstterminen, och syftet med uppsatsen är att ta reda på varför människor spelar The Sims. Jag söker därför människor att intervjua till min uppsats. Du kommer att vara helt anonym i uppsatsen, det är enbart dina svar jag är intresserad av.

Om du är Sims-spelande precis som jag, och kan tänka dig att ställa upp på en intervju, kommentera inlägget nedan och ange din mailadress så jag kan kontakta dig. Mailadressen syns inte offentligt utan är bara synlig för mig.
Det är en fördel om du bor i Norrköping med omnejd eftersom intervjun måste ske personligen.

Om du inte vill ställa upp på en intervju men ändå spelar The Sims kan det vara intressant att höra varför du spelar spelet. Så kommentera gärna ändå :)

Har jag några Sims-spelande läsare tro?

Jag själv är en riktig Sims-nörd, men spelandet går i perioder. Nu var det väldigt länge sedan jag spelade, mycket beronde på att sommaren har varit busy busy och att min stationära dator har pajat.
Men jag är till och med medlem på The Sims 2 Community och om du vill hitta mig där så heter jag LillWiken :)

Kanelbullens dag

Datum: 2010-10-04 Tid: 16:00:59



Man får ju passa på att fira när man kan ;-) Och idag är det ju Kanelbullens dag så då kunde jag inte låta bli att ryckas med i kommersen och köpa på mig några. Det var 5 st för 10 kr på ICA. De var visserligen lite torra så jag förstår det låga priset, men helt okej ändå för en bullnörd som jag.

Firar du med en bulle idag?

Måste visa soffan!

Datum: 2010-10-03 Tid: 16:36:04

Vi var ju på IKEA för en vecka sedan. Då köpte vi en bäddsoffa till gästrummet och nu har det blivit lite mer ordning där inne så nu kan jag visa hur den ser ut.

Kuddarna i soffan är köpta på Chilli och vi fick dem i inflyttningspresent av svärmor. Tusen tack kära du :)



Blev det inte tjusigt så säg?

Släkten är värst..

Datum: 2010-10-03 Tid: 12:44:20

...och familjen är värre..

Haha nej då, skämt åsido. Vi har haft besök här i helgen av både Mickes och mina föräldrar. Riktigt mysigt, även om det inte blev så mycket sömn. Och så kan det vara jobbigt emellanåt att nästan behöva slå ner folk så att de låter bli att diska och såna där andra dumheter..

Helgen bjöd på familjemiddagar, shopping och sällskapsspel. Vissa vaknade med träningsvärk i skrattmusklerna imorse, vilket ju är ett tecken på en lyckad helg :)
Här kommer lite bilder i vanlig ordning:

Väntar finfrämmande

Datum: 2010-10-01 Tid: 08:56:31



I helgen huserar detta trevliga herrskap från Roslagen här på Wiks B&B. Därför blir det inte mycket tid för bloggen så jag återkommer på söndag kväll eller så.

Vad ska ni göra i helgen?

Förresten, glöm inte att bänka er framför kvalfinalen i Idol kl 20.00 ikväll på TV4. Minnah har ju tagit sig dit och eftersom hon är sååå grym tycker jag inte du ska fundera över vem du ska ringa och rösta på, det är liksom givet ;-)


Modell: Minnah Karlsson
Foto:
Jag

Jag är en glad och kreativ flicka som ofta har ganska många järn i elden.
Jag driver företaget Bäckers Foto i Norrköping. Utöver fotografi sysslar jag med bowling och bridge.
I bloggen bjuder jag på mitt liv, mina bilder och mina åsikter. Häng med, det blir skoj!

bloglovin




Fotokurser 2011
Läs mer...

Morgongåvefotografering
Läs mer...