save the date

Gott nytt år!

Datum: 2010-12-31 Tid: 19:30:00

Jag vill önska alla mina underbara läsare ett riktigt gott nytt (foto)år! Jag ser fram emot 2011 med allt vad det innebär och tror det kommer bli fantastiskt!


Jag skålar i mjölk idag, haha. Simma lugnt ikväll så ses och hörs vi på andra sidan!

Årets sista solnedgång

Datum: 2010-12-31 Tid: 17:00:00


Tagen med Panasonic Lumix DMC-TZ10.

2010 års bästa bilder

Datum: 2010-12-31 Tid: 14:57:39

Istället för att göra en årsresumé tar jag ut mina bästa bilder från året, ur fyra olika kategorier. Det var inte lätt att välja ska jag säga, men here it goes.

Årets bröllopsbild 2010

Den här kategorien var svårast för jag tycker alla bröllopsbilder är vackra i sig eftersom de speglar så mycket lycka och kärlek. Men den här bilden fastnade lite extra i mitt hjärta redan när den togs och jag såg den på kameradisplayen. Jag älskar skärpedjupet och kompositionen och Sara var en så himla vacker brud den där varma sommardagen i början på juli.

Årets porträtt 2010

Också en svår kategori men jag valde den här bilden på min söta brorson Dante. Jag fullkomligt älskar hans uttrycksfulla ögon och jag är mycket nöjd med ljuset och den svartvita konverteringen i den här bilden.

Årets fashionbild 2010

Det blir utan tvekan den här bilden från karateplåtningen som jag gjorde här i Norrköping. Både modell och makeupartist var fantastiska och ljuset var alldeles perfekt. Här tycker jag att jag har lyckats väldigt bra med den annorlunda kompositionen.

Årets övriga bild 2010

Jag tog med den här kategorien också eftersom jag knäpper så himla mycket vardagsbilder. Priset för årets bild i den här kategorien tillfaller den här bilden på draken Per som jag och Linnéa gjorde. Förutom att ljuset är alldeles underbart är motivet personligt för mig, då det får mig att minnas en härliga dag med skratt och bus och strålande höstsol.

Påminnelse: Sista readagen

Datum: 2010-12-30 Tid: 14:43:08



Vill påminna om mellandagsrean!
Idag är sista dagen att boka ett valfritt prispaket till rabatterat pris enligt listan nedan:

10% rabatt på valfritt bronspaket.
Gäller porträtt, modell för en dag och bröllop.

15% rabatt på valfritt silverpaket.
Gäller porträtt, modell för en dag och bröllop.

20% rabatt på valfritt guldpaket.
Gäller porträtt, modell för en dag och bröllop.

Erbjudandet gäller 25 december - 30 december 2010.
Kontakta mig här för att göra din bokning.

Självporträtt

Datum: 2010-12-29 Tid: 14:10:32

Tog självporträtt i studion till nya bloggdesignen som kommer efter nyår. Jag är alltid självkritisk när det gäller mina egna bilder och ännu mer kritisk blir jag när det är jag själv som är motivet. Men en bild blev jag nöjd med iaf :)

Vad tycks?

Handlar ni på mellandagsrean?

Datum: 2010-12-29 Tid: 11:00:00

Har ni eller ska ni handla något på mellandagsrean?
Jag har iaf handlat på rean. Gäller att passa på.. ;-)

Panasonic Lumix DMC-TZ10

Datum: 2010-12-28 Tid: 18:30:00


Jag fick den här kompaktkameran i julklapp och idag har jag testat den lite smått. Främst har jag testat zoomen och kommit fram till att den har en fantastisk vidvinkel!


Den vänstra bilden visar var jag stod när jag fotograferade och den högra bilden är en bild med min Nikon D90 för att ha något att jämföra med.
Ni får ursäkta min otroligt snygga "jag är hemma och är sjuk-outfit".


De tre bilderna ovan är alltså alla tagna med Panasonic Lumix DMC-TZ10.
Som sagt, galen vidvinkel, men jag gillart!



Under 2011 kommer jag att lansera ett nytt projekt inom företaget, nämligen fotokurser. Bland annat kommer en fotokurs handla om hur man med enkla medel tar bättre bilder, oavsett om man har en kompaktkamera eller en systemkamera.
Så ni som inte fick en systemkamera i julklapp, trots att ni önskat er det, ni ska icke misströsta. Man kan ta bra bilder även med en kompaktkamera! Så håll utkik under nästa år efter mina kurser.

Mina julklappar 2010

Datum: 2010-12-28 Tid: 08:30:00



Jag glömde säga i videon att jag fick pengar också. Men kunde inte visa dem för de sitter på kontot :)

Julen 2010

Datum: 2010-12-27 Tid: 14:53:31

I bilder och text, precis som vanligt.

23 december
Då styrde vi kosan mot Norrtälje. I lastutrymmet på vår lilla lånebil fanns julklappar, katter och lite annat smått och gott som kunde vara bra att ha med.
På eftermiddagen klädde vi granen och lackade julklappar, helt enligt traditionen.

24 december
Självaste julafton! Och tillika min namnsdag (heter Eva i mellannamn). Överlägset årets bästa dag om du frågar mig! Julbord med allt vad det innebär, en tripp till kyrkogården och tända ljus, hem och se Kalle Anka och till sist klapputdelningen. Jag är galet nöjd med mina julklappar och jag ska visa er vad jag har fått, men det gör jag imorn.

25 december
Vaknade av att förkylningen hade ökat och jag laddade för att orka åka till Edsbro, till svärföräldrarna och alla svågrar och svägerskor. Med hjälp av alvedon och nässpray orkade jag upp ur sängen. Även där bjöds det på god mat och julklappsutdelning men efter den började alvedonen avta och vi bestämde oss för att åka hem.

26 december
Låg i soffan mer eller mindre hela dagen. Inte bara jag utan hela familjen. Roligare kan man väl ha, men det är inte mycket att göra när alla är sjuka.

Nu är vi i alla fall hemma igen och det är skönt. Förutom förkylningen så har jag haft en toppenjul. Jag hoppas ni har haft det också! :)

Ur arkivet: Christian

Datum: 2010-12-26 Tid: 15:00:00

Satt och bläddrade i bildarkivet och hittade den här godbiten på min gode vän Christian! Den här dagen höll vi på att leka med hans studioprylar och här experimenterade vi med extremt motljus.


Modell: Christian Collin
Foto och redigering: Matilda Bäcker (jag)

MELLANDAGSREA!

Datum: 2010-12-25 Tid: 08:00:00



God fortsättning på er!
Nu startar mellandagsrean på Bäckers Foto så passa på att boka din fotografering nu!

JUST NU:

10% rabatt på valfritt bronspaket.
Gäller porträtt, modell för en dag och bröllop.

15% rabatt på valfritt silverpaket.
Gäller porträtt, modell för en dag och bröllop.

20% rabatt på valfritt guldpaket.
Gäller porträtt, modell för en dag och bröllop.

Erbjudandet gäller 25 december - 30 december 2010.
Kontakta mig här för att göra din bokning.

GOD JUL!

Datum: 2010-12-24 Tid: 12:00:00

God Jul önskar jag er mina kära bloggläsare! Och det gör jag med denna gamla bild på mig, här var jag inte gammal.



Hoppas ni får en underbar julafton med era nära och kära och att ni äter gott och blir nöjda och glada över vad tomten har lagt under granen!

Vi firar julen hos våra familjer

Datum: 2010-12-23 Tid: 11:00:00



Idag tar vi våra sjuka näsor och styr kosan mot Norrtälje där vi blir kvar hela julhelgen. Varje dag ett nytt julbord och varje dag nya familjemedlemmar att krama om och önska god jul! Kommer bli supermysigt :)

Hur och var ska ni fira julen?

Idag har granen blivit klädd

Datum: 2010-12-22 Tid: 16:50:44

Pajas tyckte det var mysigt när granen och framförallt julgransmattan kom på plats.



Och så till sist, den moderna tappningen av Karl-Bertil Jonssons julafton;

- Nu är granen klar! Är den inte vacker? Kom Micke, och sätt dit stjärnan i toppen.
- Chilla för fan, jag spelar WoW.

Stackars älskling ♥

Datum: 2010-12-21 Tid: 22:25:22

Här hemma är det rejäl sjukstuga nu. Det började med att älskling blev sjuk, med huvudvärk, feber och halsont. En klassisk vinterförkylning helt enkelt. Ett par dagar senare hade jag fått hans baciller och nu är jag lika hängig jag.
Idag började Micke visa tendenser till nån slags kräksjuka. Och de bacillerna är jag GÄRNA utan!! Därför bäddar jag in mig på kontoret i bäddsoffan tills vidare.

God natt på er!

Haft ett kort besök

Datum: 2010-12-21 Tid: 19:26:32

Emelie har varit här. Hon ska nämligen på fotouppdrag imorn - hon ska fota balporträtt. Jag gav henne ett och annat tips och lånade henne lite utrustning. Dock var jag väl inte mitt mest pedagogiska själv eftersom jag är sjuk, men tror nog hon snappade upp ett och annat.

Hoppas det går bra för dig imorn, jag håller tummarna! :)


Testbild på Emelie för att jag skulle visa lite hur man kan redigera i Camera Raw.
Hon är väl bildskön den här tjejen? Det går nästan inte att få en dålig bild på henne!

Bröllopskonsultation

Datum: 2010-12-20 Tid: 14:28:39



I slutet på januari ska jag fota ett vinterbröllop i Söderköping. Det ska bli jättespännande och jag ser fram emot det massor!
Idag har jag trotsat både väder och hälsa och träffat brudparet inför deras dag. Det var en jättemysig liten kyrka och det kommer nog bli väldigt vackert!

Nu ska jag bädda ner mig i soffan igen och fortsätta vara sjuk. Jag tog nämligen en paus från att vara sjuk, för att orka ta mig iväg förut. Men nu är pausen slut.

Snöoväder

Datum: 2010-12-19 Tid: 12:57:17



Inte så lockande att ge sig ut i det här vädret. Men vi ska ta sista rycket med julklappsinköpet idag så vi måste nog. Men sedan blir det att kura in sig under en filt resten av dagen.

Har ni också snöoväder?

Julbridge

Datum: 2010-12-19 Tid: 10:07:19

Igår var det spel och julbord på bridgeklubben och det var verkligen en hellyckad kväll! Jag hade kameran med mig (of course) och här kommer lite bilder från kvällen.

Vi började med en fördrink hemma hos Stefan. Där såg vi även när Sverige tog sig till final i handbollen, respect!



Väl i bridgelokalen sedan så spelade vi 24 brickor, åt lite julbord där emellan och sedan fortsatte vi spela bridge till midnatt ungefär. Det var jätteroligt och jättetrevligt! God mat, ett supersällskap och bra spel, kan det bli bättre?



Vilka som vann tävlingen? Do you even have to ask? Jag och min superpartner såklart, Mr Rom och Cola himself ;-) Här har ni vinnarbilden!



Tack för en galet lyckad kväll! :-D

Kvällens outfit

Datum: 2010-12-18 Tid: 13:44:24

Jag kör inte med dagens outfit som många modebloggare. Just för att jag inte är någon modebloggare. Däremot tänkte jag visa min och fästmannens "kvällens outfit". Så här ser vi ut ikväll och nu är vi redo för bridge och julbord :)

Katterna

Datum: 2010-12-17 Tid: 14:02:17

Emelie påpekade för en tid sedan att jag inte fotar mina katter så ofta. Och det stämmer, jag fotar dem faktiskt förvånansvärt sällan. Jag tror det beror på att de antingen bara ligger och sover, vilket blir söta men i längden tråkiga bilder. Och när de inte sover så busar de och då sitter de inte still tillräckligt länge för att jag ska hinna ta någon bild och då ledsnar jag på att jaga dem.

Men jag fotar dem självklart ibland och bara därför slänger jag upp några bilder på sötisarna här.
Den gulvita är en hankatt på 3,5 år som heter Pajas. Och den svartvita är en honkatt på 2,5 år som heter Zia. De är halvsyskon, de har samma mamma. Visst är de söta?


Behagligt TV-tittande

Datum: 2010-12-16 Tid: 08:25:00


Jag och Linnéa.
Våra 15 minuter i rampljuset..?

Celebert besök i Peking

Datum: 2010-12-15 Tid: 20:16:32

Bokstavligt talat faktiskt. Några Idoler besökte vår stad idag och jag var på plats och lekte smygpaparazzi.

Fotopromenad

Datum: 2010-12-14 Tid: 20:34:26

I lördags var jag ju på fotopromenad med Emelie. Då trodde jag att jag hade fått all frisk luft som behövdes för minst ett halvår framöver, för det var ju så rysligt kallt! Men, dum som man är ger man sig ut igen, just bara för att det är så roligt att fotografera! Det går liksom bara inte att låta bli!

Vid halv fem träffade jag Hanna på stan. Först tog vi en fika och sedan tog vi en tur med kamerorna och dokumenterade hur vackert upplyst Norrköping är så här i juletid. Det är ljusslingor till både höger och vänster. Miljövänligt? Nej. Fotovänligt? Oh yes!

Minnah Karlssons debutplatta!

Datum: 2010-12-14 Tid: 15:18:50

Nu kan man förhandsboka Minnah Karlssons debutplatta på CDON. Vad jag har förstått kommer den innehålla godbitar från hennes IDOL-höst.
Klicka på bilden nedan för att förhandsboka hennes skiva!




Pst. Vill ni se bilder jag har tagit på Minnah? Klicka på respektive länk här nedanför.
-
Hippie-tema
- I Minnahs vardagsrum
- Filmtema
- Minnah på ängen
- Minnah fotad med Iphone 

Min helg i text och bilder

Datum: 2010-12-13 Tid: 01:02:24

Först och främst - GLAD LUCIA!
Så, nu fick jag det sagt också. Nu ska jag berätta om min helg.

I fredags åkte vi som sagt till Norrtälje. Vi kom ganska lagom till Idol-finalen. Om jag kort ska kommentera den så kan jag väl säga att det inte var någon jätteskräll att Jay tog hem segern. Dock tycker jag att tar man sig till Globen så är man en vinnare ändå och Minnah gjorde bättre ifrån sig än Mr Smith i fredags, framförallt i första numret men också när hon sjöng vinnarlåten. Så jag tänker inte beklaga att Minnah inte vann, jag säger istället grattis till henne och jag är säker på att hon har en artistkarriär framför sig!

På lördagsförmiddagen anlände herr Gustavsson och fröken Ottosson till Norrtälje och jag och Emelie tog en fotopromenad i Vigelsjö.



Efter promenaden gick vi hem med frusna fötter och ställde oss i köket för lite julstök. Då skulle det bakas pepparkakor och pepparkakshus. Eller ja, pepparkaksbinge snarare. Ni som kan er Kalle Anka vet vad jag pratar om när ni ser bilden lite längre ner här.



Lördagkvällen bjöd på god mat, underbart sällskap, spel, skratt och skoj. Kan inte bli bättre!

- Djur som idisslar!
- Kanin!?
- Nej, en sån där med spenor!
- Tjur!?

Hm hur tänkte du nu?

- Växer i Paris.
- Eiffeltorn!?

Jorå, de där Eiffeltornen växer som ogräs..





Igår besökte vi Norrtälje Bowlinghall en sväng för att sedan köra hemåt mot Norrköping igen. Väl hemma hann vi kasta i oss lite middag, sedan var det dags för lite bridge. En fin avslutning på en toppenhelg!

Hoppas er helg var lika härlig som min! :)

En kortis bara..

Datum: 2010-12-12 Tid: 23:37:08

Nu är klockan så sent så jag hinner inte skriva allt jag tänkt och visa alla bilder jag tänkt. Men jag kan iaf säga att jag har haft en toppenhelg som har innefattat en weekend i Norrtälje med "all inclusive" och avslutningsvis så här på söndagkvällen blev det en herrans massa bridge.
Imorn ska jag blogga mer utförligt om helgen, det lovar jag. Tills dess bjuder jag på den här korta texten plus en bild från min och Emelies fotopromenad i lördags. Kram och godnatt på er! :)


Fototips - egen ministudio

Datum: 2010-12-11 Tid: 14:00:00

Nu i vintertid kan det vara kallt att vara ute och fotografera. Dessutom är det inte många timmars dagsljus heller, vilket gör att om du jobbar eller går i skolan så är det mörkt när du kommer hem. Då får man hitta saker att fotografera inne.

Till hjälp kan man bygga en egen ministudio ganska enkelt, för att kunna fotografera snygga produktbilder till exempel.

Ta din produkt och ställ den på en plan, enfärgad yta. Ytan kan vara vit eller svart, men den kan också vara i någon färg, exempelvis rött eller blått som ofta är snygga bakgrunder till produktbilder.
Använd sedan ljuset från ett fönster, eller blixt om det är mörkt ute.
Om du vill ta dina produktbilder ytterligare ett steg lägger du en glasskiva under produkten. Då får du en snygg reflektion från produkten under den.

Här är två bilder jag tog av samma produkt, en utan glasskiva och en med. Jag har använt fönsterljus.

Mot Norrtälje

Datum: 2010-12-10 Tid: 17:30:00



Idag är det fredag och en jättevacker vinterdag! Vi är just nu på väg till Norrtälje där vi ska spendera helgen. Där väntar julbak och familjemys :)

Jag kommer tillbaka på söndag igen men det kommer ett inlägg imorn ändå, jag har förberett ett. Det är helt toppen att man kan tidsinställa inlägg numera på blogg.se tycker jag! Så kika in imorn vid två-tiden, så kommer ett fototips!

Ha en himla bra helg för det ska jag ha! Och glöm inte IDOL-finalen ikväll, heja Minnah!

Ur arkivet: Linda

Datum: 2010-12-09 Tid: 16:17:25

Eftersom jag inte har nåt speciellt att delge er tänkte jag istället bjuda på en bild ur mitt arkiv.
Den här bilden togs i början på juni förra året. Vi höll till i ett industriområde och det naturliga ljuset var inte så mycket att hurra för så jag använde min externa blixt. Ni ser en liten bit av den här bilden i headern.
Linda har stylat sig själv och vår vision med plåtningen var hårt, rått och sexigt.
Tycker ni vi lyckades?


Modell: Linda Mattsson
Fotograf och redigering: Matilda Bäcker (jag)

Tur att jag inte litar riktigt på folk

Datum: 2010-12-08 Tid: 13:53:14

I somras ringde jag för att boka kyrka till vårt bröllop. Då sa dem på expeditionen att jag inte kunde boka så tidigt som ett år i förväg, utan att jag endast kunde göra en preliminärbokning. Jag tyckte det lät extremt konstigt då jag vet att kyrka och lokal är nästan det första man som brudpar bokar och det görs minst ett år i förväg. Men jag preliminärbokade iaf kyrkan, hon tog mitt namn och vårt datum och sa att jag skulle ringa och bekräfta bokningen i januari 2011.

Sedan det där samtalet har jag haft en olustig känsla i magen. Jag har tänkt på det flera gånger att det var konstigt att jag inte kunde boka, och jag har varit orolig för att min bokning inte skulle finnas kvar.
Idag ledsnade jag på den oroskänslan så jag ringde pastorsexpeditionen för att kolla om min preliminärbokning fanns kvar. Och det var väl en himla tur att jag inte litar riktigt på folk för där fanns ju ingen bokning i mitt namn! Men som tur var så var inte vårt datum bokat så nu har jag gjort en RIKTIG bokning. Det kändes otroligt skönt! Hon jag pratade med var himla trevlig (inte samma som när jag ringde sist) och hon tyckte också att det var konstigt att jag inte hade kunnat boka när jag ringde i somras.

För övrigt har jag helt fått bröllopsfeber! Sitter och googlar på ringar och stolsöverdrag, på tårtdekorationer och brudbuketter. Allt tycks vara viktigare än att plugga, haha! 
Efter storhelgerna tar vi tag i planeringen på riktigt! :D


Detta är inte vår kyrka. Det är S:t Johannes Kyrka i Hageby, Norrköping.
Taget från mitt vardagsrumsfönster med Nikon D700 + Tamron 70-200mm f/2,8

Alla är vi barn i början

Datum: 2010-12-07 Tid: 19:17:39

Jag tänkte att jag skulle skriva ett inlägg om min egen utveckling, framförallt inom bröllopsfotografering. Alla är vi barn i början och ingen fotograf börjar sin karriär med toppenbra bilder som passar i bröllopsmagasin. Åh nej, liksom allt annat kräver fotografering övning för att bli bättre.

Det är roligt att blicka tillbaka i arkivet bland gamla bilder och utvärdera sig själv. Här får ni ta del av min utvärdering och min utveckling.


♥ Eleonor och Olof 2009-08-01
Mitt allra första bröllop och jag var så otroligt nervös. Till råga på allt hade det tagit tid för bruden hos frisören så hon var en dryg halvtimme sen vilket gjorde att tiden för porträttfotograferingen blev halverad. Men jag försökte behålla lugnet så gott det gick och vi utnyttjade tiden väl ändå.

+ Den levande och naturliga "posen" hos brudparet. Jag fick dem att slappna av och vi kunde skratta tillsammans.

- Bakgrunden. De ville ha med ankaret i bilden men jag borde ha komponerat bilden annorlunda och valt ett annat utsnitt istället för att använda ankaret som bakgrund. Det ser bara klumpigt ut här. Jag tycker även bilden saknar kontrast.

♥ Camilla och Marcus 2009-08-08
Detta var mitt andra bröllop och jag var inte fullt lika nervös över porträttfotograferingen. Däremot skulle jag även fotografera vigseln här och för den skull hade jag förstås fjärilar i magen.

+ Den gulliga posen, de ser verkligen lyckliga och kära ut.

- Det ojämna ljuset förstör den här bilden en del. Reflexskärmen används vid det här tillfället men den kunde tyvärr inte jämna ut på alla ställen. Jag borde ha valt en plats med jämnare ljus.

♥ Jill och Hans 2009-08-15
Det här uppdraget fick jag för brudparet tillhör familjen. Det var ett heldagsbröllop som ägde rum på Rånäs slott i Roslagen. Efter vigseln döptes även parets son och jag fotograferade även dopet. Vigseln skedde utomhus och middagen intogs senare på slottet.

+ Den kreativa idén. Jag ville gå utanför ramarna och hade en idé i huvudet om att brudparet skulle fotografera sig själva med en kompaktkamera och jag i min tur skulle fotografera dem.

- Genomförandet av idén. Vinkeln och skärpedjupet lämnar mer att önska. Dessutom borde jag ha regisserat brudparet bättre så att det hade sett verkligare ut.


♥ Maria och Fredrik 2009-08-22
Mitt första uppdrag utanför kommunen. Maria och Fredrik gifte sig i Stockholm och jag väntade på dem efter vigseln för att ta porträtten där festen skulle hållas.

+ Det verkar vara ett genomgående tema, men än en gång blir det plus för den naturliga och kärleksfulla posen. De ser genuint lyckliga ut och det är så en bröllopsbild ska vara.

- Liksom Camilla och Marcus bild så är ljuset alldeles för ojämnt för att bilden ska bli bra. Jag tror även jag hade tjänat på att behålla bilden i färg, då det svartvita inte tjänar nåt syfte när bilden är full av härlig sommargrönska.

♥ Carolina och Martin 2009-09-19
Det här söta paret hade hösttema på sitt bröllop. Dessutom väntade de tillökning så hennes klänning var väldigt speciell. Jag fotograferade deras bröllopsporträtt i skärgården alldeles vid vattnet.

+ Valet av fotoplats och det fina sensommarljuset. Den vackra miljön passade både brudparet i sig samt deras önskemål. Här hade jag Christian med mig som assistent, en god vän till mig. Han gjorde precis vad han skulle med reflexskärmen, perfekt!

- Jag borde ha regisserat brudparet bättre och sett till att brudgummen sträckte på sig lite mer.

♥ Susanne och Robert 2009-09-26
Det här var också ett uppdrag som jag gick genom att jag känner brudparet. De gifte sig hemma på deras tomt, med barnen och nära vänner närvarande. Jag fick äran att föreviga deras porträtt.

+ Jämt och fint ljus och inga störande objekt i bakgrunden.

- Lite väl tajt utsnitt, kunde ha backat nåt steg för slippa att de känns instängda i den lilla rutan.


♥ Maria och Tommi 2010-05-29
Efter lång väntan på årets bröllossäsong drog den äntligen igång och jag var taggad till tusen! Vädret såg ut att bli gråmulet och spöregn och jag preppade studion för fotografering inomhus. Men i sista sekund upphörde regnet och vi kunde vara ute och fotografera.

+ Kompositionen. Jag tycker det är jättefint med grönska både i för- och bakgrunden.

- Tydligare regissering av brudparet, jag borde ha sagt åt honom att ta hennes hand så hade bilden blivit mer romantisk och kärleksfull.

♥ Sara och Alexander 2010-07-03
Ett bröllop som blev bokat i sista minuten, knappt en månad innan deras dag. Jag känner bruden, det är en gammal barndomsvän till mig och jag hade äran att fotografera både porträtten och vigseln.

+ Ljuset. Jag vågade mig på att fotografera i motljus och det gjorde jag rätt i, jag tycker bröllopsbilder i motljus blir så himla vackra och romantiska.

- Det hade kunnat bli en mer spännande bild om jag inte placerat brudparet i mitten av bilden.

♥ Luma och Kenny 2010-08-15
Ett uppdrag som jag fick genom att de blivit rekommenderade mig av ett annat brudpar, sånt är alltid väldigt kul! Jag fotograferade både deras porträtt och vigsel och vi höll till på underbart vackra Edsbergs slott i Sollentuna.

+ Ljuset och den kärleksfulla posen. Detta brudpar var verkligen duktiga framför kameran, de var avslappnade, kärleksfulla och påhittiga.

- Vinkeln är en aning tråkig, det kunde tillfört mer spänning till bilden om jag vridit kameran i någon riktning.

Det började med ett sms..

Datum: 2010-12-06 Tid: 18:11:11

...och slutade med en spontandag på stan.

- Du vill inte möta mig på stan?
- Jo det kan jag väl göra.
- Vad kul! Otippat, men kul!

Först blev det Ingelsta men vi kom fram till att de inte hade några bra julklappsaffärer där. Jag köpte 5 julklappar där, men det hör inte hit.
Sedan åkte vi tillbaks till stan och där gick det lite bättre. Det var Linnéa som skulle handla julklappar, men det var jag som åkte hem med alla kassarna. Knasigt hur det kan bli. Men kul var det! :)

Årets första julkort

Datum: 2010-12-06 Tid: 13:11:48



Årets första julkort trillade genom brevinkastet idag. Vad glad jag blev! ♥

Jag själv har inte skickat några än. Men jag ska nog göra det, jag har ju fått den där julkortspåsen från posten. Passa på att skriva ett save-the-date-meddelande på julkorten också. 4 juni 2011, skriv upp i almanackan ;-)

Har ni skickat några julkort än?

Andra advent och jag bjuder på en julfilm

Datum: 2010-12-05 Tid: 22:16:15

Jag gjorde en julfilm dagen till ära. Bara för att jag älskar julen, och hur illa allting annat runt omkring mig än är så fylls jag med glädje och hopp när julen kommer.

Julklappshandel

Datum: 2010-12-04 Tid: 17:47:55



Idag har jag varit på stan och handlat de första julklapparna. Det var jätteroligt och jag handlade på mig så mycket jag bara orkade bära. Nu har jag massor att slå in, gud vad kul! Jag älskar sånt!

Har ni köpt några julklappar än?

Ett halvår kvar ♥

Datum: 2010-12-04 Tid: 08:39:14

Om ett halvår gifter vi oss. Ett halvår liksom?! Det kommer gå hur fort som helst, för det här halvåret sedan vi bestämde oss för bröllop har ju bara galopperat iväg. Snart står vi där inför familj, släkt och vänner (och The man up there) och säger ja till varann. Underbart! ♥



Sedan måste jag bara tillägna en del av inlägget till fantastiska Minnah som igår tog Scandinavium och hela svenska folket med fullständig storm och därmed säkrade en plats i finalen tillsammans med Jay. Seger eller inte i Globen spelar ingen roll, du har redan vunnit tjejen!


Modell: Minnah Karlsson
Foto: Matilda Bäcker (jag)
Utrustning: Iphone + reflexskärm silver

Pizzakväll

Datum: 2010-12-03 Tid: 22:10:22


Vid halv sju-tiden mötte vi upp Ingela och Johanna på Gamla Rådstugegatan (Gamla Råstugatan om man ska prata östgötska) för pizza och myshäng. Vad härligt det är att träffa vänner som man inte sett på länge! De är här i Norrköping eftersom Hajen Cup, en av Sveriges största ungdomstävlingar i bowling, går av stapeln i helgen. Därför tänkte jag titta förbi bowlinghallen imorn för att få träffa lite fler vänner från Norrtälje :)

Nu ligger jag i soffan under filt OCH täcke och jag tycker ändå det är kallt. Medan jag huttrar väntar jag på röstningen i Idol. Jag håller alla tummar jag har för Minnah, tycker hon var fantastisk ikväll (igen) och hon ska absolut stå i Globen bredvid Jay om jag får säga min mening! Och det får jag, jag har ringt och röstat ett par gånger! ;-)

Hoppas er fredag har varit lika bra som min! :-)

Ny utrustning

Datum: 2010-12-02 Tid: 17:28:56



Här om dagen fick jag hem lite ny kamerautrustning. Tur att det är firman som köper och inte jag, för annars hade jag inte råd, hehe ;-)

Jag har därmed uppdaterat min utrustningssida, ta en kik vetja :)

TV-serier på DVD

Datum: 2010-12-01 Tid: 14:00:12



Jag har alldeles nyss sett sista avsnittet av Vänner och gråtit en skvätt. Japp, jag är ganska blödig när det gäller sorgliga avsked och dylikt på tv.

Jag fick Vänner-boxen förra året i julklapp så den har räckt ganska länge. Men nu har jag alltså plöjt igenom hela och nu vill jag börja på någon ny serie. Frågan är bara vilken.
Jag har inte råd att börja samla på någon ny serie. Dessutom är det jul snart och då ska man inte köpa nåt till sig själv, då får man be tomten.

Jag har ju några serier redan och jag tänkte att det får bli nån av dem. Sex and The City var den senaste jag plöjde igenom, innan Vänner. Så förmodligen blir det någon av de andra. Men SaTC är ju ändå SaTC liksom.. så jag vet inte. I-landsproblemen hopar sig i vanlig ordning.

Vilken tycker du jag ska välja - Scrubs, Förhäxad, Skärgårdsdoktorn eller Sex and The City? 

Min bloggadventskalender

Datum: 2010-12-01 Tid: 09:16:41

Idag är det den 1 december och den officiella nedräkningen till årets underbaraste dag börjar. Som ni sett har jag fixat en bloggadventskalender till i år. Den kommer att ligga överst på bloggen under hela december och jag kommer ta bort den först den 28 december. Så för er som missar någon lucka, jag tänker framför allt på den sista, så finns ett par dagar efter julafton att titta i kalendern. Jag tänker att man nog kanske inte sitter och läser bloggar på julafton.
En jultradition jag håller varmt om hjärtat är att rimma på julklappar. Därför innehåller varje lucka ett rim-tips på en ganska vanlig julklapp som jag tror många köper åt sina nära och kära.

Här hemma har jag bara en vanlig skrapadventskalender från Bingolotto i år. Förra året när jag bodde i kollektivet hade vi bästa adventskalendern ever! 24 stycken kinderägg hade vi, ett för varje dag. Meningen var att öppna 8 stycken i var, men på slutet åkte både Linnéa och jag hem så Jimmy fick sig lite extra choklad, haha.



Har ni någon speciell och extra kul adventskalender i år?

Jag är en glad och kreativ flicka som ofta har ganska många järn i elden.
Jag driver företaget Bäckers Foto i Norrköping. Utöver fotografi sysslar jag med bowling och bridge.
I bloggen bjuder jag på mitt liv, mina bilder och mina åsikter. Häng med, det blir skoj!

bloglovin




Fotokurser 2011
Läs mer...

Morgongåvefotografering
Läs mer...