save the date

Hård baguette och mjuk glass

Datum: 2011-05-31 Tid: 21:06:01

Idag blev det en promenad med Linnéa. Hon hade behov av att mata fåglarna eftersom hennes bröd hade blivit gammalt. Vi gav dock upp när vi kom till baguetten, den var hård som sten och gick inte att bryta.
På vägen hem köpte Linnéa helt spontant en mjukglass. Det är härligt och roligt att vara spontan. Men inte för mycket.

Nej hon har inte glasspinnen i näsan!! Det var bara en otroligt dålig fotograf som inte la någon vidare energi på att komponera bilden på ett smickrande sätt...

I övrigt har jag spenderat min dag på balkongen, i solen. Vilken sommardag idag, vilken värme!
Vad har ni gjort idag?

Tävling med tema svartvitt

Datum: 2011-05-31 Tid: 09:14:00

Tvspelsweb har just nu en tävling med tema svartvitt där priset är en valfri produkt för max 199 kr. Om jag vinner så skulle jag vilja ha ett halvtonat gråfilter för att kunna ta bättre landskapsbilder.
Tävlingen finns på Facebook och du måste gilla Tvspelsweb på Facebook för att kunna delta i tävlingen. Så det tycker jag du ska göra!


Jag deltar med bilden ovan på fina Sanna. Älskar den här bilden på grund av hur bra Sanna modellar samt reflektionen i glaset. Och den gör sig finfint i svartvitt vilket ju passar för temat!

Måste man ha en assistent?

Datum: 2011-05-30 Tid: 13:35:45

Läsarfråga: Har du alltid en assistent med som håller i reflexskärmen, eller håller du den själv? Är det inte svårt med reflexskärm?

Jag har inte alltid en assistent med mig, men om det finns någon tillgänglig så har jag det. Framförallt på bröllop vill jag gärna ha en med mig, för då är det inte bara att hålla reflexskärm, då är det hjälp med att bära grejer och se till så att allt klaffar.
Men visst klarar man sig utan assistent. Att hålla reflexskärmen är inte så svårt. Det blir lite problem om det blåser kraftigt, men annars funkar det fint.

Behind the scenes

Datum: 2011-05-29 Tid: 18:10:00

Det var länge sedan jag publicerade några behind the scenes-bilder. Dessa två är från plåtningen den 14 maj, då duktiga Sanna var modell för en dag.
Det är första och förmodligen enda gången jag har ett fotojobb där jag bär tiara, haha. Men är man mitt i sin egen möhippa så är man, då kan tiaran inte hjälpas! Jag hade vett nog att lägga ifrån mig trollspöt i alla fall, haha!


Foto: Madeleine Jansson

♥Mamma♥

Datum: 2011-05-29 Tid: 09:41:00

Idag är det alla mammors dag. Så jag tillägnar givetvis det här inlägget till min mamma! Grattis på mors dag, världens bästa mamma! ♥

Danslektion 1 av 1

Datum: 2011-05-28 Tid: 17:30:50


Jag och min blivande har övat på att dansa inför bröllopet om en vecka. Nu känner vi oss båda mycket säkrare på stegen och vi känner att vi börjar hitta rytmen. Let's Dance nästa, eller vad säger ni?

Kameler, fågelskit och en toastmasterklocka

Datum: 2011-05-28 Tid: 13:00:35

Idag drog jag med min blivande på loppis nere på stan. Vad mycket skit folk säljer egentligen, på ren svenska. Och vad mycket skit folk KÖPER dessutom. Men finns en del fina grejer också.
Appropå skit förresten, Micke hade oturen att stå under en fågel som precis uträttade sina behov just då. Haha stackarn! Tur att han är nyklippt, annars hade han inte kunnat trassla ut håret sen ;)

Efter loppisen åkte vi till Vasaparken och tittade på alla djuren. Det är cirkus i stan, och när djuren inte jobbar får de slappa i parken. Kameler, hästar, lamor, tjurar och åsnor var det, lite kul att se djur som man annars inte ser så ofta.

Och så till sist: dagens fynd! En måndagskopp till Micke och en toastmasterklocka till Sebastian.

Äntligen är blockljusen fixade till bröllopet

Datum: 2011-05-27 Tid: 19:05:51

Först flängde jag runt som en galning runt halva stan och letade förtvivlat efter aprikosa blockljus. Svor både en och tre gånger över det jobbiga färgtemat, men aprikos är ju så fint, så det var bara tvunget att vara det färgtemat! Till slut hittade jag på ICA. Skulle egentligen ha 10 men det fanns bara nio. Jag frågade om de kunde beställa hem fler och det var inga problem. Tills de levererades och det visade sig att de aprikosa ljus jag hade hittat var missfärgade och att det egentligen var ljusrosa ljus. Men jag köpte de 9 som fanns ändå, bättre än inget.

Idag hittade jag ett tionde missfärgat ljus på ICA, hallelulja! Nu gällde det bara att hitta ljusgula och vita blockljus också, för jag ville ha i tre färger, i små grupper, helst med olika längd på ljusen också. Min bukett kommer att gå i aprikos, vitt och ljusgult. Ja de vita ljusen var ju inga problem för de finns ju överallt. Var värre med de gula, jag hittade bara knallgula, typ påskljus, och det var inte vad jag var ute efter. Till slut hittade jag ljusgula blockljus på ICA (prisa ICA alltså!) och tänka sig att det råkade vara rabatt på precis de ljusen också. Score!

Det lönar sig att vara envis, ofta får man som man vill i slutändan! ;)

Före och efter

Datum: 2011-05-27 Tid: 09:24:00

Det var länge sedan jag bloggade en före- och efterbild. Därför tyckte jag det var dags, och jag valde en bild på Sanna.

I Adobe Camera Raw har jag gjort följade justeringar:
• Exposure +0,65
• Blacks +15
• Contrast +50
• Clarity +19
• Vibrance +15

I Adobe Photoshop CS5 har jag gjort följande justeringar:
• Skärpa med Unsharp Mask
• Tagit bort oönskade prickar med Spot Healing Brush
• Jämnat ut huden med Surface Blur
• Kontrast med Gradient Map satt till blandningsläge Soft light

Före:


Efter:

Ensiffrigt

Datum: 2011-05-26 Tid: 16:41:25


Foto: Emelie Ottosson

Idag går vi in på ensiffrigt. 9 dagar kvar, sååå nära nu!! ♥

Färg eller svartvitt?

Datum: 2011-05-25 Tid: 13:57:24


Modell: Sanna Elfving

Dreams

Datum: 2011-05-24 Tid: 09:49:50

Inatt drömde jag mardröm angående bröllopet. Det är väl tredje eller fjärde gången det händer nu.

Jag sov hos min pappa dagen innan bröllopet och han bor på en ö så jag hade med mig alla saker dit. Klänning, ringar, underkläder, festprogram, ja allt. Så gick jag upp på morgonen och var himla glad och pirrig, det var ju min bröllopsdag! Tiden gick och sen glömde jag bort den, helt plötsligt var den halv ett, och jag skulle vara hos frissan inne i stan vid övart över elva. Det tar ca en halvtimme in till stan och man måste åka båda båt och bil. Så jag skriker till pappa att VI MÅSTE ÅKA!! Och så springer jag och samlar ihop alla saker jag ska ha med mig. Jag försöker tänka en extra gång så jag inte ska glömma nåt. Jag tänker att det kanske är bra att ha telefonboken i almanackan med sig om jag behöver ringa till nån. Öppnar väskan och där ligger typ 50 telefonböcker/almanackor. Panik, och det slutar med att jag tar med allihop.
När jag äntligen packat allting kommer jag ut ur huset, ja då sitter pappa och min blivande och äter tårta och fikar. Och jag skriker panikartat: HALLÅ, VI MÅSTE ÅKA, JAG ÄR SEN!!!
När vi kommer till båten måste den ösas, mer än halva båten OCH bryggan ligger under vatten. Vi står och öser länge men det går inte så vi måste åka fyrhjuling till andra sidan ön och ta en annan båt. Innan jag sätter mig på fyrhjulingen med all packning tittar jag på klockan. Då är den halv fyra, och vigseln började tre.. I samma ögonblick börjar det ösregna också. Sedan vaknar jag.


Modell: Elin Griberg Lindqvist
Makeup och hår: Madeleine Jansson


Appropå drömmar, vad gör man när man har två drömmar som krockar med varandra? Tänk dig att dina två högsta drömmar är dels att bli fotbollsproffs i Argentina, och dels bli supermodell i Paris. You can't do both. Vilken dröm tar du sikte på, vilken väg följer du?

Modell för en dag

Datum: 2011-05-23 Tid: 15:57:49Sanna Elfving fick vara modell för en dag, och utan någon som helst modellerfarenhet fick vi till massor med jättefina bilder.

Vill du också vara modell för en dag? Klicka här för mer information och priser.

Motljusskydd

Datum: 2011-05-23 Tid: 12:10:03


Motljusskydd
är en bra uppfinning som du bör använda när du fotar.
Vill du veta varför kan du läsa min artikel om motljusskydd här.

Brännboll på Himpa

Datum: 2011-05-22 Tid: 14:08:22

Japp igår var det dags för drabbningen i gröngräset. Mitt lag var sega i starten, men bra på spurtsträckan. Tyvärr räckte det inte till vinst men det var roligt ändå.
Idag känns det i kroppen att man spelade brännboll igår, varenda muskel skriker så fort man rör sig. Men helt värt, för det var skoj! Och god mat åt vi också, grillad kyckling med färskpotatis och bea! Kvällen avslutades med lite Singstar vilket var grädden på moset för en hellyckad lördag!

En vecka sedan hippan

Datum: 2011-05-21 Tid: 12:53:00


Idag har det gått en vecka sedan det ringde på dörren och jag fick åka motorcykel. En vecka sedan jag höll Anna-Greta och Rickard i handen. En vecka sedan jag duellerade mot cowbojsaren och knöt om skorna på Peter. En vecka sedan allt skratt och skoj med mina underbara vänner! ♥

Den här veckan har flugit förbi, och det kommer nästkommande två veckor också att göra. Snaaaart framme vid altaret, där jag möts av den jag älskar mest! ♥

Idag ska det fotas motljusbilder

Datum: 2011-05-21 Tid: 08:46:58


Idag är det fint väder så vad som står på schemat idag är att gå ut och ta lite motljusbilder till en artikel jag håller på att skriva om motljusskydd.
I eftermiddag blir det brännboll och det ska bli himla kul, jag har inte spelat det sedan jag gick i skolan. Och det är ju några år sedan, man är ju inte 20 längre.. ;-)
Däremellan blir det nog lite solande på balkongen, en får ju passa på såna här dagar.

Vad gör ni denna lördag?

15 dagar kvar

Datum: 2011-05-20 Tid: 10:12:50

15 dagar. Det låter väldigt lite! Och det är det ju! Jag längtar nästan sönder!

Här är en fin bild som Emelie tog på oss i förrgår! Jag och Micke tyckte att vi behövde öva på att stå framför kameran till bröllopet, och Emelie fick chansen att öva lite inför ett bröllop hon ska fota i sommar.


Foto: Emelie Ottosson

Min favorit

Datum: 2011-05-19 Tid: 18:06:00

Här är min absoluta favoritbild på Sanna från plåtningen i lördags. Tycker hon ser ut som en riktig proffsmodell plus att jag gillar reflektionen i glaset, tycker det blev en häftig effekt! Vad tycker ni?


Modell: Sanna ElfvingVill du också vara modell för en dag? Klicka här för mer information och priser.

Blogg- och fototräff i Norrköping

Datum: 2011-05-19 Tid: 08:21:07


Jag fick lite gensvar sist jag skrev om bloggträffen i Norrköping, kul! Tyvärr var det några stycken som inte kunde just den 3e juli så nu har jag ett nytt förslag på datum och den här gången tänker jag att vi spikar datumet, och de som kan komma, de kommer.

• Plats: Norrköping
• Datum: Söndagen den 17 juli

Mer specifika detaljer, såsom exakt mötesplats och tid, kommer senare. Men har du möjlighet den 17 juli så kom till Norrköping och träffa andra likasinnade :)
Kommentera gärna inlägget om du hade tänkt komma. Ingen bindande anmälan, bara roligt att se hur många vi kan tänkas bli.
I'll be there, will you?

Fina Sanna

Datum: 2011-05-18 Tid: 18:51:18


Modell: Sanna ElfvingVill du också vara modell för en dag? Klicka här för mer information och priser.

En spontantrubadur utomhus

Datum: 2011-05-18 Tid: 12:16:55

Linnéa hade en timme till övers så jag gick dit och så tog vi med gitarren och ut satt och spelade, till ljudet av en gräsklippare. Men det klingade ljuvligt när inte gräsklippemänniskorna var i närheten.
Det var inte så fasligt varmt trots att vi satt i solen, men mysigt var det helt klart :)

Färg eller svartvitt?

Datum: 2011-05-17 Tid: 18:34:43

Här är en bild på Sanna från i lördags. Riktigt duktig var hon framför kameran och det blev många bra bilder! Har en klar favorit men spar lite på den.
Vilken version gillar ni bäst här, färg eller svartvitt?


Modell: Sanna ElfvingVill du också vara modell för en dag? Klicka här för mer information och priser.

Det går fort

Datum: 2011-05-16 Tid: 14:16:33


Nu ska jag till Linnéa och planen är att ta sig ner på stan och hämta hennes tärnklänning som ska vara klar idag. Ikväll blir det bridge. Det var liksom den måndagen, vad fort det går! Men det är bra, snart 4e juni, längtar!! ♥

Ha en fin måndag kära vänner!

Jag blev hippad igår!!

Datum: 2011-05-15 Tid: 16:08:21

Igår blev jag möhippad, alldeles oväntat! Och det är väl det som är meningen med en möhippa också, att man ska bli överraskad! Här kommer långa historien.

Vid halv ett ringde det på dörren. Jag väntade mig att Linnéa skulle stå utanför dörren för vi hade bestämt att vi skulle ses. Men utanför stod ingen Linnéa. Utanför låg ett kuvert med tillhörande snöre. I kuvertet låg en engångskamera och en lapp där det stod att jag skulle ta med mig en varm jacka och följa snöret. Jag fick också i uppgift att använda kameran flitigt. Jag log stort och tänkte att nu har Linnéa hittat på nåt rackartyg. Så jag gjorde som jag blev tillsagd och följde snöret nerför trappen och ut ur porten, fram till en knutte bredvid en motorcykel. Som jag tydligen skulle åka på. Tog på mig hjälmen, tog kort på både knutten, hojen och mig själv och så upp och hoppa på motorcykeln, bakom honom. Och iväg drog vi, ut på stora vägen.

Efter en liten stund körde vi förbi Norrköpings Flygplats och jag kände lite smått panik. Aldrig att jag hoppar från ett plan eller nåt sånt, tänkte jag. Men som tur var susade han förbi och jag kunde andas ut. Istället så körde han till en hästgård, och jag tänkte att rida, det kan jag ju göra. Men han hade kört lite vilse visade det sig, och så vände han.
Tillbaks mot stan körde vi och så släppte han av mig vid en kiosk i en park och så gav han mig ett kuvert och önskade mig en fortsatt trevlig dag.

Jahopp tänkte jag och öppnade kuvertet. Där i låg en lapp som uppmanade mig att leta reda på en hund som hette Tage. Vid kiosken satt en kille på huk och klappade på en hund som låg ner. Det måste vara den, tänkte jag och gick fram och frågade vad hunden hette. Kira fick jag till svar och så gick jag besviket vidare genom parken och spanade efter hundar. Dåligt med hundar var det så jag skenade genom hela parken. När jag kommit igenom hela vände jag mig som hastigast om och fick syn på en hund i ögonvrån. Yes tänkte jag och började knata mot hunden. Då möter jag någon jag känner igen. Madde!!

Stor kram blev det och sedan fram med dricka som hon tyckte att jag skulle få i mig. Mot Drottninggatan gick vi och efter halva vägen fick jag ett nytt kuvert. Uppgiften var att gå till McDonalds och beställa 3 st McFlurry som jag kunde dela med mina vänner. Haken var att jag var tvungen att tappa rösten mitt i beställningen och fick alltså inte prata.
Väl på McDonalds fick jag lov att kissa och sedan stod Anna där helt plötsligt och det blev en kram och glad överraskning där också! Dags för mig att genomföra min beställning, så jag gick fram till kassan, sa att jag hade tappat rösten och var tvungen att beställa utan att prata och sedan började jag gestikulera. Det gick smärtfritt att beställa 3 McFlurry eftersom den fanns på bild. När hon frågade vilken smak jag ville ha blev det värre. Daim? frågade hon först och jag skakade på huvudet. Smarties? frågade hon sen och jag skakade på huvudet. Det var de två vi hade, sa hon och jag suckade uppgivet men bestämde mig iaf för att ta smarties då.

Iväg med varsin Flurry knallade jag, Madde och Anna iväg till Dominogallerian och på vägen fick jag ett nytt kuvert. Där stod det att jag skulle hitta någon som höll mig i handen från Dominogallerian till Linden, och sedan hitta en ny som kunde hålla mig i handen från Lindengallerian till Spiralen.
Mitt första offer blev Anna-Greta som var trevlig, men sjuk fick jag veta senare, så det kändes så där att hålla henne i handen..
Nästa offer blev Richard från Göteborg, han var bara på besök i Norrköping över dagen. Tänk vilket besök det blev eftersom han fick äran att hålla mig i handen ;)

Efter detta lilla uppdrag fick jag ett nytt kuvert, där det stod att jag skulle leta efter nån jag känner med huvudbonad. Och det blev ett sabla spring fram och tillbaks och det slutade med att den människan jag skulle hitta, istället hittade mig. Det var Ingela och det blev kramkalas!

Nytt kuvert igen och uppdraget denna gång var att rita en 2x2 meter ruta på asfalten, få in 6 personer i rutan och sedan fotografera dem med min engångskamera. Detta uppdrag klarade jag galant, nästan lite för galant.
Först hittade jag ett par som gick med på att stå i rutan. Sedan hittade jag en barnfamilj på 3 personer som också ställde upp. När jag precis höll på att snacka med den sjätte personen dök Emelie upp ur ingenstans och erbjöd sig att hjälpa till. En stor kram fick hon innan hon ställde sig i rutan så jag kunde ta min bild :)

Efter det fick jag en ny lapp där det stod att jag skulle hitta en tvilling. Och eftersom jag bara känner ett tvillingpar så visste jag vilka jag skulle leta efter. Det tog dock en stund men till slut hittade jag Emelie och Sofie bakom ett par brevlådor och det blev stora kramar där också!

De hade lämpligvis med sig ett nytt kuvert och uppdraget nu blev att gå mot Vasaparken och på vägen hitta någon med knytskor och be att få knyta om de skorna.
På vägen till parken blev det dock ett oplanerat uppehåll, då en cowboy på pinhäst red fram till mig och frågade om jag ville rida på hans häst. Gud vad de har ordnat roligheter, tänkte jag och hoppade givetvis upp på hans ståtliga springare. Sedan utmanade han mig på en duell och jag var givetvis på. I samma ögonblick uppmärksammade jag ett helt gäng grabbar som satt alldeles bredvid och skrattade och tog kort. Då insåg jag att allt kanske inte kretsar kring mig. Jag frågade lite försiktigt om han var utsatt för samma sak som jag. Skojaru? fick jag till svar och jag insåg att jag var mitt i en svensexa, på min egen möhippa. Snacka om två flugor på smällen!
Innan det var dags för duell fick jag mata hans häst, men hästen ville inte ha sockerbiten. Otacksamt!
Duellen gick ut på att med plastpistol och plastpilar skjuta ner en tom ölburk som stod uppställd på räcket till uteserveringen där hans kompisar satt. Efter några försök vann JAG duellen och jag gick därifrån med huvudet högt. Girlpower!!

På grund av detta lilla äventyr glömde jag nästan bord mitt uppdrag med att knyta om någons skor men jag hittade en snubbe som lite förvirrat ställde upp på detta. Jag knöt om hans skor med största noggrannhet och försäkrade honom om att de minsann skulle sitta på hela kvällen.

Avslutat uppdrag betyder nytt uppdrag och i nästa kuvert stod det kort och gott "hitta din tärna". Ja det visste jag ju vem det var iaf så vi tågade iväg mot parken. Men hon var inte där utan vi fick istället sitta ner och vänta på att hon skulle anlända. Summa sumarum - jag misslyckades med alla leta-uppdrag, men klarade de andra uppdragen alldeles galant!

Linnéa anlände till slut med pastasallad och skojigheter. Efter maten dukades det nämligen upp presenter på en filt, där varje present var från en person som var där på min hippa. Jag skulle öppna en present i taget, gissa vem den var ifrån och förklara hur jag gjorde den kopplingen. Och helt galant prickade jag in varenda en, med rätt förklaring och allt!
Det blev också lite Twister i parken (som känns i musklerna idag) innan vi packade ihop för ett break. Jag var nämligen tvungen att åka iväg på ett fotojobb, vilket jag hade bett till Gud om hela dagen att de skulle veta om. Och de visste det, de hade till och med försökt flytta på det, men det gick inte. Så då fick jag vara lite seriös för en stund, men ändå med vacker prinsesskrona på huvudet. Jättefina bilder blev det, och modellen var jätteduktig trots att hon var nervös inför att stå framför kameran.

Efter fotojobbet var det dags att göra sig i ordning för att gå ut och äta. Jag blev bjuden på mat (för jag hade inga pengar) på Athena, samma restaurang som vi var till i fredags. Men det gjorde ingenting för de har utsökt mat och nu kunde jag ju äta nånting av allt det gottiga som jag valde bort i fredags.
Efter maten var det meningen att vi skulle gå ut men istället slog matkoman till och alla åkte hem till Emelie för att se slutet på Eurovision. Det var ungefär vad vi pallade med för kvällen och vi skiljdes åt i två läger för att sedan mötas upp dagen efter (idag) för att äta frukost tillsammans.

Underbart var det och jag blev så himla glatt överraskad för jag hade verkligen inte förväntat mig någon möhippa. Men det kom kompisar från andra städer och alla hade fixat och ordnat så himla bra, är så glad över att jag fick den här upplevelsen! Tusen tack! ♥

Har lyckats fått tag på några enstaka bilder också, så de kommer här.


Foto: Anna Pettersson

En kväll på Athena

Datum: 2011-05-14 Tid: 09:45:13


Igår kväll var vi ute och käkade med Anna och Mattias på Athena, en grekisk restaurang här i stan som har gudomlig mat! Matkoman ville aldrig riktigt ge med sig så efter tappert kämpande mot tröttheten i soffan gick Micke och jag och la oss innan hockeyn ens var slut.

Tack för en trevlig kväll kära vänner! :)

Heja SMHI!

Datum: 2011-05-13 Tid: 17:25:20Hittade en 30-dagarsprognosAftonbladet som säger att i början på juni räknar dem med ett högtryck som ger stabilare väder med temperaturer runt 20-25 grader! Kan man önska sig ett mer perfekt bröllopsväder? Heja SMHI, håll fast vid detta nu, and make it happen!

Nu är ju detta bara prognoser då, men vi får väl hoppas att de stämmer. Så länge jag slipper regn är jag glad!

Fredagen den 13e

Datum: 2011-05-13 Tid: 10:24:44


Är ni vidskepliga? Tror ni att man har extra mycket otur en dag som denna?
Jag tror inte det, tror den här dagen är precis som alla andra. Men däremot om/när det väl händer något så är det väldigt lätt att skylla på att det är just fredagen den 13e. Man ser vad man vill se, som det brukar heta.

Motion är bra, säger dem..

Datum: 2011-05-12 Tid: 14:58:15


Imorse fick jag sällis av Linnéa på morgonpromenaden. Vi gick i en timme, det var skönt faktiskt.
Nu är jag varm, men inte av solen utan av aerobicspasset jag nyss körde. Det blir att varva ner till Top Model nu och sedan fixa lite middag så att man står sig under 24 brickor bridge ikväll.

Tack för alla peppande ord till föregående inlägg! ♥

24 dagar på mig att bli vacker

Datum: 2011-05-11 Tid: 20:18:07

Idag fick vi urvalsbilderna från testfotograferingen med Emelie. Alla bilder var jättebra, tekniskt sett alltså. Emelie är ju en kanonfotograf och hon var väldigt peppande, glad och härlig under fotograferingen, så hon har gjort ett bra jobb! Det var motiven det var fel på. Speciellt jag, herregud så jag såg ut! Var det inte dubbelhakor så var det konstiga grimaser och fula miner. Nej usch och fy alltså, jag avskyr att vara med på kort för jag blir aldrig bra!

Trynet kan jag ju inte göra så mycket åt tyvärr, men jag har iaf bestämt mig för att göra mig av med några extra hakor. Det borde väl öka chansen till bra bilder tänker jag. Jag har 24 dagar på mig att bli vacker. För det måste man vara på sin bröllopsdag. I ren panik körde jag ett spontanaerobicspass här hemma idag.Det här blev ett neggo-inlägg nu men det får ni ta. Är ärligt talad stressad nu och lite panikslagen över det faktum att jag kommer att se ut som hej kom och hjälp mig på varenda bröllopsbild..

And eller anka?

Datum: 2011-05-11 Tid: 09:53:47


Vad tror ni? Den har färgen från en anka och formen och storleken från en and. Kan det vara en mix? En ank? Eller en anda?

Örhängen till bröllopet

Datum: 2011-05-10 Tid: 20:41:00

Dessa söta köpte jag idag att ha till bröllopet. De kommer matcha tiaran perfekt! Vad tycks?

Ny artikel ute - om soft focus och soft diffuser

Datum: 2011-05-10 Tid: 16:30:31


Nu har jag fått ännu en arikel publicerad och den här gången handlar artikeln om två effektfilter - soft focus och soft diffuser. Klicka här för att läsa om hur dessa filter fungerar samt mina tips på när man bör använda dem :)

Spontanpicknick i solnedgången

Datum: 2011-05-09 Tid: 22:52:00

Mötte upp Linnéa på eftermiddagen på stan och fick en efterlängtad kram! Raka vägen in i provhytten blev det sedan för fröken Nilsson, vars tärnklänning har anlänt! Jättefin var den och passade henne som handen i handsken, förutom att den var lite stor över.. där. Men det fixade sig med lite nålar så nu ska den tas in och sedan är den klar!

Sedan fick vi den briljanta idén att fixa en spontanpicknick vid vattnet. Solnedgång, middag och massa myspys, all in one. Blir inte bättre än så! Det är som de säger att det spontana blir oftast det bästa!

Anna, jag och tv-bänken

Datum: 2011-05-09 Tid: 17:59:54

Imorse åkte jag och Anna till IKEA. Jag skulle handla blockljus och hon skulle handla en tv-bänk.
Anna åkte hem med en tv-bänk, jag åkte hem tomhänt. Att det ska va så svårt att hitta apikosa blockljus alltså! De finns ju i alla andra färger! Någon som har något tips på var man kan hitta aprikosa blockljus? Tar tacksamt emot det isf!

Väl hemma åt vi lunch på balkongen och sedan byggde vi ihop tv-bänken, vilket inte var någon barnlek. Det som annars brukar vara ett instruktionsBLAD var nu en instruktionsBOK! Men vi fixade det iaf, för vi är ett sånt bra team!

Smart kisse

Datum: 2011-05-08 Tid: 12:40:48


Haha älskar att Pajas har lärt sig att öppna dörren till husses kontor! Imorse när jag kom upp såg jag att dörren var öppen och han låg och gosade helt oskyldigt i husses kontorsstol. Det visar att han inte har så liten hjärna som man vid första anblicken kan tro, han är faktiskt en ganska smart kisse!

Kommer nog inte tycka det är lika kul dock, om han lär sig öppna dörren till MITT kontor..

Ett inlägg som handlar om Emelie O.

Datum: 2011-05-08 Tid: 09:52:26

Nu har jag fixat så att vi har fotograf hela dagen på vår bröllopsdag! Förberedelserna hos frissan fotas av Emelie O. Därefter tar Emelie O vid och fotar vigsel och porträtt. Och middagen och festen fotas av Emelie O.

Förövrigt hade jag en jättemysig dag med Emelie igår! Emelie O alltså. Lite bilder från dagen kommer här.


Och i sommar blir vi nästan grannar, Emelie O och jag!

Lanseringserbjudande

Datum: 2011-05-07 Tid: 16:00:00


Eftersom jag nu lanserat min nya hemsida hör det också till sak tycker jag, att komma med ett specialerbjudande!
10% rabatt på allt gäller - oavsett om du bokar en bröllopsfotografering, en porträttfotografering eller köper en fotokurs.

Erbjudandet gäller till och med 15 maj 2011.

Klicka här för att komma till nya hemsidan
och passa på att nyttja mitt lanseringserbjudande!

Nya hemsidan uppe

Datum: 2011-05-07 Tid: 10:31:54Satt hela kvällen igår och grejade men nu är nya hemsidan uppe :) Dock håller jag fortfarande på och grejar med domännamnen, har inte lyckats peka om gamla domännamnet till nya sidan än. Men ska kontakta supporten och fixa det.

Så länge kan ni gå in och titta på nyheterna, bland annat erbjuder jag nu morgongåvefotografering :)

Klicka här för att komma till nya hemsidan!

Ny hemsida på gång

Datum: 2011-05-06 Tid: 13:50:41

Sitter och gör sista finputsningarna på nya hemsidan. Den kommer upp senare idag så håll utkik!


Observera att jag idag byter mailadress. Den gamla mailadressen info@backersfoto.se upphör och istället nås jag per mail på info@mwfotografi.se

Bloggträff i Norrköping

Datum: 2011-05-05 Tid: 19:32:00


Jag tänkte försöka dra ihop en blogg/fototräff i sommar! Jag vet ju att jag inte är ensam fotobloggare i Norrköping, och ännu mindre om man tittar till Östergötland i helhet. Vore det inte kul att träffas, fika, fota och prata? :) Det tycker jag i alla fall!
Kommentera inlägget om det verkar intressant så ser vi om vi kan få ihop några stycken!

Förslag på plats:
Norrköping

Förslag på datum:
Söndagen den 3 juli

Kom gärna med förslag på egna datum om 3 juli inte passar. I slutändan blir det ju det datum som passar flest personer.

Bottennapp

Datum: 2011-05-05 Tid: 14:19:15


Det ringde på dörren nyss. Hjärtat hoppade till en extra gång och jag tänkte att kanske kanske, står det ett glatt tjejgäng utanför dörren med bubbel och fula brudkläder till mig och ropar: MÖHIPPAAAA!!
Hoppfullt och med pirr i magen öppnar jag dörren.

Där stod två representanter från Livets Ord. Snacka om bottennapp!

Bara en månad kvar!

Datum: 2011-05-04 Tid: 13:50:57

Helt galet vad fort tiden går! Idag är det bara en månad kvar till bröllopet. EN MÅNAD!! Det är ju ingenting!
Sitter just nu och pysslar med festprogrammet, faktum är att jag snart är klar! Ska ta en paus snart och ringa lite bröllopsrelaterade samtal också, sedan blir det att ge sig i kast med vigselprogrammet. Woho, älskar bröllopspyssel! Vad tomt det kommer bli sedan när jag inte har det att pyssla med. Kanske kan hjälpa andra som inte tycker det är lika roligt att pyssla. Affärsidé? Hm, får fundera på saken ;-)

Bit ihop och börja om

Datum: 2011-05-04 Tid: 10:04:31


Ibland börjar helt enkelt dagen med ett litet missöde. Då gäller det att bita ihop, börja om, och lådsas som om världen ler mot dig.
Och framförallt - hämta kameran, dokumentera, och blogga om eländet. CHECK!

Bröllopsfixarhelgen

Datum: 2011-05-04 Tid: 08:49:39

Nu är jag äntligen hemma igen gott folk, och det är jätteskönt! Bilen är lagad och familjen är samlad, hallelulja!
Nu ska jag berätta om min bröllopsfixarhelg!

I fredags på vägen till Norrtälje stannade vi till i Bromma för att ha konsultation och provfotografering med härliga Emelie. Usch vad det var obekvämt att stå framför kameran, men jag svalde impulserna att protestera och gömma mig bakom Micke och försökte vara så avslappnad och naturlig jag bara kunde. Vet inte om det funkade för jag har inte sett bilderna än men Emelie säger att de blev fina så jag litar på det ;-)

Vidare till Norrtälje och väl där träffade jag frissan för konsultation. Det gick bra och vi var på samma bana så det kändes skönt, kommer att bli superbra!
Efter frissan blev det en tur till sömmerskan för sista provningen, och jag kom i klänningen vilket var en lättnad! Sedan ville jag inte ta av mig den, för den är så fin, haha. Men nu får jag vänta en månad innan jag tar på mig den och då får jag ha den hela dagen! :D
Under fredagen hann jag även med ett besök hos floristen och stämde av den bokningen.

På lördagen blev det först en tur till de som gör tårtan för att spika den bokningen. Framåt kvällningen sen åkte hela familjen ut till festlokalen för att reka lite. Vi mätte upp bord och kollade ljudanläggningen och lite så. Kommer att bli så fint! Vi tog även en tur runt festlokalen för att reka lite fotoplatser och vi hittade några riktiga guldkorn!

På söndagen träffade vi kantorn och prästen och gick igenom musiken och hela vigselcermonin. Blev helt pirrig i kroppen när prästen började läsa upp löftena, hi hi!

Ja sedan hade vi ju då planerat att åka hem på söndagen men som ni vet så blev det inte riktigt så. Nu är jag hur som helst hemma och jag har massor att göra så nu tänker jag avsluta det här långa resuméinlägget med några bilder.

Hoppas ni hade en fin och trevlig Valborg! :)

Det står still

Datum: 2011-05-02 Tid: 14:32:55

Jag vet, bloggen står alldeles still just nu. Det är för att jag själv står still. Eller sitter still snarare.
Vi åkte ju som bekant till Norrtälje i fredags. Och skulle åka hem igår men så blev det inte för bilen pajade och nu kommer jag inte hem. Fästmannen skickade jag hem med tåg igår för han var ju tvungen att jobba idag. Själv är jag som sagt kvar och försöker jaga på verkstan så gott jag kan så att jag också får åka hem någon gång. Förhoppningsvis kunde de laga bilen under morgondagen. Vi håller tummarna stenhårt för det!

Återkommer.

Jag är en glad och kreativ flicka som ofta har ganska många järn i elden.
Jag driver företaget Bäckers Foto i Norrköping. Utöver fotografi sysslar jag med bowling och bridge.
I bloggen bjuder jag på mitt liv, mina bilder och mina åsikter. Häng med, det blir skoj!

bloglovin
Fotokurser 2011
Läs mer...

Morgongåvefotografering
Läs mer...