save the date

En av mina bästa bilder

Datum: 2011-04-30 Tid: 14:52:00

Det skulle man ju tro var ett porträtt eller något i närheten av den kategorien iaf. Jag är ju trots allt främst porträttfotograf. Men nej se, det bidde inte det. Min, i princip, bästa bild (hittills) är mer av det konstnärliga slaget. Det är nog därför jag gillar den också, för att det ligger utanför mitt element lite grann.

Tycker bilden ser ut som en målad tavla. Men det är det alltså inte, utan det är en digitalt fotograferad bild. Där redigeringen endast består av lite ljus, lite kontrast och lite skärpa. Tell me what you think!

Vilken gillar ni bäst?

Datum: 2011-04-29 Tid: 16:43:00

Två motljusbilder på fina Jessica. Vilken gillar ni bäst?

Massa bröllopsfix i helgen

Datum: 2011-04-29 Tid: 09:35:00

 Bild tagen i Länna Kyrka - vår kyrka!

Valborgshelgen vigs åt bröllopsfix. Haha vigs åt, nu var jag väl rolig? :P
Idag, på vägen till Norrtälje, stannar vi till i Stockholm för konsultation och provfotografering med superfotografen Emelie Ohlsson! Kommer vara obekvämt att vara på andra sidan linsen men det ska väl gå att genomlida det också ;)
Sedan gasar vi som sagt vidare till Norrtälje eftersom jag ska hinna klämma in både en provning av klänningen hos sömmerskan samt ett besök hos frissan för konsultation.
Imorgon, lördag, ska vi till floristen och de som gör tårtan för att lämna handpenning samt stämma av bokningarna. På sena eftermiddagen bär det av ut till festlokalen för att checka lite detaljer.
På söndag träffar vi prästen för lite kaffe och vigselsamtal, och vi passar på att prata med kantorn i samma veva, om in- och utgångsmusik samt solistens låtar.

Men det bästa av allt - idag får jag krama på min mamma för första gången på en himla massa veckor. Det ska bli riktigt myspysigt det! ♥

 


Tilda tycker till - om Fyra Bröllop

Datum: 2011-04-28 Tid: 12:34:00


Igår var första gången jag såg på Fyra Bröllop. Tänkte det kunde vara kul just eftersom mitt eget bröllop är alldeles runt knuten. Och nu blir jag tvungen att tycka till om programmet också, självklart.

Jag tycker det är ganska hemskt egentligen att folk ska tycka till, klanka ner på och betygsätta någon annans bröllop. Brudparet (förmodligen mestadels bruden) har verkligen lagt ner hela sin själ i planeringen, för att få det så där perfekt som vi brides to be drömmer om. Och förhoppningsvis blir det också, i hennes ögon, precis som hon drömt om.
Och så kommer någon annan bride to be och säger att nä, det där var dåligt och så där hade inte jag gjort. Jag skulle själv bli jätteledsen om folk sa så om mitt bröllop. Nu har de iofs anmält sig till ett tv-program, så de vet ju vad de ger sig in på. Men ändå. 

Sedan kan jag tycka att programmet påminner lite väl mycket om Halv åtta hos mig, fast man nu har tagit det ett steg längre. Men det är precis samma kopiering av program som Bachelorette - Bonde söker Fru - Ensam mamma söker etc. Samma koncept fast med lite annorlunda innehåll.

MEN det fanns några positiva saker också. Jag tycker det var kul att se ett program om bröllop, kanske framförallt för att jag själv snart ska stå brud. Men det är kul att se olika upplägg och hur andra har tänkt.
Dessutom måste jag erkänna att underläppen darrade ett par gånger när jag såg dem spira av kärlek och lycka och när deras drömmar gick i uppfyllelse. Kanske även det berodde på att det snart är min egen tur, vad vet jag. Men så var det iaf.

Har någon annan sett programmet? Vad tycker ni om det?

Läsarfråga om antal besökare

Datum: 2011-04-27 Tid: 14:46:00

Fråga: Hur många besökare har du ungefär per dag?

Svar: Oj det är så olika, det pendlar jättemycket beroende på hur aktivt jag bloggar. Vissa dagar blir det bara ett inlägg och då är det färre besökare, medan andra dagar bloggar jag mer flitigt och då stiger besöksantalet.
Förra veckan hade jag i snitt 101 besökare per dag. Då var lägsta antalet 66 (på påskafton) och högsta antalet 172.

Är det fler som har frågor är ni väldigt välkomna att ställa dem, både som kommentarer till inlägg men också via Bloggsvar.

Artikel om ND-filter

Datum: 2011-04-27 Tid: 09:36:00


Nu har jag fått ytterligare en artikel publicerad. Denna handlar om ND-filter, vilket är ett filter som minskar ljusinsläppet i din kamera. Det fungerar ungefär som glasögon för kameran.
Klicka här för att läsa artikeln.

Min förra artikel om hur reflexskärmen hjälper till att lätta upp skuggor kan du läsa här.

RELEASE!

Datum: 2011-04-26 Tid: 15:00:00Idag är releasedagen av min första fotokurs på DVD - Lär dig fota manuellt.

Du kan fortfarande boka ditt exemplar till lanseringspriset 250 kr inkl frakt (ord. pris 300 kr inkl frakt). Detta erbjudande gäller under dagen idag.

Använd kontaktformuläret på hemsidan eller maila mig på info@backersfoto.se för att beställa ditt exemplar!

Se trailern för kursen här.

Jag är ingen direkt miljökämpe, MEN...

Datum: 2011-04-26 Tid: 10:42:00

Till och med jag får ont i hjärtat när jag går igenom en vacker, grönskande park och den ser ut som ett slagfält. Resterna efter grillpartyt kvällen innan ligger kvar, tillsammans med tomma vinflaskor och ölburkar, plastpåsar, använda engångsgrillar, papptallrikar och annat skräp.
Och då är det inte resterna från ETT grillparty, då är det resterna från hela kvarterets grillparty.

Vad är det med folk nu för tiden? Plockar man inte rätt efter sig? Om nu papperskorgarna är fulla, vilket jag också fattar att de blir om ALLA slänger sitt skräp där, ja då får man väl ta med sig skräpet hem då och slänga hemma?
Nej men här låter man det bara ligga, man skiter i det och räknar kallt med att någon annan kommer och rensar bort skiten. Och det gör det förmodligen också. Men jag bara tycker det är så dåligt! Ja jag finner inga ord. Det är helt enkelt bara så dåligt!

Blommor i massor

Datum: 2011-04-25 Tid: 19:28:00

Det blev många bilder på blommor idag. Det är så fint med alla färger, man blir verkligen glad av blommor! :)

Fotopromenad med Hanna

Datum: 2011-04-25 Tid: 13:53:55

Förmiddagen spenderades med Hanna och våra kameror. Vi gick en långpromenad runt strömmen och fotade massa. Det är kul att ha nån att umgås med sådär som man kan kamera-nörda sig med riktigt ordentligt ;)
Efter promenaden tänkte vi gå på fotoutställning. Årets bild var det, på Stadsmuséet. Sista utställningsdagen var idag stod det på en stor banderoll. Sedan satt en liten skylt på dörren där det stod att de hade stängt Annandag Påsk. Den var väl fin?
Nåja, jag såg vinnarbilden iaf, för den satt utanför.

Kommer lite bilder senare från fotopromenaden, orkar inte redigera några nu, jag tänkte istället placera mig på balkongen i solen. Underbara soliga dagar det har varit, hoppas det fortsätter så!

Phalaenopsis

Datum: 2011-04-24 Tid: 19:19:00

Eller orkidé kan man säga också, om man vill låta bli att vricka tungan.
Några bilder jag tog här om dagen när det var så fint ljus vid fönstret här inne på kontoret. Blev riktigt nöjd :)

Jessica med soft diffuser

Datum: 2011-04-24 Tid: 10:17:00

Jag håller på med en artikel om soft focus-filter. Här har jag använt ett filter som heter diffuser filter. Det har en mycket starkare effekt än ett vanligt soft focus. Tycker det blir väldigt läcker effekt! :)
Detta diffuserfilter som jag har använt finns att köpa hos tvspelsweb från 89 kr.


Modell: Jessica Erlandsson

Glad påsk!

Datum: 2011-04-23 Tid: 15:55:09


Glad påsk önskar jag alla mina läsare, från ett varmt och soligt Norrköping!

Nu får vi gifta oss!

Datum: 2011-04-23 Tid: 11:19:27


Här om dagen fick vi papper från Skatteverket. Nu har vi fått klartecken att vi får gifta oss! Ingen av oss är gift sedan tidigare och vi är inte släkt heller. Sicken tur, hade blivit lite jobbigt om man fått tillbaks ett papper där det stod: Grattis Matilda, du har fått en bror.. :P
Nu känns det ännu mer på riktigt, när man fått intyg från Skatteverket att det bara är att tuta och köra!

Haha hittade en rolig historia också i ett bröllopsforum, som jag bara måste dela med mig av. Jag tyckte den var rolig!

En kvinna gick i skogen när hon plötsligt snubblade över något, som vid närmare påseende visade sig vara en sån där oljelampa. Och när hon gned den, så kom naturligtvis en ande fram.
- Får jag tre önskningar nu? frågade hon.
- Nej, svarade anden. På grund av de dåliga tiderna och devalvering och global konkurrens och sån skit så får man endast EN önskning nuförtiden. Nå, vad ska det vara?
- I så fall vill jag ha fred i mellanöstern, sa kvinnan och halade fram en karta. Ser du kartan här? Jag vill att de här länderna ska sluta slåss med varandra.
Anden kastade ett öga på kartan och utbrast:
- Men jösses, damen! De där länderna har ju fajtats i tusentals år! Tror inte att det går att göra något åt det. Jag är bra, men inte SÅ bra! Önska nåt annat.
Kvinnan tänkte en stund och sa sedan:
- Jag har aldrig lyckats träffa rätt man. En omtänksam och älsklig man, som är hänsynsfull, kan laga mat och som står för hälften av hushållsarbetet, som är trogen och en bra älskare och inte tittar på sport hela tiden. Kort sagt, en idealisk livskamrat. Anden var tyst en stund och suckade sedan.
- Få se den där jävla kartan igen.

Saras visit i Norrköping

Datum: 2011-04-22 Tid: 18:18:29

Jag har haft två härliga dagar med Sara! Det började med en frukttårta, bokstavligt talat. Den bestod enbart av frukt. Vi firade Saras födelsedag lite i efterskott med den. Det har också blivit en hel del promenixer, spel, sång och skratt.
Så härligt och lätt att umgås med dig vännen!

Tuff brud i lyxförpackning

Datum: 2011-04-21 Tid: 15:13:00

Förutom att Jessica är väldigt vacker, är hon också en tuff brud i lyxförpackning. Bakom fasaden är hon en riktig biker chic och i sommar kommer hon att brumma runt på sin motorcykel! Kan man inte tro. Jag menar bara, kolla kontrasterna mellan bilderna nedan.

Bord på balkongen

Datum: 2011-04-20 Tid: 18:55:31

Nu har vi äntligen införskaffat ett bord till balkongen, så man kan sitta där och äta på kvällarna och njuta av ljumma sommarvindar och vackra solnedgångar.
Men herregud hörrni, balkongbord är inte billigt! De flesta jag hittade kostade mellan 1300-1500 kr. För ett bord, som man dessutom ska ha ute. Behöver ju inte vara snyggt knappt ens. 
Till sist hittade jag detta vita campingbord, som var någon tusenlapp billigare än de andra borden jag hittade.

Tror Pajas också tycker det är bra att vi skaffat bord, så han får mer översikt över vad som händer bortom balkongräcket ;)

Imorn kommer Sara hit från Tumba, gud vad jag längtar! Vi har inte setts på... alldeles för länge! Hon stannar till långfredagen. Resten av påsken kommer jag att göra de sista justeringarna i DVD-kursen eftersom den släpps på tisdag!

Vad har ni för planer för påsken?

Jessica i motljus

Datum: 2011-04-20 Tid: 14:17:00

Här är en av bilderna jag tog på Jessica igår. Jag passade på när solen sken och när den inte stod så högt på himlen. Älskar motljus, blir så himla vackert! Och med Jessica som huvudmotiv går det ju typ inte att misslyckas heller ;)

Det här inspirerar mig

Datum: 2011-04-19 Tid: 21:31:32


Inspiration är ett ganska vitt begrepp anser jag. Man kan inspireras av så mycket, och på så många olika sätt.

Min inspiration till mitt bildskapande och till mitt fotograferande hämtar jag från olika håll. Givetvis tittar jag på andra fotografers bilder som jag gillar, för att hämta nya idéer och sporra min egen kreativitet. När jag ser andra fotografers bilder som jag gillar brukar jag försöka tänka: "Hur skulle jag kunna ta en sådan bild med min stil, hur kan jag göra något liknande fast till mitt eget?"
När man hämtar inspiration från andra fotografer ska man ha i åtanke att låta sig inspireras och inte försöka kopiera. Dels tycker jag det är ett moraliskt fel att sno någon annans idé rakt av och dels hittar du aldrig din egen bildstil om du inte vågar experimentera på egen hand.

Jag kan också låta mig inspireras av riktigt driftiga människor. Det kan vara fotografer som är drivna och framåt, men det kan även personer med andra yrken som är väldigt målmedvetna och verkligen jobbar för sin sak. Det sporrar mig att se andra lyckas, för då vet jag att jag också kan. Jag är varken bättre eller sämre än någon annan och vill man så går det!

Slutligen kan jag faktiskt inspireras av mig själv ibland. Det kan låta konstigt men det är faktiskt så. Det har lite att göra med det jag nämnde ovan, om drivkraft och målmedvetenhet. Ett mål jag har i livet är att kunna försörja mig som fotograf. Det är inget lättuppnåeligt mål, men för den skull inte omöjligt. Och för några år sedan var det blott en dröm, en dröm som kändes långt borta, då jag tänkte att jag nog borde bli lärare för att säkra min framtid. Idag vet jag bättre än att grunda mina livsval på vad som verkar vettigt och säkert. Och det inspireras jag av - mina tidigare misstag och mina nyfunna mål!

Sara Marklund har även hon skrivit ett inlägg om inspiration på sin blogg. Klicka här för att läsa om vad hon inspireras av.

Vad inspireras ni av?

Fotat med Jessica

Datum: 2011-04-19 Tid: 17:10:36

Jessica har varit här på eftermiddagen och ställt upp som modell när jag har provat lite soft focus-filter för en artikel som jag håller på och skriver.
Vi tog några fler porträtt på Jessica utan filter också, några motljusbilder som blev riktigt fina bland annat. Var tvungen att ligga ner på marken för att få rätt vinkel och en nice bakgrund, men vad gör man inte får en bra bild?

Utöver fotograferingen blev det kladdkaka och en hel del balkonghäng, varmt som attan är det nu, skööönt!

Det dyker nog upp resultat från dagen imorgon. Ikväll får ni kika in igen för då kommer ett inlägg om inspiration.

8 år ♥

Datum: 2011-04-18 Tid: 19:48:29


Herregud vad tiden går! Vi har varit tillsammans i 8 härliga år! Det firade vi idag genom att gå ut och äta på kinarestaurang. Det blev dessert också, vi tyckte det hörde till. Och så fick vi varsin lyckokaka med inte så specifika budskap.

Sista årsdagen jag firar som fröken Bäcker. Nästa år vid den här tiden går jag ivrigt och väntar på att få fira bomullsbröllop ;-)

Gå ut med era kameror!

Datum: 2011-04-18 Tid: 09:59:20

Imorse tog jag med mig kamera, stativ och några filter ut för att fota en massa. Varmt var det och jag ångrar att jag tog den svarta jackan. Jag ångrar att jag tog nån jacka överhuvudtaget faktiskt.
Dagen verkar fortsätta i samma varma spår så det blir nog till att spendera dagen på balkongen. Lovely!

Dagens tips, dagens tips, lalalalala, dagens tips.
Dagens tips! Nu när våren äntligen här är vill jag tipsa om att gå ut med era kameror, lägg er på mage och fota alla blommor och gröna blad som kommer upp ur marken. Folk stirrar på en som om man vore knäpp men det får det att bubbla ännu mer inombords, man vill bara skratta och le och så fotar man lite till. Det gjorde jag imorse, alltså låg på mage i en grässlänt och fotade tussilago. Underbart var det, och utstirrad blev jag, jajamen! Haha!

Redigeringstips - ta bort mörka ringar under ögonen

Datum: 2011-04-17 Tid: 13:23:00

Idag är jag i Linköping hela dagen, men eftersom jag tycker att varken ni eller bloggen ska bli lidande för det så har jag förberett ett litet redigeringstips.

Det råder delade meningar om hur mycket man ska redigera en bild och hur mycket retush man ska använda osv. Jag fotar ju främst porträtt och jag tycker absolut inte det är något fel med att använda Photoshop till små skönhetsfix, så länge det görs med måtta. Dagens redigeringstips handlar om hur man på ett väldigt enkelt sätt tar bort mörka ringar under ögonen på folk, vilket är ett sådant fix jag absolut tycker är okej. So here it goes!


1. Börja med att använda Eyedropper Tool. Med detta verktyg kan du hämta en specifik färg från bildytan. Ta ett avtryck från kinden, precis under de mörka ringarna. Du får ta ett nytt avtryck på andra kinden sedan till andra ögat, för ofta är det inte samma färgnyans på båda sidorna.

2. Gör ett nytt lager (Layer - New Layer) och använd penseln - Brush Tool. Måla med en ganska stor och mjuk pensel precis under ögat så att det täcker de mörka ringarna.

3. Nu ser jag ju helt knasig ut! För mycket concealer på ett och samma ställe. Men lugn, vi ska fixa!
Förresten, här ser ni att jag använt olika färger för de olika ögonen, pga olika färgnyanser i ansiktet som jag nämnde tidigare.

4. Lägg på ett oskärpefilter på lagret du just har målat i. Detta smetar ut "concealern" så att det blir ett jämnare lager, om man nu ska prata i sminktermer. Du får experimentera med reglaget för hur mycket oskärpa det ska vara, vad du tycker passar just för din bild. Du kan även sänka opaciteten på lagret om det ser för smetigt ut eller blir för uppenbart.

Kom ihåg att även skönhetsfix ska ske med måtta! Jag brukar kalla det "att dämpa" istället för att ta bort. Här nedan ser ni skillnaden. Jag har ju fortfarande linjer under ögat, samt lite skuggskiftningar. Men det är en avsevärd skillnad från det mörka som var från början.

Trailern till min grundkurs i manuellt fotograferande!

Datum: 2011-04-16 Tid: 15:00:00

Nu kan jag stolt presentera trailern till min första DVD-kurs - Lär dig fota manuellt!
Ni kan förhandsboka kursen redan nu och då gör ni det till lanseringspriset 250 kr inkl frakt.
(ord. pris 300 kr)

Använd kontaktformuläret på hemsidan eller maila mig på info@backersfoto.se för att beställa ditt exemplar redan nu!

Lanseringspriset gäller till och med lanseringsdagen som är den 26 april 2011.

Speltillverkarna är igång igen

Datum: 2011-04-16 Tid: 10:15:36

Igår började Linnéa och jag klura på ett eget sällskapsspel. När den egna kreativiteten började tryta hämtade vi inspiration från andra spel. Vi plockade det bästa från allt liksom. Kommer bli kalaskul men otroligt svårt, när det är klart.
Jag kan verkligen rekommendera att göra egna spel, det är roligt, billigt och miljövänligt!

Några andra spel vi har gjort:
- Orangino
- Labyrinth
- Twister
- Vem där?

Utöver speltillverkningen hann vi med en tacopizza (typ) och att skura golvet. Det gäller att vara effektiva.

Ett inlägg om kamerafilter och step-ringar

Datum: 2011-04-15 Tid: 12:08:28

Filter till din kamera finns att köpa med jättemånga olika effekter och även i alla möjliga storlekar. Vilken storlek du ska ha avgörs av vilken storlek filtergängan på ditt objektiv har. För att ta reda på filtergängans storlek på ditt objektiv ska du leta efter symbolen som ser ut så här: Φ och därefter står en siffra. Siffran står för storleken på filtergängan.

Det finns, som jag nämnde, en hel drös med olika effektfilter till din kamera. Men har du som jag, tre olika objektiv med tre olika storlekar på sina filtergängor, så har man ingen vidare lust att köpa 3 storlekar av samma filter hela tiden.
Vore det inte fiffigt om du kunde använda samma filter på alla dina objektiv, oavsett storlek? Jo men se det kan man! Med hjälp av den lilla smarta uppfinning som kallas step-ringar. Det finns både step-up och step-down och dessa ringar blir som en slags adapter vilket gör att du kan använda t ex ett 67mm filter i en 52mm filtergänga.

Step-ringar finns att köpa hos Tvspelsweb för ca 50 kr.

Studenterbjudande

Datum: 2011-04-14 Tid: 18:00:00


Snart nalkas studenten för många ungdomar och då kan det vara trevligt att bevara det minnet med fina studentporträtt i en grönskade och vacker miljö.

För er som bokar mig som fotograf till era studentporträtt kommer här ett särskilt erbjudande!

STUDENTFOTOGRAFERING!
40 minuters fotografering
3 st framkallningar 18x24 cm
2 st framkallningar 13x18 cm
600 kr

(värde 725 kr - du sparar 125 kr!)


Välkomna att
kontakta mig för bokning.

Web: www.backersfoto.se
Mail: info@backersfoto.se

Mobil: 073-9633291

Så himla gulligt ♥

Datum: 2011-04-14 Tid: 13:38:45

Oftast är det räkningar och tråkig reklam som dimper ner i brevlådan. Men ibland får man ett och annat brev eller vykort också. Som idag, och det gjorde mig så himla glad! Så himla gulligt tyckte jag! ♥

Min artikel ligger uppe

Datum: 2011-04-14 Tid: 11:07:10En
reflexskärm är ett hjälpmedel vid fotografering och precis som man hör på namnet, hjälper reflexskärmen till att reflektera ljus på ditt motiv.
Vare sig ljuskällan är solen, ett fönster eller en blixt, studsas ljuset mot reflexskärmen och lyser upp ditt motiv samt lättar upp skuggor som lätt blir. Framförallt är en reflexskärm bra att ha till hands när du fotograferar människor, djur, blommor och produkter.

Klicka här för att läsa hela artikeln.

Vinn en webbkurs hos Emelie Ohlsson!

Datum: 2011-04-13 Tid: 17:13:46

Emelie Ohlsson har just nu en tävling på sin blogg där man kan vinna en av hennes populära webbkurser. Klicka här för att läsa mer om hennes kurser via Coursio.

Jag har gått en privatkurs och en DVD-kurs hos Emelie förut och det vore kul att prova på ett tredje koncept. Om jag vinner skulle jag nog vilja vinna redigeringskursen. Jag anser mig kunna en hel del om redigering men det är alltid roligt och lärorikt att se hur andra jobbar, samt att kunna ta del av en mängd före- och efterbilder :)

 

Linnéa, jag och kudden

Datum: 2011-04-13 Tid: 11:40:46

Igår lyckades vi sy klart kudden!! Den unika, färgglada och omatchade kudden som våra gamla syslöjdslärare skulle vara både stolta och bedrövade över. Vem behöver mått och raka kanter när man kan sy så bra helt på måfå?

Var är kissekatten?

Datum: 2011-04-12 Tid: 20:50:00

Ja den ena ser man ju klart och tydligt. Men ser ni var den andra är? ;-)

Emelie, jag och reflexskärmen

Datum: 2011-04-12 Tid: 16:31:16

Har haft Emelie här på mysigt fikabesök. Hon ställde dessutom upp som modell när jag behövde lite bilder till en artikel jag håller på att skriva om reflexskärmar. Kommer att länka till artikeln senare när den är klar och publicerad :)

Här är lite behind the scenes, Emelie övar bland annat på att fälla ihop reflexskärmen vilket inte alltid är så lätt om man är ovan! :P

Mera Jessica

Datum: 2011-04-11 Tid: 18:03:00

Är så nöjd med dessa bilder så det kan ni inte ana! Kommer säkerligen använda Jessica som modell igen om jag är i behov av fler bilder till hemsidan :)
Vilken version gillar ni mest, färg eller svartvitt?

Det närmar sig med stormsteg

Datum: 2011-04-11 Tid: 14:00:30

Det är mindre än två månader kvar till bröllop och ju närmre man kommer, desto verkligare känns allt. Skrev ut blanketter från Skatteverket för hindersprövning och namnbyte idag. Tjoho!

För övrigt spenderar jag en hel del tid på balkongen. Här har vi sol och 18 grader varmt! Strunt i våren, här går vi på sommaren direkt typ! Vad har ni för väder hos er?

Grattis bror på födelsedagen!

Datum: 2011-04-11 Tid: 09:12:00


Idag fyller min bror år. Säger inte hur ung han blir, säger bara GRATTIS! :)

Vilken logotyp är snyggast?

Datum: 2011-04-10 Tid: 15:19:48

Har nyligen kommit hem från Linköping där jag hjälpte till att heja fram fästmannen och hans lag till vidare kvalspel i bowling. Heja er och grattis till vinsterna!

Kvällen bjuder på städning och pyssel, men säkert lite jobb också, med hemsidan. Det är många sidor att bygga. Men fint blir det! :)
Jag har gjort några förslag på några logotyper till i sommar då företaget byter namn. Jag har min favorit tror jag, men vilken tycker ni är snyggast?

Elin som student

Datum: 2011-04-09 Tid: 20:39:36

En av bilderna från studentfotograferingen med Elin. Så fin är hon :) Denna bild och några till kommer att pryda nya hemsidan sedan. Det ska bli spännande att se vad ni tycker om den!

Mera bloopers

Datum: 2011-04-09 Tid: 11:57:06

Kom precis på att jag inte publicerat bloopersfilm nr 2 från i veckan när Elin och jag spelade in kursmaterial. Så jag tyckte det var dags. Gud vad det blåste den dagen! 
Haha, jag älskar haren, han spelar så himla bra!


För övrigt håller jag på och klipper ihop trailern till första videokursen. Den får ni se i veckan och då kommer även ett releasedatum. Håll utkik!

Finaste vännerna

Datum: 2011-04-09 Tid: 09:42:47

Igår åkte Elin hem. Och hon kommer inte tillbaka på söndag kväll, hennes praktik är slut. Herregud vad fort de här veckorna har gått! Men tiden går ju fort när man har roligt, så det är inte så konstigt!
Elin hade skrivit så himla gulligt på hennes blogg, blev alldeles glad och varm i hjärtat!
Söta Elin, tack för två toppenveckor! ♥ Det kommer verkligen bli tomt här nu när jag får gå morgonpromenader och fotopromenader alldeles själv.

Igår eftermiddag och under hela kvällen och en bit in på nästa dag umgicks jag med fina Anna och Mattias. Blev bjuden på middag och vin och kvällsunderhållning i form av Singstar och film. Finaste vännerna!
Känner oerhörd tacksamhet och kärlek gentemot er för allt ni har gjort! ♥

Årets första glass!

Datum: 2011-04-08 Tid: 12:40:44

Idag var Elin och jag på stan. Var ju tvungen att visa henne "city" liksom! Vi gick till myrornas och i lite andra affärer, hittade jättesköna liggfåtäljer inne på Chilli, där låg vi ett bra dag. Fast jag var för kort för den egentligen, fick klättra upp i den. Hobbit-size på mig.

När stan var avklarad gick vi till Halvars och tryckte i oss säsongens första glass. Mysigt och gott (men lite kallt) att sitta där på en parkbänk och mumsa glass!
Elin tog mjukglass med lakritz/viol-strössel. Jag min tråkmåns tog en kula vanilj och en kula choklad. Men det var huuur gott som helst!
Har ni ätit någon glass än i år?

Grattis bloggen 1 år!

Datum: 2011-04-08 Tid: 09:19:19

Idag fyller min nuvarande blogg 1 år! Grattis till bloggen! Jag trivs jättebra här på blogg.se och läsarantalet har ökat markant den senaste tiden vilket är jätteroligt!
Dock kommer inte den här bloggen bli mycket äldre än 1,5 år nånting. För i sommar byter jag namn (jag gifter mig 4 juni för de som missat det) och således byter jag också namn på företaget, hemsideadress och bloggadress. Bloggen kommer att flytta till hemsidan så jag har allt på samma plats.

Men det är ett par månader kvar här på blogg.se och jag tänker njuta av varenda sekund. Jag hoppas ni flyttar med mig i sommar sen! :)


Den här bilden publicerade jag i mitt allra första inlägg här på bloggen!
Foto: Sofia Johansson

Jag gick till final!

Datum: 2011-04-07 Tid: 19:17:01


Jag gick till final i fototävlingen som tvspelsweb anordnar! Nu behöver jag er hjälp för att vinna. Gå in och gilla tvspelsweb på Facebook och rösta sedan på min bild. Observera att man måste gilla tvspelsweb på Facebook för att kunna rösta.

Tack snälla ni! ♥

Storm och vacker utsikt

Datum: 2011-04-07 Tid: 16:02:26

I två dagar nu har vi skippat morgonpromenaden pga vädret. Igår för att det regnade, idag för att det stormade. Men efter lunch idag trotsade vi vindarna och gav oss ut ändå, för att filma lite. Vi fick mycket gjort och det blev en del bloopers idag så en film på det kommer senare.

Och vi tog igen de morgonpromenaderna vi har missat, för vi tog en riktig terrängpromenad i motvind och brant uppförsbacke. Vi gick upp mot Vrinneviskogen och på utsiktsplatsen stod vi och beundrade utsikten över Norrköping. Det lustiga var att det blåste mindre där uppe än det gjorde där nere. Knasigt!

Bloopersfilm från inspelningen igår

Datum: 2011-04-07 Tid: 09:09:00

Vi jagade ljuset

Datum: 2011-04-06 Tid: 19:14:16

Hela dagen idag hade vi tänkt ägna åt att filma till mina fotokurser. Hela dagen idag har det regnat. Saker och ting går inte som planerat..

Men nu på kvällskvisten var det så himla fint ute, solen sken helt plötsligt och det blåste inte så farligt. Så vi gick ut och sprang runt som galningar för att hinna fånga solens sista strålar innan den gick ner. Vi hann med rätt mycket faktiskt. Mycket skratt blev det också, som vanligt med Elin. Du är härlig! :)

Snart väntar andra filmen i Ringen-triologin. Tror Elin tyckte den första var bra för idag sa hon att hon var riktigt taggad på att se nummer två. Kul! :)

Tävling med tema svartvitt

Datum: 2011-04-06 Tid: 08:32:30

Caroline Dahlén har just nu en fototävling på sin blogg med tema svartvitt. Det är tvspelsweb som står för priset - en valfri reflexskärm för max 229 kr.
Om jag vinner, så vill jag vinna en reflexskärm silver och vit 80 cm.

Vill du också vara med och tävla? Klicka här för att komma till tävlingen!

Jag tävlar med en bild på fina Jessica. Har ju publicerat några bilder redan från den här sessionen och tycker att dessa bilder gör sig jättebra även i svartvitt! :)

Färg eller svartvitt?

Datum: 2011-04-05 Tid: 19:36:38

Ännu ett studentporträtt på fina Elin :) Tycker studentporträtt funkar även i svartvitt, även om det gärna får vara mycket grönska och härlig färg i såna bilder.
Vad tycker ni om denna bild, färg eller svartvitt?


Nu ska vi kolla på Sagan om Ringen. Elin har inte sett de filmerna, vad är det liksom? Snacka om att ha missat nåt! Så vare sig hon vill eller inte ska vi se dem, det blir en Ringen-film varje dag nu tills hon åker hem. Där med basta! ;)

Middagstips!

Datum: 2011-04-05 Tid: 17:14:03

Jag är ingen direkt laga-mat-fanatiker, men ibland tycker jag det är kul. Om det är enkelt att laga och om det blir gott. Makaronipudding är en sånt exempel. Hur lätt som helst och fast det är så enkelt blir det så himla smarrigt!

I min makaronipudding har jag makaroner (big surprise?), strimlad skinka, fetaost, broccoli och så riven ost ovanpå för lite extra gottigott.
In i ugnen en timme på 200 grader och sen är det bara att äta och mumsa!

PS. Man ska jag ju äggstanning i, bestående av ägg, mjölk och lite krydda. Dock fick jag tipset av min pappa att göra äggstanningen på vatten istället för mjölk så det testade jag idag. Vi får se hur det blir!

Sjung om studentens lyckliga dar

Datum: 2011-04-05 Tid: 13:32:02

Här är två studentporträtt på Elin från idag. Hon ser verkligen ut som en äkta student - vitklädd, vacker och sprudlande lycklig!

Studentfotografering

Datum: 2011-04-05 Tid: 11:34:27

Elin och jag har varit ute och fotat lite stundetporträtt som jag ska ha till min hemsida. Och lämpligtvis så tar ju Elin studenten i år så hon får lite studentporträtt samtidigt. Två flugor på smällen liksom!

Jag försökte lära Elin studentsången under tiden också men det gick inge vidare. Hon bara skrattade, haha! Men det blev ju ett fint, naturligt skratt på bilderna, så det var ju inte helt förgäves :)

Resultat får ni senare, först några bilder man kanske kan kalla behind the scenes.

Nu har jag fått mina bilder

Datum: 2011-04-04 Tid: 14:32:16

Jag blev nöjd, mer nöjd med vissa än med andra. Här är en av favoriterna, visst är Elin duktig? Tror minsann hon snappat upp ett och annat tips under sin praktik här :)


Foto: Elin Griberg

Fotografen blev fotograferad

Datum: 2011-04-04 Tid: 12:53:33

Eleven planerar, genomför och utvärderar hela arbetsprocessen från kundkontrakt till färdig produktion med hänsyn till ekonomiska och tekniska möjligheter och begränsningar.

Så står det i läroplanen. Så för att knyta an till den drog jag och Elin ut och fotade en timme idag på förmiddagen. Elin var fotograf och jag var kund. Den jobbigaste av alla jobbiga kunder var jag. Jag ville inte le, inte sitta still och klagade på de flesta bilder. Det blev en nyttig övning för Elin, som helst av allt bara ville slå mig i huvudet med kameran och gå in igen, haha!

Nu har jag iaf valt ut mina bilder och har försatt henne i redigeringsarbete. Få se om jag blir nöjd med de färdiga bilderna ;-)

2 månader kvar ♥

Datum: 2011-04-04 Tid: 09:50:21


Om 2 månader blir jag din på riktigt älskling!

Mitt hjärta har funnit sin plats ♥

Vilken skönhet!

Datum: 2011-04-03 Tid: 18:14:20

Tvspelsweb har just nu en tävling på sin Facebooksida där man kan vinna en valfri produkt från deras shop för 199 kr. Temat är skönhet och jag väljer att tävla med den här bilden på Jessica.
Om jag vinner så vill jag vinna en reflexskärm silver och vit 60 cm.Jessica är verkligen skönheten personifierad tycker jag. På den här bilden och annars också! :)

Modell: Jessica Erlandsson
Assistent: Elin Griberg Lindkvist
Foto: Matilda Bäcker (jag)

Bridge och Elin, precis som förra söndagen

Datum: 2011-04-03 Tid: 08:06:06

Liksom förra söndagen ska jag spendera min dag i bridgelokalen. Idag är det dam-DM och ny chans att kvala in till SM-final i Örebro i sommar. Så håll era tummar för mig idag! :)

Ikväll kommer Elin tillbaks med laddade batterier och då har vi ytterligare en vecka med massa skoj som väntar. Vi har massor att göra, vet inte hur vi ska hinna med det löser sig.

Jag har gett Elin i uppgift att fotografera en sked i olika miljöer, och det är det hon håller på med här. Hon har även fått i uppgift att fotografera en gaffel på olika sätt, fast mot samma, enfärgade bakgrund. Dessa uppgifter övar upp kreativiteten, eftersom motivet i stort sett är samma hela tiden. Då får man istället vara kreativ gällande ljus, komposition och kamerainställningar. Nyttig övning!

Ibland..

Datum: 2011-04-02 Tid: 19:25:19

Ibland, men bara ibland, är det jobbigt att vi bor i Norrköping. Eftersom vi har familjerna kvar i Norrtälje. Det är inte lika nära till mamma längre. Och även stora flickor längtar efter sin mamma ibland! ♥


Jag och världens bästa mamma i Rom ♥

Klar med bilderna på Jessica

Datum: 2011-04-02 Tid: 12:11:57

Har suttit och redigerat nu på förmiddagen och är klar med bilderna på Jessica! Jag är såå nöjd! De kommer att pryda nya hemsidan fint sen :)

Här är två bilder som vi tog vid fönstret, blev jättefint motljus!


Modell: Jessica Erlandsson
Assistent: Elin Griberg Lindkvist
Foto: Matilda Bäcker (jag)

Någon som såg Så ska det låta igår?

Datum: 2011-04-02 Tid: 09:12:00

Fredagkvällar spenderas ofta i soffan med älsklingen, en skål popcorn och Så ska det låta. Igår var inget undantag. Men jag blir bara tvungen att skriva ett inlägg om Helena Josefsson, som igår tävlade tillsammans med Brolle, mot Erik Segerstedt och Linda Pritchard. Och denna Helena alltså.. ja hon är anledningen till detta inlägg.

Både jag och Micke satt och frågade oss varför hon var med igår? Människan hade svårt att pricka rätt på tonerna och inte hade hon något vidare fördelaktigt utseende heller. Jag brukar sällan välja sida i Så ska det låta, jag tycker bara det är kul med bra musik och att tralla med i en och annan låt och så där. Men igår var jag tvungen att heja på Erik och Linda, för att Helena var så dålig.

Jag tyckte det kändes som att de helt enkelt hade brist på artister. Vem tar in en bakgrundssångerska i ett av Sveriges mest populära underhållningsprogram liksom?
Jag har aldrig sett människan tidigare så jag vet inte hur hon brukar låta (eller se ut) men igår kväll var hon bara helt.. fel. Tycker jag.

Nu är jag nyfiken på era åsikter! Var det någon som såg Så ska det låta igår? Håller ni med mig eller är jag alldeles för negativ?


PS. Peter Settman rockar! Som alltid! DS.

Jag älskar dig! ♥

Datum: 2011-04-01 Tid: 19:55:40


Om en stjärna faller ner
önskar jag mig inget mera
än det jag redan har.
Det är så som kärleken ska va.

Det har redan gått en vecka

Datum: 2011-04-01 Tid: 11:24:55

Herregud vad tiden springer iväg! Elin har redan gjort sin första praktikvecka. Hon ska åka hem över helgen och kommer tillbaka på söndagkväll med batterierna laddade för ännu en vecka med foto, redigering och annat skoj.

Idag har vi hunnit med lite filmning till mina fotokurser. Vi är riktigt effektiva när vi väl sätter igång och det gick som på löpande band här. Vem behöver omtagningar liksom, man sätter väl första?


Snapshots ur grundkursen.

Jag är en glad och kreativ flicka som ofta har ganska många järn i elden.
Jag driver företaget Bäckers Foto i Norrköping. Utöver fotografi sysslar jag med bowling och bridge.
I bloggen bjuder jag på mitt liv, mina bilder och mina åsikter. Häng med, det blir skoj!

bloglovin
Fotokurser 2011
Läs mer...

Morgongåvefotografering
Läs mer...