save the date

The weddingdress

Datum: 2010-09-30 Tid: 14:20:34

Idag har jag hämtat hem min supervackra klänning! Jag öppnade fodralet och tjuvkikade lite, hihi. Den är ljuvlig! Jag kan knappt bärga mig tills jag får ta på mig den på bröllopsdagen :D

Tyvärr kan jag inte visa er hur den ser ut, ni får fantisera ;-)

Idag är ingen vanlig dag...

Datum: 2010-09-29 Tid: 08:57:11

...för det är Linnéas födelsedag, hurra hurra hurra!

Colosseum

Datum: 2010-09-28 Tid: 19:21:27

En tripp till IKEA

Datum: 2010-09-27 Tid: 21:30:26

...med målet att köpa en bäddsoffa. Och målet uppnådde vi minsann, efter hetsiga diskussioner huruvida vi skulle få in den genom dörren eller inte. Men med lite kvinnlig logik (som säger: hur svårt kan det va?) segrade till sist envisheten hos det bättre könet och soffan blev köpt. Den levereras imorgon så då ska vi äntligen få lite mer ordning i gästrummet.

Det följde med lite annat smått och gott i en IKEA-kasse vid sidan av också, som det ju gärna gör när man går där och flanerar. T ex en tandborsthållare (dagens köp enligt mig, sååå söt!) och en bra stekpanna med höga kanter.Vi hade sällskap av Tias och Anna. De bjöd minsann på middag och gjorde en redan lyckad dag ännu mer fantastisk! Tack ska ni ha :D

Petersplatsen

Datum: 2010-09-26 Tid: 20:01:29

Linnéa, löven och larven

Datum: 2010-09-25 Tid: 21:21:11

Idag har jag träffat härliga L! Vi gjorde inget särskilt, men vi hann med rätt mycket ändå. Satt i köket och pratade, satt i soffan och pratade, godkände blommor som inte luktade, diskussion om att ett gardinbyte inte var tänkbart, dissa lekar utan regler, gilla lekar med regler, äta lunch på Donken, gå så långsamt att man blir vinglig i benen, leka höstlövskastning, hitta ett potentiellt husdjur, hitta en till likadan, fota lite, ond massage och lugn andning. Uj uj, tänk vad man kan hinna på några timmar!
Nästa möte får nog planeras in i god tid för kalendrarna är fullklottrade. Men man ska aldrig säga aldrig, kanske får vi till en spontan rendevouz imorn..?

Piazza Navona

Datum: 2010-09-24 Tid: 18:17:37

Pantheon

Datum: 2010-09-23 Tid: 19:07:20

Fontana di Trevi

Datum: 2010-09-22 Tid: 14:53:48

Trinitá dei monti - Spanska trappan

Datum: 2010-09-21 Tid: 15:45:02

Roma, Italia

Datum: 2010-09-20 Tid: 21:38:03

Jag vet att många är nyfikna på var jag tog vägen i fredags. Och nu kan jag avslöja att destinationen var Italien.
Min kära mor fyllde nämligen 50 i fredags, så familjen drog iväg tidigt i fredags morse och spenderade helgen i Rom, med god mat, klassisk kultur och vacker arkitektur.Fler bilder kommer när jag har gått igenom dem, det blev några stycken :P Låt oss säga att det är 359 bilder bara på det ena minneskortet. Då förstår ni ;-)
Sedan har jag lite att ta igen gällande skolarbete också, som jag missade när jag var sjuk förra veckan. Men jag försöker hinna med bloggen också, så håll ut bara så ska jag visa er bilder från Rom lite pö om pö.

Ta hand om er så länge!

Trevlig helg, nu drar jag...

Datum: 2010-09-17 Tid: 06:49:32


Jag befinner mig just nu på Arlanda. Säger inte mer... ;-)
Trevlig helg, det ska jag ha!

Tilda tycker till - om politik och politiker

Datum: 2010-09-16 Tid: 15:51:22

Igår kväll låg jag och slötittade på Utfrågningen på TV4, ett politiskt program där oppositionens partiledare frågades ut om diverse saker. Det var så där halvintressant att lyssna på - japp, så politiskt intresserad är jag. Men intresset växte när jag började studera hur de politiska ledarna betedde sig under utfrågningen. I nio fall av tio svarade de inte på frågan de fick. De var skickliga på att slingra sig och styra samtalet trots programledarnas försök att pressa dem på konkreta svar.
Dessutom tog Lars Ohly tillfället i akt och utnyttjade medieutrymmet till att offentligt fria till sin sambo. Detta kan av somliga ses som oerhört romantiskt. Jag själv började skratta och tyckte att det var tämligen fel forum, men samtidigt ett smart drag. Han tog begreppet PR-trick till en ny nivå och lockade säkert ett par väljare på det - genom att framstå som mjuk, mänsklig och familjär. Snuttegull då. Tönt!

Jag tycker politik har blivit löjligt men på nåt plan ändå underhållande. En så pass viktig sak som vår (blivande/nuvarande) regering har blivit till en brittisk humorserie. Torrt och tråkigt men lockar emellanåt till skratt.

Håller ni med mig?

Ska ni rösta? Har ni bestämt vad ni ska rösta på?

Ha den äran!

Datum: 2010-09-15 Tid: 15:20:34

Känner mig lite bättre idag så har rest mig upp ur sängen. Yay for me! Jag tar det dock fortsatt lugnt, och jag var noga med att påpeka för sambon att jag fortfarande är för sjuk för att exempelvis diska ;-)

Idag firar vi födelsedag här. Det är nämligen exakt 6 år sedan jag tog mitt körkort. Och det var lycka ska jag säga! Tredje gången gillt gav skäl åt sitt namn eftersom jag kuggade mina två första uppkörningar.
Vi har hållt ihop i sex långa år nu, jag och lappen. Så grattis på dig käre vän!

I väntan på Idol

Datum: 2010-09-14 Tid: 18:53:57

Här är det fortfarande sjukstuga. Jag delar säng med snorpapper, datorn, mobilen, ett glas vatten (står vid sidan av sängen visserligen men det räknas), fjärrkontrollen till tv:n och en katt.

Jag tänkte bara påminna er om att ikväll kl 20.00 fortsätter Idol och nu är det dags för slutaudition i Stockholm. Ni glömmer väl inte att heja ordentligt på Minnah?
Jag har fotat Minnah ett flertal gånger, bland annat har jag tagit dessa två bilder, vid olika tillfällen:Edit: Var visst inte slutaudition än, den är nog på fredag. Men ändå :P

Sjuk

Datum: 2010-09-13 Tid: 16:09:54

Jaha så har man gått och blivit sjuk då. Inte kul! Tyck synd om mig.. :P Om jag får lite sympati tror jag det går fortare att bli frisk! :P


Middag och spel i glada vänners lag

Datum: 2010-09-12 Tid: 09:19:48

När man spelar Alias kan det lätt bli knasigheter.

-"Kommer tidigt på dagen!"
-"Natten?!"

Tack Sebbe och Emelie för en härlig lördagkväll :) Det gör vi om snart igen!

Två vinster av två möjliga :)

Datum: 2010-09-11 Tid: 17:13:44Idag var det match igen och liksom förra gången blev det vinst! Damn we're good! :D'
Gick trögt för många idag, inklusive yours truly, men huvudsaken är att man knyter ihop säcken och det gjorde vi :)

Snart får jag återse en av mina lagkamrater då det blir middagsbjudning här i Hageby. Ska bli mycket trevligt, ser fram emot kvällen :)

Vad ska ni hitta på en lördagkväll som denna?

En dag med Linnéa och våra frisyrer

Datum: 2010-09-11 Tid: 13:29:03

Igår gjorde jag något som jag borde ha gjort för länge sedan men som bara har blivit skjutet på hur länge som helst. Jag klippte mig! Välbehövligt eftersom topparna var extremt slitna. Nu är det jätteskönt att kunna dra fingrarna genom håret utan att de fastnar.
Resultatet ser ni här nere, Linnéa har tagit bilden :)


Linnéa klippte sig också men hon blev "bara nöjd". Och varför nöja sig med "nöjd" när man kan hitta på något roligare? Därför köpte vi hårfärg till Linnéa och piffade till det hela lite. Här är en förebild på hur hon såg ut nyklippt, volympulveriserad och enbart nöjd:Volympulvret och all annan gegga hon hade i håret var vi tvugna att tvätta ur först. Och sedan hittade vi inte hårtorken vilket var lite småjobbigt med tanke på att håret var tvungen att vara torrt för att tona. Då får man ta till det man har. Kollegieblock och vindkraft. Miljövänligt oh yes!Som tur var hittade vi (läs Micke) hårblåsen och vi kunde få håret riktigt torrt. Och riktigt fluffigt. Say hello to Linnéa "Pälsmössan" Nilsson!Sedan var det dags att experimentera med färgen. Jag hade stenkoll på allt nästan hela tiden. Jag bakade paj samtidigt så det var lätt att blanda ihop recepten..Tur att hårfärgningen lyckades bättre än äppelpajen. Annars hade vi nog inte varit vänner längre.
Men se så snygg hon blev i sitt rödbruna svall!Tack för en rolig dag, du är underbar!

Ett känt ansikte på Idol!

Datum: 2010-09-11 Tid: 08:35:34

Ledsen att det inte blev nåt bloggande igår, jag umgicks med L i stort sett hela dagen så det fanns inte tid. Jag ska berätta mer om vår roliga dag senare men först måste jag bara berätta en annan sak.

Till saken hör faktiskt att L var här igår, således såg jag inte när Idol besökte Karlstad för att leta folk. Däremot råkade jag kasta ett öga på Facebook vid nåt tillfälle under kvällen och får då reda på att Minnah är med! Vackra Minnah har jag ju fotat vid ett flertal tillfällen, senaste gången var med en Iphone som ni kanske minns?Anyway, jag blir eld och lågor och sliter upp tv4.se för att se på reprisen. Och tamejtusan, där är hon ju, flickan med de många begåvningarna! Wei jag blev så glad och jag klappade händerna ute i köket!

Vill ni också se Minnah i Idol? Klicka här för ett se ett kort klipp (som är dåligt filmat) eller klicka här för att se hela programmet.


Nu ska jag snart åka till bowlinghallen, det är match idag igen så jag hoppas ni håller en tumme för mig och mitt lag! Jag återkommer senare om gårdagens ståhej och om dagens match. Ciao så länge!

Seger

Datum: 2010-09-09 Tid: 22:09:00Ikväll har jag spelat bridge med Daniel. Ledsen mannen, hade ingen bättre bild på dig, haha!
Vi gick och vann, yeah! Och mycket trevligt hade vi vid bordet också! Det får vi se till att göra om snart igen :)

Hur har er kväll sett ut?
Jag missade Idol, nån extremt bra eller extremt dålig som syntes i rutan?

Idol

Datum: 2010-09-08 Tid: 20:42:53

Tittar på Idol. Och äter glass till det. Gött!Jag tycker auditions är roligast att se. Fascinerad av hur mycket folk är villiga att skämma ut sig för att få vara med i tv. Sedan gillar jag att juryn är så brutalt ärliga.

Tittar ni på Idol? Gillar ni auditions bäst eller tycker ni det är roligare när programmet väl sätter igång sen?

Snart dags för fotboll

Datum: 2010-09-07 Tid: 18:49:33

Nu ska vi snart åka till Tias och heja på Sverige mot San Marino i EM-kvalet i fotboll. Vad jag förstår ska det vara en lätt match men alltid kul att se och heja på Sverige när de spelar.

Vad vill ni läsa?

Datum: 2010-09-06 Tid: 22:28:54

Eftersom jag inte har något att skriva (idag heller) så bjuder jag på en bild på söta Kenny och Luma :)
Tar gärna emot tips och önskemål på vad ni vill läsa i bloggen, för just nu råder rejäl bloggtorka här.


Kenny & Luma 2010-08-15
Edsbergs slott, Sollentuna

 

Videoblogg i svartvitt

Datum: 2010-09-05 Tid: 22:01:29

Fjäril

Datum: 2010-09-04 Tid: 12:36:43Jag har en fjäril här hos mig, en citronfjäril. Den bor i min mage. Stundtals killas det så det blir alldeles jobbigt men stundtals fnissar och ler jag också för att det kittlas härligt.

Om drygt ett par timmar är det dags för ligapremiären (i bowling). Och dessutom debut för mig i nya laget. Pirrigt, spännande, skrämmande, roligt. Här kommer alla känslorna på en och samma gång.

Min härliga fredagkväll

Datum: 2010-09-04 Tid: 10:12:12

Igår kväll var det EM-kval i fotbollen, Sverige mötte Ungern på hemmaplan och det slutade med seger för Sverige med 2-0, härligt!
Tias och Daniel var här och tittade på fotbollen, drack öl och spelade bridge. Tias bjöd på god mat så jag fick alldeles ont i magen, men det fick det vara värt! Sedan spelade vi bridge långt in på småtimmarna, så nu är bridgebordet invigt. Många roliga givar blev det och mycket skratt. Det får vi absolut göra om snart igen grabbar!

Nytt bloggutseende

Datum: 2010-09-02 Tid: 15:51:33

Nu har jag ändrat om lite här på bloggen. Jag trivdes med det gamla utseendet men nu när hösten börjar komma ville jag dämpa färgerna lite samt göra en ny fräsh header. Bättre eller sämre?

Innan:

Efter:


Kan nog tänkas att jag fortsätter greja lite med bloggdesignen senare. Bland annat ska jag göra om menyn till höger lite grann. Men det får som sagt bli senare för nu måste jag göra lite nytta här.

Bridgebord på plats

Datum: 2010-09-02 Tid: 14:31:37I måndags köpte vi ett bridgebord och nu har vi ställt i ordning det här hemma, med budlådor och stolar och grejor. Så nu kan vi nörda hemma hur mycket vi vill, haha! Måste bara ha två andra som vill vara med. Men det ska nog inte vara några problem att hitta.

Nyklippta naglar

Datum: 2010-09-01 Tid: 16:49:09

Träningskläderna packade och naglarna nyklippta. Nu är jag redo för bowlingträning! Idag gäller det att hitta feeling för i helgen är det match!

Hoppas ni får en trevlig onsdagkväll. Det ska jag ha :-)


Nyklippta naglar

 

Jag är en glad och kreativ flicka som ofta har ganska många järn i elden.
Jag driver företaget Bäckers Foto i Norrköping. Utöver fotografi sysslar jag med bowling och bridge.
I bloggen bjuder jag på mitt liv, mina bilder och mina åsikter. Häng med, det blir skoj!

bloglovin
Fotokurser 2011
Läs mer...

Morgongåvefotografering
Läs mer...