save the date

Man kanske ska börja leva sunt?

Datum: 2010-11-22 Tid: 21:20:33



Nej hörrni, om man ska ta och sluta med socker och soffhäng och byta det mot grönsaker och träning? Fast ni hör ju själva hur tråkigt det låter!
Grejen är bara att jag är trött på gäddhäng och dubbelhakor! Jag behöver inte rasa i vikt, men jag vill känna mig sund...are.
Förut har jag kört min egen variant av GI-metoden. Ingen potatis, ingen pasta, inget ris. Bara kött, fisk, kyckling och sallad. Och nån enstaka portion bulgur eller couscous. Dessutom brukade jag äta mörkt bröd till frukost och ta regelbundna morgonpromenader.

Och hur ser det ut nu? Pasta till middag var och varannan dag, i brödskåpet ligger en stor påse Polarkaka, i grönsakslådan ligger en halvrutten gurka och morgonpromenader existerar överhuvudtaget inte i min vardag.
Men så syns det på kroppen också..

Jag tar tacksamt emot tips på roliga, billiga och effektiva träningsmetoder och dieter som passar en fattig latmask med ett dagligt sockersug.

Hur gör ni?
ElinLouise

Tränar som en dåre, äter sunt, ibland, när jag känner för't! men nu är de fan dags för mig också att sätta ner foten och öka några växlar. Snart är studenten och då jääklar du blir det avklätt, men inte med en bullmage inte!!!

Vi får peppa varandra :D



Du, jag måste ha praktik plats, vecka 11-14, min fotolärare gillade inte tanken på att fråga dig igen... tror jag (?) men har du några tips?

kram

2010-11-22 | 21:45:16
Blogg: http://eelinslife.blogg.se/
Emelie

Haha så himla söt :)ja, jag äter inte heller så mycket pasta, potatis o ris. Men kanske inte varit så duktig sista tiden :P Äter ju inge godis, men stoppar sötsuget med frukt eller nötter :) äter rågbröd o tränar "för ofta" på F&S men det är ju sååå kul :D

2010-11-22 | 21:45:39
Blogg: http://emeliieottosson.blogg.se/
EMMA - FOTO

åh, jag älskar o träna! Det är livet verkligen :D Ibland när man känner att man kanske inte har lust så sparkar jag mig själv i röven o ger fan på att jag ska o då tränar jag extra hårt som straff :D

2010-11-22 | 21:51:35
Blogg: http://inhatewetrust.blogg.se/
A-C

Jadu fröken, det finns väl inga genvägar sådär men en grej är ju såklart vardagsmotionen. (Ta trapporna, hoppa av bussen en hållplats tidigare osv), annars köp dig ett gymkort, börja spring, promenera, köp ett hopprep och hoppa jämfota hopp ca 15 min per dag. Matmässigt skulle jag säga att du ska köra: 1 knytnäve kolhydrater (fullkornsris, fullkornspasta, potatis bröd), 1 knytnäve protein (kyckling, kött, fisk), 2 knytnävar grönsaker till varje måltid ( 3 st) därimellan 2 st mellanmål: 1 näve nötter eller frukt/grönsaker (i ditt fall som har sockerberoende så satsa helst på grönsaker för frukten spär gärna på sockersuget. Lite svårt att ge dig tips så här när jag inte vet hur ditt matintag ser ut osv. //Ann-Caroline Lic. personlig tränare och kostrådgivare ;)

2010-11-22 | 21:54:56
Blogg: http://leaveyourcomfortzone.blogg.se/
Emelie

Sv: Nej man måste ju hitta nått man trivs med givetvis. Varför inte börja med de där promenaderna igen? :)

2010-11-22 | 22:05:05
Blogg: http://emeliieottosson.blogg.se/
Fotograf Jenny Eriksson

Själv har jag börjat med yoga, hemma i vardagsrummet! FInns jättebra videos på youtube, så då blir det gratis och man känner att det både ger träning och avslappning, himla härligt och ett bra komplement till promenader och vardagsmotion :) Och vad gäller sockersug så är jag själv lite (väldigt) fast i det... På vardagarna försöker jag så gott det går ersätta med kiwi, avocados eller nötter. Ibland är det nog mest det att man behöver nåt att tugga på känns det som, haha :)



SVAR: Ja precis, och så är det ju bra med vitt på backen så att det inte är lika mörkt, och så skulle man ju inte uppskatta vårens ljus om man inte fick ta del av vinterns mörker och yrväder.

2010-11-22 | 22:43:22
Blogg: http://fotografjennyeriksson.blogg.se/
Camilla F - Design&Foto

Svar: Det tycker jag verkligen att du ska göra :)

2010-11-23 | 08:50:45
Blogg: http://camillafamme.se/blog
S

Det du kan börja med om du verkligen vill gå ner på djupet, är att först detox(rensning av kroppen) lovar du går ner direkt, sen köra som jag gör, ris,pasta å potati på lördag söndag, annars i veckorna bara sallad, mycket varierad sallad och grönsaker :) de är de bästa och lättaste, du slipper träna hårt och de räcker med promenader.. =) kanon? :)

2010-11-23 | 14:14:55
Maria [Fotoblogg]

Fin blogg du har

2010-11-25 | 11:33:06
Blogg: http://mariaholgersson.blogg.se/


- Alla bilder i min blogg är tagna av mig om inget annat anges.

- Jag använder Photoshop CS5 när jag redigerar mina bilder.

- Klicka här för att läsa om min kamerautrustning.

- Klicka här för att se vad det kostar att boka mig som fotograf.

- Jag gör INTE bloggdesigner åt andra.

- Det är okej att fråga om vi kan följa varandra via Bloglovin, men det är inte säkert jag säger ja. Det beror om jag gillar din blogg eller inte. Vanligtvis följer jag enbart fotobloggar med bilder jag verkligen gillar. Klicka här för att prenumerera på min blogg.





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Jag är en glad och kreativ flicka som ofta har ganska många järn i elden.
Jag driver företaget Bäckers Foto i Norrköping. Utöver fotografi sysslar jag med bowling och bridge.
I bloggen bjuder jag på mitt liv, mina bilder och mina åsikter. Häng med, det blir skoj!

bloglovin




Fotokurser 2011
Läs mer...

Morgongåvefotografering
Läs mer...