save the date

Kikat på festlokal

Datum: 2010-05-31 Tid: 21:12:49

Idag på eftermiddagen var jag och Micke och tittade på festlokal till bröllopet, en som ligger här i stan (Norrtälje då). Den var helt okej, men kändes inte lika fin som den i mitt huvud gör. Det kändes lite som om man kom hem till någon, med ett vardagsrum, ett kök, en hall osv. Och den känns lite trång. Men vi får se, det finns absolut fördelar med den också. Imorn ska vi titta på en annan, den är mer som en stor, tom lokal. Få se hur den är, lättare när man har något att jämföra med.
Vi får väl ta och fixa gästlistan också, så vi vet på ett ungefär hur många gäster det blir. Men kul att planera är det! :D På fredag börjar nedräkningen på riktigt, då är det exakt ett år kvar!

Missförstånd

Datum: 2010-05-31 Tid: 19:34:54

Jag: Älskling, min blåsa gör ont!
Micke: Men gå och kissa då?
Jag: Nej inte den blåsan, blåsan i munnen.
Micke: Jaha.
Jag: Jag tror inte det hjälper om jag går och kissar.
Micke: Nej det gör det nog inte då nej.

Läsarfråga - vilket objektiv?

Datum: 2010-05-30 Tid: 19:39:06

Sandra undrar vad jag använde för objektiv till bröllopskorten.

Jag använde mitt Tamron 28-75mm f/2,8. Det är det objektivet jag ofta använder och jag kan rekommendera er att skaffa ett sådant. Lite seg och ganska ljudlig i autofokusen, men i övrigt bra och väldigt prisvärt. Och funkar till det mesta.

Firat

Datum: 2010-05-30 Tid: 16:33:03

Nu är vi hemma igen, efter att ha vräkt i oss både smörgåstårta, vanlig tårta och bullar. Men gott var det, och trevligt som alltid :)

Grattis på födelsedagen S och grattis på Mors Dag lilla mamma :)

Dubbelt upp och en fashionbild

Datum: 2010-05-30 Tid: 12:31:10

Vacker dag och snart blir det smörgåstårta hos päronen. Vi har ett födelsedagsbarn och en mors dag:are. Dubbelt upp alltså.

Bjussar på en bild på coola Hanna från karateplåtningen. Gillar de bilderna starkt, och vi hade fått jättefin kritik på Modellbilder. Alltid roligt när folk gillar det man gör :)Modell: Hanna Johansson
Makeup och hår: Hilda Rezko
Foto: Jag

Tilda tycker till - om Eurovision Song Contest

Datum: 2010-05-29 Tid: 21:35:07

Jag har flitigt följt både Melodifestivalen och Eurovision Song Contest under flera års tid. Har varit ett hängivet fan av denna fantastiska musiktävling.
Denna hängivenhet har dock falnat rejält de senaste 2-3 åren någonting. Men jag känner mig ändå manad att blogga om det. Dock ska jag fatta mig kort.

Många gnäller och beklagar sig över kvaliteten på låtarna och framförallt på det faktum att Sverige inte gick vidare. En del människor gnäller istället på alla som beklagar sig över detta.
Jag känner lite så här - orka bry sig liksom? De som gnäller på de som gnäller, är inte bättre än de som gnällde från början. Det finns ju så mycket annat att lägga sin energi på. Livet och kärleken till exempel.

Sedan förstår jag iofs de som undrar vad tusan Anna ska göra med dryga 30 000 ljusstavar nu. Det är inte budget och det är inte miljötänk. DÄR har vi nåt att lägga energin på gott folk!

Tack för ordet.

En liten smygkik "bakom scenen" typ

Datum: 2010-05-29 Tid: 16:28:27

En halvtimme innan brudparet skulle komma regnade det fortfarande ute och jag fixade i ordning i studion och kollade ljus och tänkte ut hur man kunde göra det så roligt som möjligt där inne. När brudparet väl kom var det uppehåll och jättefint ljus ute så vi körde ute och det blev helt fantastiska bilder!
Mia och Tony var himla gulliga och naturliga framför kameran, de såg nykära ut mest hela tiden. Ni vet så där när man nästan fnissar själv bara för att man ser hur kära andra är.

Tusen tack till min bästa assistent Elin också, tycker jättemycket om att jobba med dig för du är så glad och lättsam hela tiden! Och du vet precis vad du ska göra så jag behöver liksom inte be om nånting. Tack söta du! :)

Bilderna får ni inte se förrän de är färdigredigerade och förrän brudparet har sett dem, det är en policy jag har. Men en liten smygkik kan jag bjuda på här.
Haha den vänstra bilden var lite rolig, Mia tyckte Tony var rufsig i håret och skulle försöka fixa det. Passade på att knäppa några kort.

Ska fota bröllopsporträtt idag

Datum: 2010-05-29 Tid: 08:06:34

Idag ska jag fota bröllopsporträtt, ska bli jätteroligt! Jag har Elin med mig assistent.
Det enda som oroar mig just nu är regnet som öser ner utanför fönstret, men det har sagts att det ska skina upp under dagen så jag håller mina tummar hårt för det! Annars blir det att fota i studion. Inte så värst kul, men man gör vad man måste göra liksom.
Men regnet har några timmar på sig att försvinna, vi ska fota kl 14.

Här är ett par bilder på fina Marcus och Camilla från förra årets bröllopssäsong.

Norrtälje marknad (och mer teckenspråk åt folket)

Datum: 2010-05-28 Tid: 23:38:15

Norrtälje januari 2010


Nu under kvällen har jag varit på marknad med familjen och extrafamiljen. Var väl inte så mycket att se egentligen. Vi träffade på en och annan vi kände, vi tittade på modevisning och vi frös om händerna.

Efter det hamnade vi på krogen. Där var det hög musik så att man knappt hörde vad man tänkte, ännu mindre vad sällskapet sa. Så jag tog till det enda vapnet jag har när jag inte hör - mina händer. Olyckligtvis var det ingen annan som kunde teckenspråk. Himla synd tycker jag, för det kommer väl till pass i sådana där situationer.

Tänk om man kunde få lära sig teckenspråk i skolan, precis som man lärde sig engelska. Det vore nåt det. Mer teckenspråk åt folket!

En bild till på snygga karate-Hanna

Datum: 2010-05-28 Tid: 11:12:03

Helst sämst att inte Sverige gick vidare igår, jättetråkigt! Då är det ju inte ens kul att titta på lördag, man tittar ju för sitt eget hemlands skull liksom.

Bjuder på en grym bild till från karateplåtningen. You like?Modell: Hanna Johansson
Makeup och hår: Hilda Rezko
Foto: Jag

Resultat av karateplåtningen

Datum: 2010-05-27 Tid: 20:38:53

Här är två av bilderna från plåtningen i fredags. Vad tycks?Modell: Hanna Johansson
Makeup och hår: Hilda Rezko
Foto: Jag

Rea på Cyberphoto - och jag tog tillfället i akt!

Datum: 2010-05-27 Tid: 15:34:38

Idag har Cyberphoto tokrea på en hel massa fina produkter. Då får man passa på. Och det var precis vad jag gjorde.
Sååå glad just nu! :D

Knyter ihop säcken

Datum: 2010-05-27 Tid: 14:14:36

Igår var jag i säng redan klockan 22. Jag bläddrade lite i en fototidning innan jag somnade som ett vaggat barn. Herregud vad trött jag var! Vaknade idag vid 8-tiden. Många timmars sömn blev det, superskönt!
Idag står plugg på agendan, jag håller på och knyter ihop säcken nu så att säga. Skriver den avslutande delen på uppsatsen.
Jag tänkte också hinna med lite bildredigering så jag bjuder nog på någon bild senare från plåtningen i fredags.Sista rycket på uppsatsen.

Intelligent

Datum: 2010-05-26 Tid: 21:40:45

Intelligent av mig att glömma sladden till kameran i Norrköping.. Jag som hade tänkt ladda upp bilderna från plåtningen i fredags. Men det blir att ta sig ner på stan imorn och köpa en sladd. Orka vänta liksom.
Bara för att jag känner mig så där extra intelligent idag så publicerar jag en bild på mig själv där jag ser så där extra intelligent ut också. Passande, eller hur? :P


Bild: L

Det blev sent i natt..

Datum: 2010-05-26 Tid: 09:16:21

Ibland kan djupa diskussioner och spännande samtal leda långt in på nästa dag. Det är ganska smidigt när man inte förstår vad den andre säger för då kan man helt plötligt bara sluta teckenspråka och börja prata igen eftersom klockan slagit bitti.
Nu dröjer det ett par veckor tills vi ses. Tomt kommer det bli, men det ordnar sig ju. Det gör det ju alltid.

Nu ska jag packa. Har stora resväskan med mig hem.

Läsarfråga - vilket typsnitt använder jag?

Datum: 2010-05-26 Tid: 08:31:04

Elsa undrar vilket typsnitt jag använder i inlägget och i mina rubriker.

Typsnittet i inläggen är Verdana och typsnittet i inläggsrubrikerna är Georgia.

Som i det religiösa samhälle vi lever i...

Datum: 2010-05-25 Tid: 14:22:49


Herren vänder sitt ansikte mot er och give er pengar den 25:e varje månad. 
Amen.

 

Uppsatsen om kon

Datum: 2010-05-25 Tid: 09:34:26

Hittade det här fantastiskt roliga klippet hos Louise. Jag var bara tvungen att sprida det vidare, för det fick mig verkligen att skratta högt!

Grattis Ulrika!

Datum: 2010-05-25 Tid: 08:35:10

Äntligen har jag fått kontakt med vinnaren i modelltävlingen så nu kan jag presentera henne.

Det var riktigt svårt för oss att välja vinnare. Vi valde mellan tre stycken, då alla dessa tre gav motiveringar som hade med samma sak att göra. Dessa tjejer såg sitt utseende på ett eller annat sätt som ett hinder när det gällde att bli modell. Detta tycker jag bör lyftas fram eftersom modellvärlden är så strikt när det gäller utseende. Man ska vara lång, smal och inte ha några defekter.

Vi valde mellan dessa tre tjejer, de gav som sagt alla motiveringar som hade med "utseendehinder" att göra.

- Mizca
- Maja
- Ulrika

Eftersom vi inte kunde välja mellan dem så gjorde vi helt enkelt så att vi lottade mellan dem. Och vår vinnare blev:

I skolan idag

Datum: 2010-05-24 Tid: 21:02:29


Idag var jag i skolan eftersom jag hade handledning. Men när jag kom dit sa min handledare att det var ganska onödigt att jag var där eftersom allt såg så bra ut med uppsatsen. Han hade inget att anmärka på och dessutom tyckte han jag låg bra till i tid, med 1,5 vecka kvar och nästan klar med hela. Så det kändes riktigt bra att höra!

Testa systemkamera från Canon gratis

Datum: 2010-05-24 Tid: 08:30:35

Jag råkade halka in på en sida där jag läste att man kan få testa Canons EOS 550D helt gratis och sedan få behålla kameran efter testet. Också det helt gratis!
Det man gör som testpilot är att testa och utvärdera kameran och skriva om det på sin blogg.

Jag anmälde mig direkt, finns ju inget att förlora! Vill du också anmäla dig? Klicka på bilden nedan.

En av dagens happenings - vi försöker göra ett eget kubb

Datum: 2010-05-23 Tid: 23:44:10

En "tillkalla-personalknapp" på självscanningsgrunkan

Datum: 2010-05-23 Tid: 14:43:20

Igår när L och jag var och handlade letade vi efter något (minns inte vad) som vi inte riktigt hittade. Då hade det ju varit fint om det fanns personal i närheten så man kunde be om hjälp. Men vi såg inte röken av något butiksbiträde så vi fick leta själva. Efter mycket om och men hittade vi det vi letade efter, men det tog ju dubbelt så lång tid som om vi hade frågat någon i personalen.

Vi hade självscanningsgrunkan när vi handlade, och jag då kom jag på att jag tycker att det borde finnas en knapp på den som direkt tillkallar personal, och att den även känner av var i butiken man står någonstans, i alla fall på vilken avdelning. Ungefär som på flygplanen när det finns en knapp som kallar på flygvärdinnan. En sådan borde det finnas på självscanningsgrunkan.

Tänk vad smidigt! Eller håller ni med?

Vacker musik

Datum: 2010-05-23 Tid: 11:20:32

Tycker den här låten är så fantastisk vacker! Är det någon som vet om man kan få tag på den på skiva, eller ladda ner någonstans? Skulle kunna tänka mig att ha den på bröllopet.

Balkongen och jordgubbstårtan

Datum: 2010-05-23 Tid: 09:59:37

Igår kväll bakade vi jordgubbstårta. Vi hade liksom aldrig i åtanke att det skulle bli väldigt mycket tårta till bara två personer. Men nu har vi ju efterrätt idag också, om inte L vill baka en ny tårta. Då har vi ännu mer.
När klockan var kvart i bitti kläckte vi den briljanta idén att vi skulle sova på balkongen. Och det gjorde vi också. Vi har väl inte sovit som klubbade oxar direkt, men det skylle vi skrattmåsarna, regnet och grannarna för. Temperaturen var det inget fel på, det var hur varmt som helst! Jag sov under täckte och filt i sovtröjan, precis som vanligt.
Imorse när vi vaknade småfnissade vi lite åt det faktum att vi faktiskt hade sovit på balkongen, haha. Så nu kan vi kryssa av det från vår att-göra-lista.

God mat!

Datum: 2010-05-22 Tid: 19:57:29Idag blev det god mat. Lagad mat. Riktig mat. Från en receptbok.
Det blev ganska likt bilden i receptboken. Eller vad säger ni? Smaken vet vi inte om den var lika, men det var gott iaf! Fast lite tunn sås och lite lite vitlök. Men det bättrar vi på nästa gång.

Snart blir det tårta! Vi ska bara orka upp ur soffan först.

Tävling

Datum: 2010-05-22 Tid: 13:21:48

Sofia har just nu en fototävling med temat natur och insekter och jag är med och tävlar med den här bilden:


Påfrestande långpromenad

Datum: 2010-05-22 Tid: 13:04:37

Jag trodde att efter jag gick Samariaravinen på Kreta 2009, skulle jag aldrig tycka det var jobbigt att gå längre sträckor efter det. Det var ändå 1,8 mil i brant och stenig nedförsbacke, täckt av svett och sand.
Men jo då, idag gick vi från Norrtull hela vägen hem. Då var det ändå mulet. Och vägen var platt. Men baske mig att det var en extrem påfrestning ändå. Ont i fötterna, varm och trött.

Tror aldrig det blir någon hurtbulle av mig. Och det är okej, jag trivs med den jag är :)

Trekamp i Vilbergen med bridgelaget

Datum: 2010-05-22 Tid: 09:23:12

Vi hade jättetrevligt igår! Vi var ute med bridgelaget och firade en framgångsrik säsong i alla olika ligor och tävlingar vi varit med i.
Först blev det plankstek till middag, supergod var den! Sedan delade vi upp oss i tre lag och körde trekamp i Vilbergen - biljard, minigolf och bowling. I motståndarlaget var det 3 st Micke och en Anna-Lena, hehe. De vann biljarden, sedan blev det oavgjort i minigolfen och så vann vi bowlingen. Så det blev ju oavgjort totalt kan man säga. Men tydligen avgjorde bowlingen, så vårt lag tog hem bucklan :D
Bjuder på lite bilder från igår.

Bts tema karate

Datum: 2010-05-21 Tid: 16:26:39

På schemat idag:

Datum: 2010-05-21 Tid: 10:13:23

-Plugg :(
-Photoshoot :D
-Raj raj ikväll :D


Dagen började i vanlig ordning med frukost ute på gräsmattan med sötaste L ♥

Kanske hinner bjuda på några behind the scenes foton från plåtningen senare i efm. Annars blir det rätt tyst i bloggen idag för schemat är späckat.

Fantastiskt väder idag!

Datum: 2010-05-20 Tid: 23:40:54

Älskar vädret som varit idag, helt fantastisk sommarvärme! Tog till och med en promenad ner på stan med L, det är inte ofta jag går frivilligt. Hon sa samma sak. She knows me so well.
Det blev en trevlig fika också med bästa T :)

Nu blir det nog ett avsnitt Vänner innan jag sluter mina bruna och beger mig till drömmarnas land. Oh så poetiskt det blev.

Solar och pluggar

Datum: 2010-05-20 Tid: 15:21:11

Blir inte mycket bloggande idag, sitter ute i det vackra vädret och tiden som inte läggs på plugget, läggs på brännan ;)

För övrigt funderar jag på om jag ska skaffa en bloggmail, ditt ni kanske skulle kunna skicka era bilder, som jag publicerar i bloggen och som jag ger konstruktiv kritik på, skulle det kunna vara nåt?
Ni kan ju fundera och slänga iväg en kommentar här med er åsikt.

Nu ska jag återgå till sole.. ehm, pluggandet.
Tjingeling!

Idag blir det grukost i det gröna

Datum: 2010-05-20 Tid: 08:55:43

Solen strålar in genom fönstret och när jag går upp hinner jag precis tänka: man borde gå ut, innan L frågar: kan vi inte äta frukost ute?
Sagt och gjort, idag blir det frukost i det gröna :)

Vi såg solen gå ner över Norrköping

Datum: 2010-05-19 Tid: 22:57:48

L tog med mig ut på hajk ikväll. Vi gick genom parker och spårvagnsspår, genom bostadsområden och huvudleder. Vi klättrade högst upp på en bergstopp där man såg ut över hela Norrköping. Vackert. Där satt vi till solen gick ner, och roade oss med maskrosor, såpbubblor, fika och teckenspråk.

 

 

 

Före och efter det digitala mörkerrummet

Datum: 2010-05-19 Tid: 18:17:21

Det blev inga maskrosor. I alla fall inte än. Men det är ju inte för sent..
Istället tog jag med kameran till skolan, för jag visste att jag skulle ha tid över när jag slutade, att jag skulle få vänta ett tag på bussen. Gick runt och plåtade lite blommor och lite allt möjligt. Bjuder på en före- och efterbild här, vet inte om ni uppskattar sånt?

Det jag har gjort är:
- Justerat ljuset
- Ökat kontrasten
- Ökat intensiteten lite i den gröna och den blåa färgen
- Lagt på lite extra skärpa

 

Havsutsikt..?

Datum: 2010-05-19 Tid: 10:39:34

När jag tittar ut genom fönstret ser jag ett gult hav av maskrosor som jag bara måste gå ut och fota sedan. Inte världens bästa väder idag, men bra fotoljus ute, sånt gillar vi.

Jag har suttit och kikat på kameror och objektiv också. Ååh, vill ha, vill ha, vill ha!!

En av mina första bilder

Datum: 2010-05-19 Tid: 08:47:30

Hittade en riktigt gammal bild, detta är en av de allra första bilderna jag fotograferade med min systemkamera. Jag hade ingen koll på någonting, jag visste inte vad skärpedjup var, jag visste inte hur man skulle komponera, jag kunde inga inställningar på kameran, ingen ljusmätning, ingenting.
Det var en tidig morgon i början av oktober minns jag. Det var himla vackert ute!
Bilden är tagen i autoläget och i jpegformat.

Vinnaren i tävlingen är utsedd!

Datum: 2010-05-18 Tid: 22:44:42

Efter mycket diskussioner fram och tillbaka har vi nu utsett en vinnare i tävlingen.
Vem det är, hur motiveringen lyder samt vilket temat blir tillkännages när vi har fått kontakt med vår vinnare. Förhoppningsvis under morgondagen.

För övrigt har det varit lite bildfattigt i bloggen idag inser jag nu, ska försöka bättra mig imorgon.
Ni får sova så gott, det tänkte jag göra.

Läsarfrågor

Datum: 2010-05-18 Tid: 22:04:30

Lite läsarfrågor har trillat in här och var, så här kommer lite svar också.


Vilken kamera och vilket objektiv hade du när du plåtade dessa blommor?
Jag hade min kamera Pentax K200D (har bara ett kamerahus) och allroundobjektivet Tamron 28-75mm f/2.8, som jag oftast fotar med.

Har du nån fotoutbildning eller är du självlärd?
Jag har läst gymnasiekurserna Fotografisk bild A och Fotografisk bild B. Annars är jag självlärd, vilket egentligen är den bästa skolan. Fotokurser lär dig ofta den tekniska biten, samt i viss mån hur man ska tänka komposition och dylikt enligt regelboken. Men det är när du vågar bryta mot de reglerna och hitta dina egna vägar som du lär dig. Så mitt tips - lär dig grunderna och låt sedan fantasin och kreativiteten få utlopp :)

Vad tar du för bilder?
Jag fotar allra mest människor, mitt företag är inriktat på porträttfotografering i första hand. Men annars vill jag svara att jag fotar allt och ofta ;) Klicka här för att komma till min portfolio på hemsidan.

Datorhaveri på SMHI..

Datum: 2010-05-18 Tid: 15:35:50

Jag misstänker att en server på SMHI har kraschat. Och det är typiskt den servern som Norrköping ligger på. För jag möttes av regn och grå-grå när jag kom hit..

Ser att jag får en ny prenumerant också, välkommen ska du vara :) Förut var det 7, nu är det 8 :)

Ännu inte en prenumerant på denna suveräna blogg? Det går att ändra på ser du! Bara klicka på knappen här under så missar du aldrig några inlägg :)


bloglovin

Tävlar om en reflexskärm

Datum: 2010-05-18 Tid: 08:26:26

Jag är med och tävlar om en reflexskärm hos Tinkerbella.

Temat är smmarkänslor, och är det något som får mig att tänka på sommar så är det jordgubbar. Därför blir den här bilden mitt bidrag i tävlingen:

Vi gifter oss nästa år!

Datum: 2010-05-17 Tid: 21:04:34

Den 4 juni 2011 får jag äntligen gå längs altargången i en vacker, vit klänning, mot en framtid som fru Wik. Jag längtar så!
Jag älskar dig Mikael! Äntligen ska jag bli din på riktigt!

Och när orgelns toner brusar ser du mig i bröllopsskrud.
Det är allt jag helst vill drömma om, att en gång jag blir din brud.

Canon vs Nikon?

Datum: 2010-05-17 Tid: 11:27:01

Jag håller på och kikar lite på ny kamera. Enda sedan jag började kika har det varit Nikon jag tittat på, främst D700 just nu, innan dess D300s.
Men nu börjar jag bli lite kalur på om jag kanske ska satsa på en Canon ändå. 5D Mk II är ju inte så pjåkig, den är vad jag förstår jämförbar med Nikon D700.

De egenskaper jag är ute efter:

- Lite brus på höga ISO-tal
- Många bps
- Snabb autofokus
- Fullformat
- Gärna filmning med inget krav

Så vad tycker ni? Nikon eller Canon?

Grattis Norge!

Datum: 2010-05-17 Tid: 08:48:11

17 maj idag och för att hylla norrmännen kommer här lite norskt dansband som är så klämkäckt.
Grattis Norge på er dag!

Jag är med och tävlar om ett ljustält!

Datum: 2010-05-16 Tid: 21:46:41

Jag är med och tävlar om ett ljustält hos Jeanette Lindvall. Vill du också vara med och tävla? Klicka här för att komma till tävlingsinlägget.

Jag tävlar med den här bilden som jag tycker uttrycker både glädje och kärlek (syskonkärlek). Det känns som slutet på en lycklig film.

Modeller: Emelie Holmström och Sofie Holmström
Assistent: Lisa Holmström
Foto: Jag

 

Skild Hollywoodfru söker bonde?

Datum: 2010-05-16 Tid: 19:35:56

Jag tycker det är helt sorgligt när tv sänder plagiat bara för att fantasin tryter.
Har hört att TV3 nu ska börja sända Norska Hollywoodfruar. Är inte det att suga ur allt ur ett redan färdigt koncept? Inte konstigt om folk tröttnar.

Vad kommer härnäst? Tyska Hollywoodfruar? Engelska, danska, finska, ryska...? Och sedan när folk har tröttnat på konceptet så slår man ihop det med något annat redan färdigt programkoncept och lanserar det som något nytt. Vad kommer då måntro? Skild Hollywoodfru söker bonde? Eller kanske Let's Dance with a Hollywoodfru? Eller varför inte Big Brother - the Hollywoodfru Edition. Det vore ju skitkul om man stängde in 10 Hollywoodfruar i en lägenhet i 100 dagar och se hur de bråkar om vem som ska ha det sista läppstiftet eller gnälla över att den gratinerade hummern de åt till lunch var för lite saltad.

Nä, kom med nåt nytt säger jag, annars kan ni lika gärna skita i det.

Eller vad tycker ni?

Möte med brudpar

Datum: 2010-05-16 Tid: 15:48:28

Har suttit ute på gräsmattan med älskling och katterna. Myspys i solen, underbart! Somnade nästan.
Dagen har annars mestadels bestått av plugg.

Nu ska jag förbereda lite här, jag har möte med ett brudpar om en dryg timme. Jag ska fota dem 29 maj, det ser jag fram emot! :D Bröllopstider nu ni vet.
Här är två bilder från förra årets bröllopssäsong.Till vänster: Fredrik och Maria 22/8-09
Till höger: Robert och Susanne 26/9-09

Sista chansen att vara med och tävla!

Datum: 2010-05-16 Tid: 09:15:54

Vill påminna om att idag är sista dagen att vara med och tävla om en modellfotografering. Kl 23.59 ikväll avslutas tävlingen och vi kan börja gå igenom bidragen för att hitta vår vinnare.
Så ta chansen du också, klicka på bilden nedan för att komma till tävlingen.

Lite blomfotografering

Datum: 2010-05-15 Tid: 18:49:18

Jag fick syn på så vackra blommor i rabatten och var bara tvungen att knäppa av några bilder. Inte alldeles lätt när det blåser ska jag säga, ganska långa stjälkar på blommorna. Men fick hålla fast dem med vänsterhanden och knäppa av med högerhanden.


Nu ska vi ut och käka. Ha en trevlig lördagkväll!

 

Första riktiga sommardagen

Datum: 2010-05-15 Tid: 14:26:55


Vilken värme hörrni! Första riktiga sommardagen. Gud vad underbart! Har ni lika varmt som jag? Här är det 23 grader nånting, jättehärligt!
Jag har tillbringat förmiddagen på ballen i solen. Men tyvärr har vi bara förmiddagssol så nu är det skugga där och lite kyligt för det blåser. Så nu ska jag till mamma och snylta på deras balkong för de har minsann sol hela långa dagen.

 

Jag vann!! Typ. Eller ja, kom trea i alla fall..

Datum: 2010-05-15 Tid: 09:45:33

Jag är medlem på MerTrafik - svenskt startsidebyte som gör att du får fler besökare till din blogg eller hemsida. Och jag lovar att det funkar, jag får jättemånga fler besökare till min blogg!

För ett tag sedan hade de en tävling där jag medverkade. Tävlingen gick ut på att designa nya banners åt dem för de var trötta på sina gamla. Och då kom jag trea och vann 10 000 krediter + massa bannervisningar så länken till min blogg kommer ibland synas i högra hörnet när folk surfar runt bland andra sidor. Sweet!

Jag råder dig att bli medlem om du vill öka trafiken till din sida. Klicka på bannern nedan (som är en av de banners jag har gjort, hihi) för att bli medlem.PS. Du hittar fler av mina (och andras) banners här.

Jag, naturen, post och koskit

Datum: 2010-05-15 Tid: 00:02:02

Hände inte så mycket på posten idag, mer än att det var himla mycket post och att jag kom ut på turen typ 2 timmar senare än vanligt. Men när man väl kommer ut är det helt härligt. In i bilen, upp med volymen på radion och sedan gasa iväg. Sedan är det bara naturen (bushen) och jag. Ja det förstås, lite post och lite koskit också, men det är petitesser.
Underbart extrajobb faktiskt!

Efter jobbet blev det att springa igenom duschen och sedan till päronen på middag. Härlig kväll blev det, mer än så säger jag inte.. ;)

Tilda goes lantbrevbärare

Datum: 2010-05-14 Tid: 06:51:15

Godmorgon godmorgon!
Idag blir det jobb minsann och alltid händer det nåt knas när man jobbar på posten så jag återkommer säkerligen i eftermiddag med någon liten anekdot.

Resultatet av matlagningen

Datum: 2010-05-13 Tid: 20:06:31

Fläskfilé späckad med Cantadou Vitlöksost, inlindad i bacon. Till det egengjord klyftpotatis och brunsås. Yummie! :D

Varmluftsugn men ingen värme. Luftugn..?

Datum: 2010-05-13 Tid: 18:18:13

Jag håller på och lagar mat men när jag satte på ugnen vred jag bara på varmluften, men inga grader. Då blir liksom maten aldrig färdig. Som tur är upptäckte jag detta så nu står den på 200 grader.

Vad jag lagar? Stick around and I'll show you ;)

Hur ska man hinna allt?

Datum: 2010-05-13 Tid: 15:53:20

Jag sitter och hejar på Micke (via scoring online) som spelar bowling i Uppsala, samtidigt som jag sitter och pluggar. Och om 10 minuter börjar Top Model också, och jag anar att katterna inte tänker laga middagen, så jag får fixa den också. Busy busy, hur ska jag hinna med allt?

Vad gör ni denna Kristi Himmelfärds?

En runda

Datum: 2010-05-13 Tid: 00:11:17

Har varit ute på en liten krogrunda med denna sköna böna.


Det var mycket trevligt, tack för ikväll gumman!

Kommande fashionplåtning

Datum: 2010-05-12 Tid: 16:42:43

Den 20 maj har jag en plåtning inbokad med en makeupartist och en modell från Norrköping. Makeupartisten heter Hilda Rezko och vi kommer att inleda ett samarbete, därför har vi denna plåtning som lite kickoff. Det kommer att bli kampsporttema, typ karate/judo, kommer bli grymt! Vackra Dalal kommer att vara modell. Ska bli grymt kul!Muor jag har samarbetet med tidigare.

Min dag

Datum: 2010-05-11 Tid: 23:24:14

Nu har jag skaffat bibliotekskort - ytterligare ett steg mot att bli östgöte på heltid, haha! Lånade lite böcker till b-uppsatsen.
Sedan gick jag och köpte Fotosidan Magasin, för en bild jag har tagit är med där :D Det är en bild på Mattias från vår gymsession som vi hade för länge sedan. Kul att den kom med! :) Det gjorde mig så glad att min bild vad med i den tidningen så jag skuttade hela vägen till Peters Café där jag skulle träffa Tias för en fika. Sedan spelade vi bridge och det gick väl sisådär, upp och ner som med så mycket annars.

Det var min dag det.
Imorn bär det av hem till Norrtälje.


Tack!

Datum: 2010-05-11 Tid: 13:40:56

Min lånedator låter mig andas och vara glad idag, inget trassel alls! Laddade till och med ner Spotify utan minsta tjafs. Tack datorn för att du är snäll idag :)

 

Inlines

Datum: 2010-05-11 Tid: 09:26:45

Igår kväll åkte L och jag inlines. Det var skojigt men blev jobbigt efter ett tag, fick ont i fötterna och i vristerna framförallt. Typ som när man åker skridskor.
L var himla duktig på att åka så det slutade med att vi spelade in en instruktionsvideo med henne som intstruktör. På teckenspråk blev filmen, vi hade dövdag igår. Tror inte jag får lägga upp den här tyvärr, hon vill inte att jag lägger upp filmer på henne. Men jag bjuckar på ett par bilder på mig iaf :)

Foto: L


Appropå dövdag igår, när vi gick på trottoaren och tecknade kom ett gäng killar i 12-årsåldern och började larva sig med nåt slags teckenspråk som de trodde de kunde. Tur man var döv, då kunde man bara vända andra sidan till och slippa både höra och se dem. Haha!

Nu blir det frukost, sedan ska jag parkera mig i L:s soffa och plugga.
Ha det fint idag kära vänner!

Klubbmästerskap i Köping 2010

Datum: 2010-05-10 Tid: 18:41:21

Efter flera timmars svärande över den här lånedatorn jag är fast med, har jag nu ÄNTLIGEN lyckats ladda ner en testversion av Photoshop.

Det blev inte jättemycket fotande i helgen, jag hade kameran med mig men mina laddningsbara batterier har blivit dåliga så de ville inte funka. Micke tog några bilder med sin Iphone som jag bjuder på här.
Med det vill jag också tacka för de fantastiska 8 åren som jag har fått spela för BwK Ankaret. Många år, många minnen. Nu går jag vidare mot nya äventyr men hjärtat kommer alltid att klappa för min moderklubb.Svar på frågestunden

Datum: 2010-05-10 Tid: 08:50:11

Hur ser dit liv ut om 5 år? Vill du ha barn?
Om 5 år är Micke och jag lyckligt gifta och har bildat familj. Vi bor i något fint litet hus här i Östergötland, har en bra ekonomisk grund och mitt företag som fotograf går så pass bra att jag kan försörja mig på det. Så ser drömmen ut iaf. Så ja, jag vill ha barn!

Ska du och micke gifta er någon gång? :D
Hehe det är planen ;)

i framtiden hur många barn vill du ha då???
Två eller tre och gärna av båda könen.

Vad ville du förut bli när du blev stor?
När jag var mindre och enda upp på högstadiet och till och med en bit in i gymnasiet ville jag bli journalist. När jag sedan skulle söka till en högre utbildning efter stundenten blev det lärarlinjen. Fast egentligen har jag nog alltid velat jobba inom media, det var bara att jag inte satsade på det eftersom det är svårare att få jobb där. När jag sökte lärarlinjen följde jag hjärnan och inte hjärtat. Såna dumheter har jag slutat med nu, nu gör jag vad som faller mig in, haha ;)

spelar du bowling? hur länge har du gjort det?
Ja det gör jag. Jag har spelat i 8 år.

Bästa sötsak på ett cafe? :)
Oj svårt. Jag är en kanelbulle tjej verkligen så måste nog svara det. Men en brownie går alltid ner, himla gott det också!
 
Hur ofta kommer ni komma till norrtälje och hälsa på när ni flyttat? (förhoppningsvis ofta!) ^^
Hehe jag vet inte men det lär nog bli en del, vi har ju familjerna kvar i Norrtälje så vi tittar nog in titt som tätt. Ni blir inte av med oss så lätt ;)

Vad är roligast med den utbildningen du går? :)
Det roligaste är att man lär sig så mycket om hur samhället och medierna fungerar. Det är väldigt allmänbildade kurser jag läser, vissa grejer borde faktiskt ingå på gymnasiet kan jag tycka.
För er som inte vet det läser jag Medie- och kommunikationsvetenskap vid Linköpings Universitet.

Hur länge har du fotat?
Jag köpte kameran i oktober 2008 så sedan dess kan man väl säga att jag fotograferat mer seriöst. Företaget startades i maj 2009. Fyller 1 år i år :)


Tack för alla frågor :)

Ska se Avatar

Datum: 2010-05-09 Tid: 21:07:01

Frågestunden är avslutad nu och jag svarar på frågorna imorgon förmiddag.
Nu ska jag se på film med L, vi har hyrt Avatar på ICA. Alldeles gratis! Gratis är gott :) Nu får vi se om den är så bra som alla säger att den är.

Trevlig kväll på er!

Frågestund

Datum: 2010-05-07 Tid: 23:14:53Fråga vad ni vill om foto, företaget, bowling, bridge, skolan, vännerna, kärleken eller vad ni nu kan tänkas komma på för frågor.
Frågestunden håller på hela helgen och avslutas på söndag kl 21.00.

Trevlig helg!


En typisk fredagkväll hemma hos Bäcker - Wik

Datum: 2010-05-07 Tid: 17:38:52

Jag: Älskling, kan du börja med maten? Jag är hungrig.
Micke: Men redan nu?
Jag: Ja men det tar ju en stund..
Micke: Jag börjar om en liten stund.
Jag: ...men jag sätter in potatisgratängen då för den tar ju en liten stund.

--- 15 min senare ---

Jag: Älskling, kan du börja steka köttet nu?
Micke: Mm jaa, snart..
Jag: Men jag är hungrig!
Micke: 1 sekund.

--- 5 min senare ---

Micke: Men har du lagt i köttet? Det skulle ju jag göra.
Jag: Du var för långsam.
Micke: Men kan jag få krydda då.
Jag: Visst.

--- 15 minuter senare ---

Jag: Har du bara använt salt och peppar?
Micke: Ja.
Jag: Jag känner det, det smakar bara.. krydda.
Micke: Det smakar kött!
Jag: Hm.. det är godare med grillkrydda.

Förkyld och lite bitter

Datum: 2010-05-07 Tid: 14:47:23

Ber om ursäkt för att ljudet i videon är dåligt och för vattenstämpeln som dyker upp i videon med jämna mellanrum.

Jag älskar dig!

Datum: 2010-05-06 Tid: 13:46:18Det här kan väl få vilket hjärta som helst att smälta!
Jag älskar dig!

Pasta Bangladesh

Datum: 2010-05-05 Tid: 11:48:47

Gulliga L fixade en lätt lunch till mig. Tack bus!

Aktuell status: Mindre frisk så att säga..

Datum: 2010-05-05 Tid: 10:19:29

Fråga - hur redigerar du dina bilder?

Datum: 2010-05-05 Tid: 07:36:20

Maria undrar om jag redigerar mina bilder och i så fall hur.

Ja jag redigerar mina bilder. HUR jag gör är olika från fall till fall beroende på vad jag fotograferar för något. Tar jag t ex modellbilder blir det mer redigering för då ingår det retusch av olika slag. Men grundredigeringen är enkel, då fixar jag ofta bara ljus, kontrast skärpa och ibland färgkorrigering. Jag visar med en tämligen obetydlig bild här nedanför vad jag har gjort. Bilden är redigerad i Photoshop CS5.


1. Med verktyget Levels justerar jag ljus och samtidigt kontrast. Jag drar in pilarna i histogrammet mer mot mitten, till kanten på "vulkanen" som jag brukar kalla det. Sedan använder jag mittpilen för att hitta en balans mellan ljus och mörkt och bidra med mer kontrast.

2. Eftersom jag tycker att färgerna i bilden är lite för skrikiga för den här typen av bild tillför jag lite lite svartvitt i bilden. Jag har använt mig av Gradient Map och sedan dragit ner opaciteten till 15% vilket alltså innebär att jag har infört 15% svartvitt i bilden.

3. Jag tyckte också bilden var lite för "kall" i färgerna, jag ville ha en varmare ton och införde därför lite mer grönt, lite mer gult och lite mer rött med verktyget Color Balance.

4. Till sist la jag på extra skärpa i bilden med filtret Unsharp Mask. Jag tyckte att det blev lite för skarpt och drog därför ner opaciteten till 80%.

Här är resultatet före och efter:

Klänningar

Datum: 2010-05-04 Tid: 16:09:40

Dessa söta klänningar beställde jag igår. SUMMER FEELING, underbart! Som ni ser kan man knyta banden på olika sätt så det blir typ olika klänningar nästan. Det är ju budget! Jag beställde en turkos och en grön med vita prickar. Can't wait to wear them, jag är sååå redo för sommaren nu!Bilder från www.halens.se

Var med och tävla om en modellfotografering

Datum: 2010-05-03 Tid: 11:01:39

Regler:

- Klistra in följande text i ett inlägg på din blogg (och var noga med att se till att länkarna kommer med):

Bäckers Foto i samarbete med MJoy Makeup and hair tävlar ut en modellfotografering och jag är med och tävlar! Vill du också vara med och tävla? Klicka här för att komma till tävlingen.

- Under texten skriver du en motivering till varför just du ska vinna.

- Skriv en kommentar här med länken till ditt tävlingsinlägg. Glöm inte att ange din mailadress så vi kan nå dig om du är vår vinnare!Tävlingen pågår till söndagen den 16 maj kl 23.59 och därefter utses en vinnare.

Temat för plåtningen är förutbestämt men tills vidare hemlig.
Var och när fotograferingen äger rum bestäms i enighet mellan vinnaren, fotografen (jag) och makeupartisten (Madeleine).

Lycka till allihop!

Tävlingen är avslutad!

Läsarfråga

Datum: 2010-05-02 Tid: 23:45:50Svar:
Jag använder en Pentax K200D.
Jag har alltså inte en Canon eller Nikon som de flesta andra. Men jag har ögonen inställda på en ny kamera, det kommer med all säkerhet bli en Nikon. Vilken det blir återstår att se.

Vill du läsa mer om min kamerautrustning kan du kika i menyn här till höger, där står om mina objektiv mm.Min kamera Pentax K200D
Bild:
Elin
Redigering: Jag

Chokladglass

Datum: 2010-05-02 Tid: 18:31:27

Har träffat T idag, vi åt glass i vårsolen, jättehärligt och underbart gott! Sedan satt vi på vår balkong och njöt av värmen och nu ser jag ut som en kräfta med fräknar, haha. Men så kan det va.

Frukost (+ en hel förmiddag) i det gröna

Datum: 2010-05-02 Tid: 12:01:51

Jag tittade yrvaket på klockan. Stax före sju. Det knackade på dörren.
"Kan vi inte äta frukost ute?"

Tog med oss vårt pick och pack (gitarr, kurslitteratur, frukost, filtar mm) och campade ute på gräsmattan från 7 till halv 12. Dagen kunde inte ha börjat bättre!

Önskeinlägg: Tips för porträttfotografering

Datum: 2010-05-01 Tid: 22:12:40

Kajsa önskade ett tipsinlägg så här kommer fem små tips vid porträttfotografering.

1) Tänk på bakgrunden. Helst ska den vara suddig/oskarp och "ren", dvs inte rörig så att den tar fokus från huvudmotivet i din bild. Oskarp bakgrund får du genom en stor bländare. (Stor bländare = litet bländartal, t ex f/2,8)2) Det är att föredra att ha skärpan på ögonen, eller iaf det ena ögat (det som är "närmast" i bild om man säger så) om du fotograferar med mycket kort skärpedjup (t ex f/1,8). Ögonen är viktigt vid porträttfotografering.3) Tänk till en gång extra gällande kompositionen i din bild. Försök att vara lite järv när du fotograferar och hitta nya spännande vinklar. Tänk dock på att även om vinklarna ska vara spännande så ska de fortfarande vara smickrande så att de framhäver modellens bästa sidor.4) Fundera över ljuset när du ska fotografera. Hitta en plats där ljuset är jämnt och fint. Eller varför inte ta en vacker motljusbild? Det blir sällan bra att fota i direkt solljus, men det KAN funka bra om man...5) ...använder en reflexskärm! Ovärderligt verktyg vid porträttfotografering, men den funkar också när man ska fotografera blommor eller annat. Det lättar upp skuggor under ögon/näsa/haka samt jämnar ut ljuset över motivet. Modellen får också ett härligt blänk i ögonen som ger mer liv i bilden.Det var fem enkla små tips, hoppas Kajsa och ni andra har nytta av dem.

 

Pizza

Datum: 2010-05-01 Tid: 19:11:17

Två saker.

1. Jag beställde pizza från Onlinepizza.se och pizza budet hade "mage" att komma en halvtimme FÖR TIDIGT och dessutom struntade han i att ta betalt. Han tog en springnota helt enkelt. Sicken en! Men det ska jag säga att han fick banne mig ingen dricks!

2. Jag orkade inte äta upp alla pizzakanter. När jag skulle hälla över dem i sopkorgen missade jag lite så alla hamnade bredvid. ALLA! Vad är oddsen för det liksom? NÅN kunde väl ha hamnat i?
Efter att ha hört citatet "så länge man är sig själv är allt man gör rätt" så vill jag bestämt hävda att så är inte fallet. Det hade varit typiskt mig att låta pizzabitarna ligga kvar för att jag inte orkade ta upp dem men det hade INTE varit rätt.Pizza

Två bilder från dagen

Datum: 2010-05-01 Tid: 18:45:48

Det blev svartvitt idag för det var så grått och trist ute. Iaf just då när vi skulle mata fåglarna. Och inga fåglar fanns det heller. Bara två änder men de hade redan ätit en påse bröd. Sedan fanns det en flock måsar men de ville inte ha bröd. Otacksamma jävlar!

 

Läsarfråga

Datum: 2010-05-01 Tid: 08:25:06

Svar: Jag har fått den av mina fina vän Sara. Det var en tid när jag inte hade mycket av vare sig självförtroende eller självkänsla. Hon tyckte jag skulle ha på mig den för att känna mig bättre. I början hade jag den bara hemma i smyg när ingen såg. Nu bär jag den med stolthet.
Var hon har köpt den vet jag faktiskt inte. Tyvärr. Men en sådan tröja borde alla ha.

 

Jag är en glad och kreativ flicka som ofta har ganska många järn i elden.
Jag driver företaget Bäckers Foto i Norrköping. Utöver fotografi sysslar jag med bowling och bridge.
I bloggen bjuder jag på mitt liv, mina bilder och mina åsikter. Häng med, det blir skoj!

bloglovin
Fotokurser 2011
Läs mer...

Morgongåvefotografering
Läs mer...