save the date

Fototips - skuggljus

Datum: 2010-06-30 Tid: 19:18:51

Det är att föredra att fota (framförallt porträtt) i jämnt skuggljus för att undvika fula skuggor samt att personen framför kameran gärna kisar om han eller hon har solen rakt i ögonen.
Det här är ett ganska vanligt förekommande tips men det kan inte sägas nog tycker jag eftersom ljuset är allt i en bild.Det här är ingen märkvärdig bild men som ni ser är det ändå stor skillnad på bilden som är tagen i skuggljus och på bilden som är tagen i solljus.

Det är min brorsdotter Emilia på bilden, hon hade precis badat. Jag tog en bild som hastigast men grinade illa när jag tittade på den i kameran eftersom det ojämna solljuset förstörde hela bilden. Jag bad henne ta ett steg bakåt, in i skuggan. Och voilá vilken skillnad det blev!

En påminnelse gällande reglerna för röstningen

Datum: 2010-06-30 Tid: 16:55:50

Det är många som röstar på finalisterna i fototävlingen, det är roligt! Fortsätt med det! Men glöm inte att du måste ha en giltig blogg- eller hemsideadress för att rösta. Du måste också ange den när du röstar, annars räknas inte din röst. Detta är för att undvika spamröster.
Jag har sett att många har röstat med bara ett namn och ingen webbsida och dessa röster räknas alltså inte.

Svettigt att vara brevbärare såna här dagar..

Datum: 2010-06-29 Tid: 17:20:57

Puha vad svettigt det är att jobba såna här varma dagar. Nej jag klagar inte på värmen, jag klagar på jobbet och mina arbetsförhållanden. Ingen AC i postbilen gör att det blir pest och pina att jobba när termometern visar varmare än 20 grader.

Nu är jag iaf hemma och jag sitter ute på balkongen och svalkar mig. Jätteskönt! Jag behöver bara stå ut med jobbet i 5 veckor, sedan blir det inget mer posten. Nånsin förhoppningsvis :)


Drömmer om det här på dagarna.

Idag är ingen vanlig dag för det är Matildas födelsedag, hurra hurra hurra!

Datum: 2010-06-28 Tid: 22:55:44Och så några bilder från mitt "kalas":Tack för all uppvaktning som förgyllde min dag!

Finalisterna i fototävlingen

Datum: 2010-06-27 Tid: 20:15:35

Regler för röstning:

- En röst gäller per giltig blogg- eller hemsideadress. Du måste alltså ha en blogg eller en hemsida för att rösta. Var noga med att ange den adressen när du röstar. Röster utan blogg- eller hemsideadress räknas ej.
- Man får rösta på sitt eget bidrag.
- Skriv siffran på bidraget du röstar på i en kommentar i det här inlägget.
- Röstningen avslutas på söndag den 4 juli kl 20.00 och röster som kommer in därefter räknas inte.

Här är finalisterna:


1. Malin2. Erika


3. Rebecka


4. Sandra


5. Mariette


RÖSTA RÖSTA RÖSTA!!!

Lite bilder från midsommar

Datum: 2010-06-27 Tid: 16:28:45Vill bara tala om att jag är tillbaka!

Datum: 2010-06-27 Tid: 14:23:53

Nu är jag tillbaka från en härlig helg på landet.

Fototävlingen är avslutad och ikväll kommer jag lägga upp finaslisterna. Lite senare kommer också ett inlägg med lite bilder från midsommarfirandet.

På återhörande!

Midsommarhelgen spenderas på landet

Datum: 2010-06-24 Tid: 14:36:33

Jag håller på att packa det sista, jag ska bege mig ut på landet här i eftermiddag för att fira midsommar. Familj, släkt, vänner, sill, nubbe, ja hela tjottaballongen. Förutom att jag varken äter sill eller dricker nubbe. Men i alla fall, ni förstår poängen.

Jag kommer tillbaks på söndag igen så det kommer eka lite tomt här i bloggen under helgen. But let's face it, vem läser egentligen bloggar under midsommarhelgen?

Sköt om er, glad midsommar och glöm inte att anmäla er till fototävlingen. Ni har imorgon och hela lördagen på er.


Midsommar 2009 på Löparö

Hur söt är inte min sambo? (del II)

Datum: 2010-06-23 Tid: 20:40:55

Del I hittar du här.

Dagens middag

Datum: 2010-06-23 Tid: 18:10:42Strimlat nötkött med pasta och svampsås. Deeeeeeelicious!
Det hade sett mycket aptitligare ut med annan typ av pasta, typ korkskruvar eller så men vi hade bara snabbmakaroner hemma så det fick bli det. Men det smakar ju lika :)

Och innan ni frågar - nej jag har inget vettigare att blogga om :P

Hur söt är inte min sambo?

Datum: 2010-06-22 Tid: 19:56:09

Vindruvor

Datum: 2010-06-22 Tid: 19:29:51

Gillar ni vindruvor?
Jag älskar't! Äter det som godis och kan lät äta en ask själv under en kväll. Nån som inte gillar det lika mycket är dock min mage, den börjar morra och gurgla och hålla på. Men det får det vara värt för det är sååå gott! :D
Och tänk att jag tycker att vindruvor är fina att fotografera också. Gör sig bra både i färg och i svartvitt.Pst.. Glöm inte att anmäla er till fototävlingen! Temat är kärlek och du kan vinna boken Konsten att ta vinnande bilder, som är skriven av Göran Segeholm. Klicka här för att läsa mer!

ISO-test: Nikon vs Pentax

Datum: 2010-06-22 Tid: 13:39:00

Igår kväll roade jag mig med att utföra ett liten brusjämförelse mellan mina två kameror - Nikon D700 och Pentax K200D. Skillnaden är ganska markant. Här nedan visas resultatet.

Klicka på bilderna för att se dem förstorade, svårt att se skillnaden annars.


    

    


Utvärdering: Med Nikon D700 är det mindre brus i bilden på ISO 1600 än vad det är med Pentax K200D på ISO 800. Dessutom är Nikon mer ljuskänslig så jag behöver heller inte ha lika högt ISO för att kunna fota handhållet. Det ser ni om ni tittar på slutartiden för de olika kamerorna. När jag tog dessa bilder var det kväll och det började skymma lite lite grann. Med Pentax kunde jag inte fota på lägre ISO än 800 för då skulle slutartiden bli för lång. Med Nikon kunde jag ha fotat med mycket lägre ISO än 800 och ändå haft tillräckligt kort slutartid för att kunna fota handhållet.

Treårig förlovningsdag

Datum: 2010-06-22 Tid: 10:13:17Idag är det tre år sedan jag och älsklingen förlovade oss. Man ser ganska tydligt på bilden här ovan till höger vad tre år gör. Jag tycker vi ser ut som bebisar bägge två på den där bilden, haha!

Det här blir sista förlovningsdagen vi firar som fästman och fästmö. Nästa år vid den här tidpunkten är vi man och hustru.

Jag älskar dig Mikael!

Blombud hos Interflora

Datum: 2010-06-21 Tid: 18:46:51

Med detta inlägg vill jag uppmärksamma Interflora. Idag skickade jag ett blombud vid 12-tiden. Jag skickade det till en annan stad. Vid ett hade det kommit fram. Det tycker jag är service! Jag trodde att det skulle skickas ut imorn eller så, men icke. En timme tog det att skicka och det tycker är fantastiskt bra!

Vill du också skicka blombud till någon? Klicka här!Blommor
Foto:
Jag

Jag blir så glad

Datum: 2010-06-21 Tid: 13:52:47

Det gör verkligen min dag när jag läser sådana här kommentarer! Fantastiskt roligt är det att få höra att människor gillar det jag gör! Tack!

Victoria och Daniels bröllop

Datum: 2010-06-20 Tid: 15:37:56

Jag tycker bröllopet igår mellan kronprinsessan Victoria och (numera) prins Daniel var fantastiskt vackert! Kärleken mellan dem var så tydlig, den nådde hela vägen genom tv-rutan och hit till mitt vardagsrum. Både genom vigseln, kortegen, båtturen och middagen med bl a Daniels rörande tal.

Det jag tycker är synd är att deras bröllop ska röra upp värsta debatten mellan monarkister och republikaner. Bröllopet har egentligen ingenting med den debatten att göra. Just nu har vi monarki och då är det klart att hela spektaklet bevakas av media. Men det är inte att ta ställning för monarkin, ej eller emot. Det är att bevaka det som anses som allmänintresse.
Låt de ha sin dag och sin kärlek och vänta med debatterna ett slag är ni snälla! Det är min åsikt.

FOTOTÄVLING! ~avslutad~

Datum: 2010-06-19 Tid: 13:02:07Jag är säkerligen inte ensam om att följa det kungliga bröllopet på tv idag.
Min förhoppning är att ni ska känna er lite extra inspirerade av lyckan och kärleken som sprids genom Sverige idag. Därför anordnar jag denna fototävling med tema kärlek. Förstapriset är fantastiskt - Görans Segeholms bok Konsten att ta vinnande bilder.
Så ta chansen och var med du också!

(Glöm inte att länka tävlingen i ditt tävlingsinlägg; http://matildabacker.blogg.se/2010/june/fototavling.html)

Bio - Sex and The City 2

Datum: 2010-06-18 Tid: 23:56:34Jag och Micke var på bio och såg Sex and The City 2. Han var så gullig min Micke, tog med mig på bio på en film som jag ville se.
Nu så här i efterhand har jag lovat att gå med honom på en pang-pang-film, eftersom till och med jag som tjej och trogen SaTC-älskare tyckte att filmen var.. njaa..
Den kändes lite som ett antiklimax på något vis. Har sett fram emot den väldigt länge och så var den inte bättre än så. Alltså den funkade ju, det gjorde den. Det är trots allt Sex and The City - massa klädbyten, sex, kärlek och drinkar. Men ändå, den kändes lite överflödig efter första filmen. Ja, lite som att den inte hade behövt göras.

Men nu har jag iaf sett den. Och nu ska jag sova, måste vara pigg till bröllopet imorn. Det kungliga bröllopet alltså. För det sa Mark Levengood på tv:n att man måste vara. Bäst att lyda order.

Godnatt!

Estuna kyrka

Datum: 2010-06-18 Tid: 12:27:42

Där ska jag fota den 3 juli, kommer bli kalas! Vi hittade ett par fina platser för porträtten och vi var även in i kyrkan och kikade. Ska bli himla roligt, längtar av bara den! Då kan jag tänka mig hur Sara känner!

 

Konsultation

Datum: 2010-06-18 Tid: 09:56:43

Idag ska jag träffa Sara och Alex för konsultation inför deras bröllopdag. Jag ska få äran att fota både deras porträtt och deras vigsel.
Det regnar idag men förhoppningsvis är det bättre väder den 3 juli.


Camilla och Marcus 2009-08-08

Det här visste du inte om bröllop

Datum: 2010-06-17 Tid: 22:03:09

Eller ja, det här visste inte JAG om bröllop..

- Att fåglar dör av riset som kastas på brudparet är en myt. Fåglar äter inte ens ris, och även om de gjorde det sväller det enbart när det kokas. De sväller alltså inte ens i ljummet vatten, således ej heller i små fågelmagar.

- Passionerat sex på bröllopsnatten hör till det ovanliga. Brudparet är ofta för trötta efter en så pass händelserik dag.

- Den som svarar JA högst i kyrkan blir den som får bestämma mest i äktenskapet, enligt bröllopsskrock.

- Om man blir bjuden på bröllop men tackar nej, förväntas man enligt tradition ändå köpa en present.

Källa: Bröllopstorget


Nya skor - vad tycks?

Datum: 2010-06-17 Tid: 19:03:14

Idag har jag umgåtts med min kära mamma :) Vi käkade lunch och sedan gick vi en vända på stan. Jag inkasserade ett par nya skor. Vad tycker ni om dem?Själv är jag helnöjd, tycker de är riktigt coola och snygga! Var egentligen ute efter ett par tygskor men det blev dessa istället. Jag hänger inte läpp för det :D

Tack!

Datum: 2010-06-17 Tid: 09:02:46

Tusen tack för alla fina kommentarer till min favoritbild på söta Ulrica! Jag blir så glad, det är jätteroligt när ni skriver och berömmer mina bilder!

Här är ännu en bild på Ulrica som jag redigerade igår :)Modell: Ulrica Söder
Makeup och hår: Madeleine Jansson
Foto: Matilda Bäcker (jag)

Minigolf

Datum: 2010-06-16 Tid: 17:39:12

Jag och sambon åkte och spontan-minigolfade :)
Vem som vann? Alltså, det var ju ingen tävling eller så...... Det är liksom inte viktigt i det stora hela. Det finns så mycket annat att lägga fokus på än vem som råkade ha turen att ha minst antal slag på en minigolfrunda....Alla bilder tagna med Mickes iPhone.

Ingenting

Datum: 2010-06-16 Tid: 09:32:06

Igår gjorde jag ingenting på hela dagen men jag blev inte färdig så jag ska fortsätta idag.

Hoppas ni får en toppendag!
Tjingeling så länge!

Min favorit på Ulrica

Datum: 2010-06-15 Tid: 15:47:26

Vad tycker ni om bilden? Och vilken version är bäst, färg eller svartvitt?Modell: Ulrica Söder
Makeup och hår: Madeleine Jansson
Foto: Matilda Bäcker (jag)

Jag är med och tävlar om en reflexskärm

Datum: 2010-06-15 Tid: 08:34:25

Jennifer har just nu en fototävling där man kan vinna en reflexskärm. Jag är med och tävlar och bilden ovan är mitt bidrag.


Det är min brorson Isak på bilden, och den är tagen utan reflexskärm.
(Här finns en till bild på Isak i samma ljusförhållanden.)

Ulrica

Datum: 2010-06-14 Tid: 17:00:59

Ulrica har nu valt ut sina tre bilder och jag har redigerat dem. Det var dessa tre hon valde. Vilken av dem tycker ni är finast?Modell: Ulrica Söder
Makeup och hår: Madeleine Jansson
Foto: Matilda Bäcker (jag)

Läsarfråga - har jag studio?

Datum: 2010-06-14 Tid: 15:00:49

Jennifer undrar om jag har en fotostudio.

Jag har en studio som är belägen i Norrtälje. Där har jag fotat en hel del bilder, både fashion och vanliga porträtt.
Här är några av de bilder jag har tagit i studion:

Wait for it.. waaaait for it... yeah, I'm still waiting..

Datum: 2010-06-14 Tid: 11:54:15Måndagen blir en väntans dag. Väntar bland annat på resultat på tentan. När det har kommit kan jag ju slappna av på riktigt. Jag väntar också på att Ulrica ska välja ut sina bilder så att jag kan börja redigera, och sist men inte minst väntar jag på mail/telefonsamtal från ett brudpar.
Vet inte vad jag ska pyssla med medan jag väntar riktigt. Kan ju iofs alltid plocka lite här hemma. Japp, så får det bli.

Fruktansvärt tråkigt inlägg det här blev, men det blir så när man inte gör nåt vettigt. Mer än att vänta då..

Plåtningen i Stockholm

Datum: 2010-06-13 Tid: 21:22:17Här är några behind the scenes från plåtningen idag i Stockholm. Blommor undrar ni kanske? Ja de hörde till plåtningen. Men ni får vänta lite på resultat ;)

Stockholm idag

Datum: 2010-06-13 Tid: 09:52:18

Idag blir det en tripp in till huvudstaden. Först ska jag träffa ett brudpar för konsultation. Det gäller både porträtt och vigsel så det ska bli spännande! Tydligen hade de blivit rekommenderade att kontakta mig från ett annat brudpar som jag fotade förra sommaren. Sånt är himla kul tycker jag :)Efter konsultationen åker jag hem till Madde för idag ska vi fota Ulrika som vann vår modellfoto-tävling. Vi håller tummarna för att regnet håller sig borta så vi kan vara ute och fotografera. Ska bli kul hur som helst, spännande att se vad Madde hittar på för snygg styling!


Hos päronen

Datum: 2010-06-12 Tid: 22:34:26

Ikväll var vi på Öwfre Höjden och blev bjudna på grillspett och svenska jordgubbar. Mums full i bibblan!

Fulbilder, nostalgi, glädje och sorg

Datum: 2010-06-11 Tid: 22:01:19Idag blir det fulbilder i bloggen. Nostalgiska fulbilder. Fulbilder som får mig att minnas tillbaks på det här skolåret med med både tårar i ögonen och ett leende på läpparna. Glädje och sorg i en ihopbakad mix.
Det var året i och med kollektivet. Det var året då bitti fick en helt ny innebörd. Det var året med dig och mig.

Jag har massor att se fram emot. En sommar med bröllopsfotograferingar och födelsedagsfirande. Flytten till Norrköping i augusti. Bröllopet nästa sommar. Det finns massor att le och vara glad över. Och jag är glad, det är jag absolut!
Men ikväll tillåter jag mig själv att vara lite ledsen och sörja en smula, över att livet i kollektivet är slut. Det tycker jag faktiskt att jag har all rätt att göra!

Har du problem med din burktelefon? Ring INTE till Tele2..

Datum: 2010-06-10 Tid: 22:50:23

Vi har ju en burktelefon som är ur funktion och därför var planen att ringa till kundtjänst och be om hjälp.
Det gjorde vi också, men utan direkt framgång. Otippat...?!

Fler bröllopsförfrågningar trillar in!

Datum: 2010-06-09 Tid: 23:28:57

Jag tror att Victoria och Daniel har dragit igång lite bröllopsfeber i vårt avlånga land. Åtminstone märker jag en skillnad i antal mail på bröllopsförfrågningar. Men hey, ingen är gladare än jag :D

♥ Mia & Tommi 2010-05-29 ♥

En bild på mina söta brorson

Datum: 2010-06-09 Tid: 10:11:28

Medan jag tar tag i dagens nyttogöran tänkte jag att ni skulle få njuta av en bild på denna söta lille gosse. Och för att förgylla min dag är kommentarer där ni berättar vad ni tycker om bilden hemskt välkomna :)Bilden är tagen med Nikon D700 + AF Nikkor 50mm f/1,8 D
Observera att jag inte har använt reflexskärm här, bilden är tagen i så kallat open shade-ljus.

Det är skönt att vara hemma igen

Datum: 2010-06-09 Tid: 00:45:45


"Det känns inte som om du har varit borta."

Tillbaka i Norrköping

Datum: 2010-06-08 Tid: 13:41:24Nu är jag tillbaks i Norrköping efter vad som känns som en evighet. Jag har inte varit här på två veckor men allt är sig likt. Jag tog en spontanpromenad hem från stan också, bara för jag kände för det.
Nu ska jag duscha och gå och handla, sedan blir det fika och bridge med bästa T.

En motljusbild på Herr Wik

Datum: 2010-06-07 Tid: 21:15:49

Tog en motljusbild på älsklingen i helgen som jag tyckte blev riktigt bra. Motljus är riktigt fint, om man kan få till det. Det är lite knepigt att fota i och man måste mäta ljuset på exakt rätt sätt för att få en bra exponerad bild.

Här använde vi faktiskt en vit Adidas-tröja som reflexskärm i brist på annat, funkade fint :)
Bilden är tagen med Nikon D700 + AF Nikkor 50mm f/1,8 D.

Vad tycker ni om bilden? (Bortse från att han är orakad och oklippt, haha!)

Mia & Tommi

Datum: 2010-06-07 Tid: 14:21:49

Här, här och här hittar ni fler bröllopsporträtt på dessa två :)Mia & Tommi 2010-05-29

Bildbomb från helgen

Datum: 2010-06-06 Tid: 23:59:18

Första stoppet var i . Där väntade tipspromenad med kluriga dassfrågor och korvgrillning med den obligatoriska räksalladen och tävlingen om vem som kunde käka mest.

Nästa stopp var Löparö. Där tog vi fikat som vi missade i Rö och sedermera blev vi bjudna på god laxmiddag som pappa hade lagat. Efter middagen blev det en promenad till faster och kusinerna för att säga hej.

Sista stoppet för helgen blev Sollentuna. Där vankades det 5-årskalas för lilla Vilma, som fixade ett motionspass åt faster genom att aldrig riktigt tröttna på studsmattan.

En härlig helg då jag hunnit träffa många som jag inte träffar så ofta. Det tackar vi för!

Läsarfråga - vad pluggar jag?

Datum: 2010-06-06 Tid: 18:10:06

Hanna undrar vad det är jag pluggar för något.

Jag läser medie- och kommunikationsvetenskap vid Linköpings Universitet. Jag har läst 2 terminer av 3.
Inom ämnet studerar vi bland annat medier och makt, medier och demokrati, populärkultur, nya och gamla medier mm. Det är väldigt intressant och allmänbildande!

Vi far ut på landet

Datum: 2010-06-05 Tid: 11:37:06

Vi åker ut på landet nu. Då är det liksom sommar på riktigt! Så det kommer eka lite tomt här i bloggen fram till imorn kväll typ.
Innan dess ska vi till Rö och grilla korv och imorn efter landet ska vi på 5-årskalas i Sollentuna :) Så jag har nog lite bilder att bjuda på imorgon kan jag tänka.

Tjipp tjilivipp på er och trevlig helg!Bokad för bröllop den 3/7

Datum: 2010-06-05 Tid: 10:49:18

Wei, fick precis ett bröllop inbokat lite i sista minuten. Men det funkar ju det också, jag var ju ledig.
Den 3 juli gifter sig Sara med hennes Alex och jag får äran att föreviga dem, ska bli jätteroligt!

Här är ytterligare två bilder på gulliga Mia och Tommi. Bara för jag älskar att fota bröllop och brudpar!


♥ Mia & Tommi 2010-05-29 ♥

Favoriten på Mia och Tommi

Datum: 2010-06-05 Tid: 09:50:14

Godmorgon på er!
Jag sitter ute på balkongen och njuter av sommarvärmen. Kilade in en snabbis för att svalka av mig lite.

Här är min absoluta favorit från när jag fotade Mia och Tommis bröllopsporträtt. Man verkligen känner deras glädje när man ser bilden tycker jag. Jag kan inte låta bli att le, de är så oerhört gulliga!
Håller ni med mig?♥ Mia & Tommi 2010-05-29 ♥

Ett år kvar till bröllopet idag

Datum: 2010-06-04 Tid: 18:13:28

Jag och älskling satt och fånade oss med kameran förut. Räknade fokuspunkter och höll på, haha.

Idag börjar vi räkna ner också. Om exakt ett år blir vi man och hustru. Längtar! ♥

 

Bilder på min nya kamera

Datum: 2010-06-04 Tid: 14:50:01

Carolina tyckte jag skulle fota min nya kamera, och det håller jag absolut med om! Därför har jag gjort det nu. Så här ser skönheten ut.

En första kik på Mia och Tommi

Datum: 2010-06-04 Tid: 13:23:25

Brudparet jag fotade 29 maj har nu kikat på sina bilder och därför är det fritt fram för mig att visa dem för er också.
Min absoluta favoritbild på de lyckliga tu spar jag dock på lite till. Man kan ju inte gå ut i 100% och sedan öka..?

Men visst är de söta?


♥ Mia & Tommi 2010-05-29 ♥

Håll till godo med humor på hög nivå!

Datum: 2010-06-04 Tid: 11:53:55

Upptäckte nyss när jag satt och pillade med stortån i mattan att det gjorde lite ont. Jag undersöker stortån och upptäcker - EN BLÅSA! Och så har jag ju en i munnen också.
Det verkar inte bättre än att jag har hamnat i ett riktigt blåsväder.

Tillåt mig skratta åt mitt egna skämt eftersom det var så fruktansvärt roligt!

Hahahaha..

..vänta jag är inte klar!

...haha.. ha!

Nu är jag klar.PS. Det var alltså inget skämt att jag har fått en blåsa på stortån, jag var fullt allvarligt med det. Det var alltså blåsväder som var skämtet. Hm, om man måste förklara sina egna skämt kanske de inte är så bra trots allt..? Nåja, nu har jag ju redan skrattat åt det. Och DET tänker jag inte ta tillbaks! DS.

Testbilder med Nikon D700

Datum: 2010-06-04 Tid: 11:33:15

Minneskort inhandlat!

Jag gick ut och tog några testbilder med kameran. Och det är kärlek vid första trycket! Den känns skön i handen och man hinner knappt trycka ner avtryckaren förrän bilden är tagen. Det hinner knappt låta 'klick' när man trycker, det hinner typ bara låta 'kli...' Fokusen är supersnabb dessutom, knappt jag hinner fokusera blicken före kameran.

I just loooove it!
♥Nikon D700♥


Testbilder med Nikon D700 + AF Nikkor 50mm f/1,8 D

Dagens att göra!

Datum: 2010-06-04 Tid: 08:48:32

Köpa minneskort till kameran!
De jag hade var för små för min nya, stora, biffiga kamera. Och det är ju trist att ha en Nikon D700 och inte kunna fotografera med den för att man inte har minneskort till den.

I övrgt är det fredag och fint väder. Lovely!

Burktelefonen fungerar inte, vi måste ringa kundtjänst..

Datum: 2010-06-03 Tid: 21:48:46


Jag och L försökte göra en burktelefon här om sistens. Vi hade alla ingredienser man skulle ha; burkar och tråd.
Ändå funkade den inte. Vi provade både på korsen och tvärsen, på längden och bredden. Och JA, snöret var spänt!

Var vänder man sig om man har problem med en telefon? Jo man ringer till Kundtjänst. Så det tänker vi göra nästa vecka när jag kommer till Norrköping. Kan bli kul.

"Hej, vi har problem med en telefon här..."

Fortsättning följer...

Läsarfråga

Datum: 2010-06-03 Tid: 18:29:32

Emma undrar vad mitt Tamron 28-75 f/2,8 kostade.

Jag kommer inte ihåg exakt vad jag gav för det, jag hade presentkort också som jag betalade med.
Men idag tror jag det kostar runt 4000 kr och det är det absolut värt!

Nu är den här!!

Datum: 2010-06-03 Tid: 15:31:40

Min nya kamera!
Batteriet är på laddning och jag är i full färd med att plöja igenom handboken. Känns helt underbart! :D

Dagens outfit

Datum: 2010-06-03 Tid: 12:27:50Tilda goes modebloggare. Men jag kände att situationen krävde en dagens outfit, eftersom den var så härligt somrig!
Nu ska jag kila iväg och träffa Elin en sväng. Ciao så länge!

Idag njuter jag och katterna av sommaren på balkongen

Datum: 2010-06-03 Tid: 10:18:08

Lika fint väder idag som igår, och nu väntar en solstol på mig på balkongen.
Katterna tycker det är lika mysigt som jag när sommaren kommer och man kan öppna upp och vara ute i den härliga sommarluften!

Min nya kamera är på väg!!

Datum: 2010-06-02 Tid: 19:34:31

Två bilder

Datum: 2010-06-02 Tid: 11:03:52

Har inget kul att berätta så bjuder på två fashionbilder istället. Gillas/gillas ej?Modell: Hanna Johansson
Makeup och hår: Hilda Rezko
Foto: Jag

KLAAA... eller nähä. Inte klar.

Datum: 2010-06-01 Tid: 21:21:41

Det är skönt när man äntligen fått ordning på alla TRETTIOFYRA (inkl bilagor då) sidor i uppsatsen och känner sig nöjd och klar. Så får man ett mail från handledaren med lite feedback där det står att man borde lägga till ditten och datten. Suck.
Men det får bli morgondagens problem. Nu tar jag faktiskt kväller. Godnatt!

Kikat på festlokal - del 2

Datum: 2010-06-01 Tid: 18:30:26

Idag har vi tittat på en annan lokal till bröllopet. Den var mycket bättre än den andra, det tyckte vi båda två. Så den kommer vi att ta.
Kyrka, lokal och klänning klart. Det här går ju smärtfritt än så länge :D

Väntar på respons

Datum: 2010-06-01 Tid: 07:51:15

Nu har jag skickat iväg bilderna (en digital översikt) från i lördags till brudparet. Nu är det bara att vänta på respons. Spännande! Medan jag väntar ska jag göra sista rycket med uppsatsen så jag kan sitta i solen sen. Underbart väder, men lite kallt än så här i ottan.

Jag är en glad och kreativ flicka som ofta har ganska många järn i elden.
Jag driver företaget Bäckers Foto i Norrköping. Utöver fotografi sysslar jag med bowling och bridge.
I bloggen bjuder jag på mitt liv, mina bilder och mina åsikter. Häng med, det blir skoj!

bloglovin
Fotokurser 2011
Läs mer...

Morgongåvefotografering
Läs mer...